CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Janganlah Takutkan Orang Sebar Video Berhimpit Mandi Sungai

15-9-2021 04:22 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3149| Komen: 18

Description: Sejak kelmarin, platform media sosial dibanjiri keluhan ramai mengenai situasi di kawasan air terjun Sungai Pisang Gombak yang menjadi tumpuan ramai sehingga terlalu sesak.
Sejak kelmarin, platform media sosial dibanjiri  keluhan ramai mengenai situasi di kawasan air terjun Sungai Pisang Gombak yang menjadi tumpuan ramai sehingga terlalu sesak. 

Gambar serta video kepadatan orang ramai yang berhimpit-himpit ternyata mengundang kemarahan netizen.


Tambah teruk, masih ramai membuang sampah-sarap di celahan batu dan pokok sehingga mencacatkan pemandangan. 


Kredit foto: Gempak

Pun begitu, sejak malam semalam ada pihak yang tidak bertanggungjawab menyebarkan video lama dengan tujuan untuk menimbulkan kegusaran ramai.

Hakikatnya, video berdurasi kurang 15 saat itu dipercayai berlaku di Indonesia beberapa bulan lalu.

Pada masa sama, ada juga di antara selebriti tempatan secara terbuka berkongsi video berkenaan biarpun ia berlaku di negara jiran.

Susulan itu, ramai tampil meluahkan rasa tidak puas hati mereka mengenai isu berkenaan.


Kebanyakan mereka meminta supaya orang ramai menyemak dulu kesahihan video biarpun ia bertujuan untuk menyedarkan masyarakat.


Sumber: Gempak

Bagus
1

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Thunderclouds 15-9-2021 05:30 PM
La ni most of medsos users hold on the ultimate principle of communication - talk first/assume first/attack first/share first ; think later or dont think at all.
Quote darkness 15-9-2021 05:32 PM
Oohh..di indonesia rupanya
Quote orgsepang 15-9-2021 05:35 PM
Apalah faedahnya suka suki sebarkan berita tidak benar.
Quote Artemesiaa 15-9-2021 05:42 PM
Dari sekeping gambar macam2 cerita boleh direka sebab tu kena cari tahu dulu benar tidaknya sebelum komen
Quote umbut 15-9-2021 06:37 PM
Tgk style tudung pun dah tau indon
Quote Suchi 15-9-2021 06:52 PM
Lah indon ke hat ni la iols tgk katanya kat kuala langat.
Quote matchstick 15-9-2021 07:26 PM
Ingtkan kejadian kt tepi sg golok tadi.deme bersidai Sambil melantak lokcing. Baru nk cari kelibat sis famri kt situ{:smile
Quote dua_chzy 15-9-2021 07:37 PM
Kat Ndon, covid pun takut dengan ummah Ndon. Mati sorang kena covid pun apa susah 100 baby baru lahir tiap hari katanya. In other words covid pun tak mampo hapuskan Ndon. Resilient lain macam.
Quote Mini.Me 15-9-2021 09:46 PM
Tengok muka dan tudung pon tau dh bukan kat mlysia
Quote nakkomenjugak 16-9-2021 01:30 AM
tuuu dah kenapa pergi sungai melawa bagai?
Quote kelapaparut 16-9-2021 07:24 AM
org kite serupe je dgn leluhur..
Quote bottombikini 16-9-2021 07:38 AM
kelapaparut replied at 16-9-2021 07:24 AM
org kite serupe je dgn leluhur..

ni gamba legit ke uols
karang ada pulak yg claim ni gamba lama masa kat pantai kuta

Quote wikedsaikel 16-9-2021 07:43 AM
Tal oayah video lama. Dalam fb sendiri ada kenalan yg up video mandi mandi di sungai sungai. Tak kan la dalam video tu semua ahli family dia kannn.
Quote imransulaiman 16-9-2021 09:21 AM
Dah kenapa guna video indon? Suasana kat Sungai Pisang baru-baru ni memang packed pun..
Quote naina 16-9-2021 09:26 AM
Edited by naina at 16-9-2021 09:30 AM

Laaa ingat kat Malaysia..beriya masing share marahkan yg bawak anak keluar. Lepastu ada doktor bodoh takutkan sindir2 nakke anak korang kena cmni?? Bodoh la doktor punya ayat dalam gambar tu.Patutnya educate up kan imun masa kat luar. Ni asik nak suruh mereput kat rumah sampai mati. Macam jahat sangat mak bapak bawak anak keluar. Dan baby yg ninggal tu pun baru habis kuarantin 14 hari familynya. Ntah2 covid baby tu x habis lagi.
Quote CiliPadiSedap 16-9-2021 07:56 PM
confirm catut bakso dan tempe
Quote mama_neko 17-9-2021 01:50 PM
tgk friends yg upload status whatsapp benda ni, semua educated and kerja elok2, bukan geng ppr pun, tapi masih bodoh tak tgk betui2.. tgk tudung pun tau dah aih, kat indon.. aku tgk condition berimpit mcm tu dah boleh agak bukan malaysia... kat langkwi pun sma, pakat dok tunjuk lambakan org, padahal kawan aku cerita, santai2 ja depa kat sana, takdak la padat pun, sbb feri pun limit waktu, and penumpang dia....so, kalau nak berjalan, jalan ja la, tapi kalau dah nampak bersesak tu, chill2 ja dulu... mcm langkawi tu, dri trip 2 hri, mmg kena lajak 5hari ka, baru la relax2 tak kalut berjalan..
Quote pekanwoohoo 17-9-2021 02:41 PM
mama_neko replied at 17-9-2021 01:50 PM
tgk friends yg upload status whatsapp benda ni, semua educated and kerja elok2, bukan geng ppr pun,  ...

Hahaha. Geng PPR jugak salah

Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-1-2022 04:40 PM GMT+8 , Processed in 0.144372 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top