CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Teruja Belajar Agama- Zul Ariffin Takut Dilabel Riak Dan Menunjuk-Nunjuk

15-9-2021 03:57 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 2573| Komen: 22|Original author: Oleh:Saiful

Description: Zul Ariffin tengah teruja mendekatkan diri dengan Tuhan. Namun katanya dia akan mengelakkan dirinya daripada menjadi seorang yang riak dengan ilmu agam.
Zul Ariffin tengah teruja mendekatkan diri dengan Tuhan. Namun katanya dia akan mengelakkan dirinya daripada menjadi seorang yang riak dengan ilmu agam.

Kata Zul dia tak nak manjadi seorang yang menunjuk-nunjuk.


Foto: IG


"Saya sedang seronok nak ambil tahu banyak perkara tetapi perlu kawal diri kerana bagi saya, riak dengan ilmu agama lebih teruk daripada kaya-raya.

"Jangan rosakkan proses pembelajaran itu dengan gagal mengawal diri. Ramai orang di luar sana diuji dengan ilma, berjaga-jagalah ya," katanya di Twitter.



Tambahnya, "Kadang-kadang niat nak mengingatkan atau menegur tetapi ramai yang gagal kerana caranya.

"Jadi, belajarlah perlahan-lahan supayah kita tahu menjaga perasaan dan ambil hati mereka sambil menegur."

Zul juga meminta maaf sekiranya perkongsiannya mengenai ilmu agama di media sosial mengudang rasa kurang senang dan dilihat sebgai seorang yang menunjuk.


"Minta maaf kalau saya muat naik mengenail agama. Langsung tiada niat nak menunjuk, raih pujian atau perhatian, cuma hendak kongsi pengalaman sahaja.

"Walaupun ceduk nasi, jika Allah SWT tidak izinkan, tak sampai saya ke tempat itu. Ceduk nasi pun boleh tersenyum satu hari.


"Anda semua jangan pula ingat tiba tiba sangat berubah, saya cuma mencuba sebaik mungkin nak menimba ilmu dan pengalaman. Kerisauan dan sokongan anda semua saya hargai."-CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote trexxxxxi 15-9-2021 04:02 PM
Thread dah ada laa! Apa Sepol ni ketinggalan zaman
Quote KIM.K 15-9-2021 04:07 PM
tak pernah tegur org yg nak belajar atau belum berminat.
Quote dudaberhias 15-9-2021 04:07 PM
Sementara tengah takde job dan tak boleh bersosial. Takkan la dah tua2 masih pegang watak hero kan. Lepasni pegang watak ustaz pulak la samada ustaz madi atau ustaz sayu.
Quote mclaren 15-9-2021 04:11 PM
Kenapalah ramai kata dia ni good looking.

Anyway kalau takut orang kata menunjuk tak payah lah kongsi langsung. Senyap2 sendiri tahu sudahlah.
Quote Masukkeluar 15-9-2021 04:16 PM
dudaberhias replied at 15-9-2021 04:07 PM
Sementara tengah takde job dan tak boleh bersosial. Takkan la dah tua2 masih pegang watak hero kan.  ...

hrp lepas ni kalau dh start shooting masuk set bam jul dah tak buat adegan laga hidung dukung peluk heroin ya..biar kena dgn berkopiah jd bff yebit. haha lol.
Quote makadek 15-9-2021 04:20 PM
Ko dgn bitbebit tu apa beza sama2 memunai
Eleh...
Quote bungarose 15-9-2021 04:28 PM
Diam diam suda lerr
Moga istiqamah hendaknyer
Quote joyahPPR 15-9-2021 04:37 PM
mclaren replied at 15-9-2021 04:11 PM
Kenapalah ramai kata dia ni good looking.

Anyway kalau takut orang kata menunjuk tak payah lah k ...


good looking kan subjective chuols... lain orang lain tastenya. i pun rasa biasa2 je dia but sedap la jugak mata memandang

Quote bulalof 15-9-2021 04:39 PM
harap2 tuan guru tu betul2 guru agama lah ye.
Quote Kurex 15-9-2021 09:17 PM
Oi bingai...

Ebit penonggeng tu bukan ostad la!
Quote tukul 15-9-2021 09:22 PM
mclaren replied at 15-9-2021 04:11 PM
Kenapalah ramai kata dia ni good looking.

Anyway kalau takut orang kata menunjuk tak payah lah k ...

I takleh tgk dia ni...mcm perasan hensem...
Quote mclaren 15-9-2021 09:24 PM
tukul replied at 15-9-2021 09:22 PM
I takleh tgk dia ni...mcm perasan hensem...

Dulu2 gambar2 dia masa dengan Abby dulu not bad lah rupa.

Now memang nah-ah... nope.
Quote nakkomenjugak 16-9-2021 01:19 AM
Dah tu diam2 jela. Apa lagi nak bising.
Moves in silence jela
Quote Whitney72 16-9-2021 01:26 AM
Contohilah Fattah Amin...over sgt pun tidak..kurang sgt pun tidak..biasa biasa je n steady..x sangka Zul ni body sado tp minda kurang sado...diam diam sudah bila buat baik..yg pnting Allah tahu..manusia x penting utk tahu amal ibadah kita
Quote Hitman91 16-9-2021 01:45 AM
Ebit ni,modus operandi terbaru. selain artis,dia pergi dekati geng2 streamer/gamers.. Soloz n da geng pun dah jadi didekati ebit ni..
Quote gideoncross 16-9-2021 04:32 AM
mclaren replied at 15-9-2021 04:11 PM
Kenapalah ramai kata dia ni good looking.

Anyway kalau takut orang kata menunjuk tak payah lah k ...

Bgi iol dlu dia ni good looking jugak, skrg ni dh x, biasa2 je, hrpkn tegap je lh.
Quote gideoncross 16-9-2021 04:33 AM
Hitman91 replied at 16-9-2021 01:45 AM
Ebit ni,modus operandi terbaru. selain artis,dia pergi dekati geng2 streamer/gamers.. Soloz n da gen ...

Gamers mna lgi dia dh dkati ni?
Quote mclaren 16-9-2021 07:36 AM
gideoncross replied at 16-9-2021 04:32 AM
Bgi iol dlu dia ni good looking jugak, skrg ni dh x, biasa2 je, hrpkn tegap je lh.

Exactly. Masa dengan Abby dulu boleh tahan rupa dia.
Quote Dorotheas 16-9-2021 08:09 AM
Jgn amik ilmu dari yibit sudah...carik la ustaz2 buka setat lesung utk belajar ugama..

Lihat semua komen(22)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 01:08 PM GMT+8 , Processed in 0.084262 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top