CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Kau Nak Tengok Aku Dah Tunjuk, Bila Aku Nak Tengok Kau Punya..." - Kenapa Tu Sam?

15-9-2021 01:04 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 4866| Komen: 26|Original author: Oleh: LilRose

Description: Pelakon Shaheizy Sam berkongsi situasi janggal ketika makan di kedai mamak.
Kredit foto: IG


Pelakon Shaheizy Sam berkongsi situasi janggal ketika makan di kedai mamak.


Kredit foto: IG

Katanya dalam video yang dikongsi di Instagram, sebelum masuk ke kedai, dia dengan steady menunjukkan aplikasi MySejahtera kepada staf apabila diminta memaparkan dia sudah melengkapkan dos vaksin.

Bagaimanapun, apabila dia dibenarkan masuk ke restoran Sam tidak berbuat demikian.



"Saya tanya dia pula, sekarang saya nak tengok you punya MySejahtera, sudah dua kali vaksin atau belum?

"Tak ada! Phone dia katanya bos pegang. Tak gentle! Kau nak tengok aku punya, aku dah tunjuk, aku nak tengok kau punya tak ada!

"Persoalannya, betulkah dia ni dah vaksin?" ujarnya.



Rata-rata netizen terhibur dengan perkongsian Sam dan berkata, akan melakukan apa yang dilakukan Sam iaitu meminta staf juga menunjukkan bukti mereka sudah melengkapkan dua dos vaksin terutama di kedai mamak.

Anda pun pernah meminta untuk melihat staf bertugas punya MySejahtera ke? - CARI
3

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 15-9-2021 01:10 PM
Rempitnya perangai kau.. sama rempit dgn perangai bini kau & adik2 muka tua yg lowwwww clasa tu
Quote nakkomenjugak 15-9-2021 01:40 PM
hmm melekat habis kepam hauk dari minik
Quote timah03 15-9-2021 01:58 PM
Lepas tu kenapa kalau pekerja tu belum cukup vaksin....
Macam ni...suruh gov tutup balik la business yg staff tak cukup vaksin...Lepas tu kau jangan mrnyalak nak pergi mkn la... Nak g shopping la.....
Quote hasniey 15-9-2021 02:01 PM
Diorg warga asing lmbat sikit vaksin drpada rakyat tempatan.kalau ikut logik tu ptutnya rest,kedai2 yg guna pekerja asing ni xboleh operate..korg nk mrempan susah cari mknn ke apa lantaklaa
Selama ni beli guna grab, panda pon sama jgk...bukan semua dh complete dose
Quote kitmal9545 15-9-2021 02:24 PM
Semakin lama nampak semakin hauk penampilan.....
Quote dudaberhias 15-9-2021 02:51 PM
Semakin busuk, hauk.

Elok la bini jadi founder product, hebat betul pengaruh bini dia sampai laki pun boleh sama2 jadi muka tua. Now rhoper sam dah taraf2 ikan kering sabah. Memang dah nampak baya2 bung dah pun.
Quote princessmiang 15-9-2021 02:54 PM
Laki bini busuk kepam bau ikan masin... gambar potret macam gambar pemimpin umngok kat pwtc. letak gambar dorang sebelah gambar family fattzura macam beza kedai perfume burberry dengan loji tangki septik taman seri jaya, tanjung karang.
Quote MistrezHermanaz 15-9-2021 03:05 PM
nasib la faz x kawen dgn dia ni...dulu2 xtau la tang mana yg hensem nye, berlakon sana sini anugerah sana sini..hujung2
Quote Carcosa 15-9-2021 11:11 PM
Mcm bagus2. Kalau kau ada sangsi, hah dah. Kau cekik ajelah dkt rumah. Habis, masa kau order Grab, kau tau ke, tukang masak, tukang pack, tukang print receipt, adik Grab, tu semua dah double dosed?? Jgn poyo sgtlah. Zaman kegemilangan kau dahabis. Ni skrg zaman kesembilangan kau. Ye, muka kau skrg dah mcm ikan sembilang. Persis bini rempit kau tu.
Quote CikYaYaYa 15-9-2021 11:44 PM
Naper laa sam nie jadi kepam mcm nie.. padahal dolu hensem laa jugak dia niee kan
Quote lotionmilo 16-9-2021 12:25 AM
Heols dah vaksin ke belom?
Quote anony-mous 16-9-2021 12:59 AM
Pekerja restoren mmg xboleh pegang phone la
Quote anony-mous 16-9-2021 01:00 AM
MistrezHermanaz replied at 15-9-2021 03:05 PM
nasib la faz x kawen dgn dia ni...dulu2 xtau la tang mana yg hensem nye, berlakon sana sini anugerah ...

Dah la heols punya tut plg hodoh
Quote Whitney72 16-9-2021 01:30 AM
princessmiang replied at 15-9-2021 02:54 PM
Laki bini busuk kepam bau ikan masin... gambar potret macam gambar pemimpin umngok kat pwtc. letak g ...

Haha..lawak giler
Quote Whitney72 16-9-2021 01:31 AM
dudaberhias replied at 15-9-2021 02:51 PM
Semakin busuk, hauk.

Elok la bini jadi founder product, hebat betul pengaruh bini dia samp ...

Komen yg x pernah mengecewakan
Quote LadyCarefree 16-9-2021 07:04 AM
Kau nak masuk kedai orang, kaulah tunjuk bukti ikut peraturan. Xsuka boleh blah. Xde siapa suruh kau masuk kedai tu. Bukan pekerja kedai yg nk masuk rumah kau. Bodohnya samdol kepam ni.
Quote evlinne 16-9-2021 07:18 AM
Carcosa replied at 15-9-2021 11:11 PM
Mcm bagus2. Kalau kau ada sangsi, hah dah. Kau cekik ajelah dkt rumah. Habis, masa kau order Grab, k ...

Hahahahha kesembilangan adoi uols niii

Utk tak ot, betul lah kebanyakan staff time keje kdg phone simpan dlm loker. Yg heols ni sebok2 nak tengok status mysejahtera pekerja dah kenapa? Dorang pun ikut arahan kerajaan dgn bos kedai je kot. Sewel btul perangai nak acah2 dgn orang marhaen. Ni mesti bini yg hasut dia
Quote evlinne 16-9-2021 07:19 AM
anony-mous replied at 16-9-2021 01:00 AM
Dah la heols punya tut plg hodoh

Ya amporn uol hengat lagi yach samdawan heols gimana rupa
Quote asamfish 16-9-2021 11:50 AM
Saya memohon mana2 retis atau selebriti yang acah2 kaya, tolonglah jangan terlalu memandang hina ke atas pekerja2 asing (dia berani mintak2 mcm tu sebab kedai mamak....cer dia pergi kedai2 yang pekerja org mesia, ada berani???? ini jaguh kampung namanya!!! idiot!!!).... Tok nenek nko dulu pun pendatang dekkkkkkk....so toksah nak berlagak angkuh sangat yeeeee

Lihat semua komen(26)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 12:39 PM GMT+8 , Processed in 0.224365 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top