CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Virgin Boleh Pakai Menstual Cup" - Aishah Azman Buat Netizen Cemas

15-9-2021 11:19 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 19655| Komen: 165|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Apabila pelakon, Aishah Azman berkongsi pengalamannya menggunakan menstrual cup sebagai pengganti tuala wanita, ianya menimbulkan kegusaran ramai wanita.



Apabila pelakon, Aishah Azman berkongsi pengalamannya menggunakan menstrual cup sebagai pengganti tuala wanita, ianya menimbulkan kegusaran ramai wanita.

Selain tidak dapat membayangkan bagaimana cawan haid itu dimasukkan ke dalam alat sulit wanita, pelbagai persoalan turut ditanyakan pengikutnya.

Lebih penting, Aisha 25 kan anak dara, pakai tu tak pecah dara ke?



Bagi para pengikutnya, perasaan ngilu serta bagaimana cawan haid berfungsi di dalam vagina membuatkan mereka takut. Jika mak dara pun sudah takut memakainya, pastilah anak dara pun takut.

"Menstrual cup pun boleh tahan besar."


Foto :IG

Bagaimanapun, dengan tenang Aishah menjawab tiada masalah. Dan wakil produk itu turut menjawab yang maksud selaput dara sendiri sudah pun dijelaskan oleh Mufti Selangor di laman sesawang mereka.


Foto : ig

Jadi, ada yang berpengalaman memakai cawan haid ini? Kongsikan bersama kami. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote OyaTonggek 15-9-2021 11:22 PM
meols x dpt emejinnn benda alah ni benam dlm tuh
Quote edayildiz 15-9-2021 11:24 PM
baca org yg pakai mmg ckp ok tp i rasa mcm ngilu jer nengok..takpe la..pakai pad libresse sajork
Quote nia_salina 15-9-2021 11:26 PM
kawan iols sejeniz jaga alam sekitar pakai mensrual cup ni. ai idak la reti. mcm geli je. mahal pun ye for a cup like dat. i setia bersama pad. i suka pad kotex ice yg baru ni. sejuk je
Quote makcun14 15-9-2021 11:28 PM
Okay jach pakai menstrual cup, untuk sapa yang dah bini orang tu, cup bukan macam cik nek laki korang kayuh dalam. Cup terletak jach stay still gitu.  sapa yang anak dara tu korang tak tau ke biology? Hymen celah mana tau tak?
Ko sekolah tak
Quote KIM.K 15-9-2021 11:35 PM
Beli satu lepas baca forum. Seriau pulak cup tu besar dan tebal. Tak rasa beli saiz betul
Quote Acikgomen 15-9-2021 11:40 PM
Cup ni nampak je besau, skali ko dah lipat lekuk nak sumbat, rupanya dia lebih kecik dari tampon
Tampon tu ko pakai first day kalo darah byk, sekejapan je dia mengembang besau serupa lesung keimanan ekekekekek
Quote fizamn 15-9-2021 11:41 PM
X reti sumbat sumbat.. heheheh
Quote Suchi 15-9-2021 11:47 PM
Edited by Suchi at 16-9-2021 10:16 AM

Saiz hat anak dara,hat bersalin czer n normal berbeza.
Tak berani lagi nk guna tp elok je biasakan diri mana tau bila dlm kecemasan kena lari selamatkan diri dlm hutan ke apa. Memadai la just bawak cup ni je kan.
Iols ni bukan apa bila layan cite mcm The walking dead tu manjang duk mikir cemana hat pompuan2 tu bila period. Mana nak cari pad semua tu.
Quote boojaat 15-9-2021 11:49 PM
Iols terganggu dgn tahi lalat dia
Quote HYSB 15-9-2021 11:50 PM
pernah try tak selese, so pakai reusable pad saje.
Quote KIM.K 15-9-2021 11:51 PM
Acikgomen replied at 15-9-2021 11:40 PM
Cup ni nampak je besau, skali ko dah lipat lekuk nak sumbat, rupanya dia lebih kecik dari tampon
Ta ...

Kalau dah lipat pun besar secekak aper cer acik. Siap tunjuk sis greentea, dia kata mense cup bukan mazhab i
Quote Suchi 15-9-2021 11:53 PM
makcun14 replied at 15-9-2021 11:28 PM
Okay jach pakai menstrual cup, untuk sapa yang dah bini orang tu, cup bukan macam cik nek laki koran ...

Letak kat saluran tu je kan tak sentuh la batu meriyan aka pintu serviks tu ke sampai situ gak?
Hymen bukan ke kat bukaan vagina tu ke?
Iols tgk ade doc terangkan kat fb aritu hymen mmg ada lubang kecil tuk period kuar.
Tp ade gak yg lubang bukaan tu besar mcm2 jenis la so kalau letak cup ni bukan ke secara tak langsung mmg kena hymen tu la kan.
Kalau google ada gambar real menda alah tu huhu.
Quote azimodin 15-9-2021 11:59 PM
Pernah coba tapi xselesa. Dia guna konsep vacuum jadi kalau x betul2 boleh leaking jua. Meouls rasa anxious bila pakai. Lebih selesa guna cloth pad. Haritu nampak dah ada orang jual underwear untuk menstrual tapi x cuba lagi.
Quote shernazz 16-9-2021 12:24 AM
nia_salina replied at 15-9-2021 11:26 PM
kawan iols sejeniz jaga alam sekitar pakai mensrual cup ni. ai idak la reti. mcm geli je. mahal pun  ...

Jeles iols
Iols suka brand kotex
Tapi sejak 2 menjak ni iols tak sesuai...
Tukar ke laurier..huhu
Iols suka kotex sebab mcm2 corak ada..hahaha
Quote Acikgomen 16-9-2021 12:32 AM
KIM.K replied at 15-9-2021 11:51 PM
Kalau dah lipat pun besar secekak aper cer acik. Siap tunjuk sis greentea, dia kata mense cup buka ...

Ni mesti chuols beli yg taobao punya
Quote bluecrystal 16-9-2021 12:34 AM
kalau anak dara nak masuk macamana..sorry bukan nak cakap kotor..tak boleh nak imejin
Quote Acikgomen 16-9-2021 12:35 AM
azimodin replied at 15-9-2021 11:59 PM
Pernah coba tapi xselesa. Dia guna konsep vacuum jadi kalau x betul2 boleh leaking jua. Meouls rasa  ...

Chuols besa pakai tampon ke idok
Quote Acikgomen 16-9-2021 12:38 AM
bluecrystal replied at 16-9-2021 12:34 AM
kalau anak dara nak masuk macamana..sorry bukan nak cakap kotor..tak boleh nak imejin

Anak dara kalo tulen ada je lubang nak masuk dikkkk
Anak dara yg ada loceng je tak ferlu sumbat
Sbb lubang jadian deyols takde muscle nak hold cup tuh
Kalo digagahkan jugak sumbat, tgh melenggang kangkung lintas jalan dari starhill ke pavi tuh, tibahhhhhh ade cawan pink tejatuh mamposssss
Quote nia_salina 16-9-2021 01:16 AM
Suchi replied at 15-9-2021 11:47 PM
Saiz hat anak dara,hat bersalin czer n normal berbeza.
Tak berani lagi nk guna tp elok ke biasakan  ...

kan they ols selalu rompak farmasi uolz. diaorg rompak pad sekali kot

Lihat semua komen(165)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 09:19 AM GMT+8 , Processed in 0.075533 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top