Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Gara-Gara PKP, Pengantin Dah Beranak Dulu- Bersanding Siap Bawa Bayi Kembar Sekali Atas Pelamin

15-9-2021 07:49 AM Komen: 34
Kangar: Jika mempelai lain masuk ke dewan persandingan diiringi pengapit, lain pula kisahnya dengan suami isteri, Mohd Nur Syazreen Mohamad Zaki dan Nureen Naimah Mahyudin yang diapit bayi kembar mereka.

Kisah itu mendapat perhatian warganet selepas Nureen Naimah, 23, berkongsi video majlis persandingannya di TikTok, kelmarin yang sehingga kini meraih lebih 1.3 juta tontonan.

Menerusi rakaman video itu, kelihatan Nureen Naimah dan Mohd Nur Syazreen, 26, masuk ke dewan persandingan dengan masing-masing mendukung anak kembar mereka, Muhammad Uwais Areeq dan Muhammad Uwais Aryan, 11 bulan.


Foto: Harian Mtero

Nureen Naimah yang kini menetap di Taman Kemajuan, di sini, berkata, video itu dirakam ketika majlis persandingannya dan suami, Mohd Nur Syazreen pada 3 Januari lalu iaitu ketika Perlis berada dalam zon hijau, namun baru saja dimuat naik di TikTok.

"Saya sudah lama simpan video itu dan baru kelmarin terdetik untuk kongsikannya.

"Tak sangka ia meraih tontonan tinggi dalam waktu singkat kerana sekadar berkongsi untuk kenang-kenangan," katanya ketika dihubungi Harian Metro.

Nureen Naimah berkata, dia dan suaminya diijabkabulkan di Masjid Kampung Sadek Kupang, Baling, Kedah pada 1 Februari tahun lalu.

Mengikut perancangan asal, Nureen Naimah mahu mengadakan majlis persandingan di sebelahnya pada Mac tahun lalu dan di kampung suaminya pada Mei, tetapi kedua-keduanya terpaksa dibatalkan kerana terikat dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 1.0.


Foto: Harian Metro

Katanya, pada mulanya mereka memang kecewa apabila tidak dapat teruskan majlis kerana tempahan serta bayaran pendahuluan sudah dibuat.

"Bagaimanapun, saya dan suami akhirnya reda dapat melangsungkan akad nikah saja.

"Biarpun tidak dapat bersanding, Allah beri rezeki lain buat kami iaitu anak kembar yang lahir pra matang pada 4 Oktober tahun lalu.

"Ikutkan, kami mahu adakan aqiqah saja untuk mereka tetapi kebetulan, kembar suami berkahwin pada Ogos tahun lalu dan merancang mengadakan majlis pada Januari.

"Jadi, saya dan suami bersanding sekali dengan membawa bayi kembar kami yang ketika itu berusia tiga bulan," katanya yang mengadakan majlis persandingan di Dewan Mes Pegawai Kanan Polis Diraja Malaysia (PDRM), di sini, dengan jemputan terhad.

Nureen Naimah berterima kasih kepada semua yang mendoakan kebahagiaannya dan suami.

Menurutnya, ramai memberi komen positif, tetapi ada netizen membuat andaian sendiri dengan mengatakan mereka adalah duda dan janda yang berkahwin.

Katanya, mereka berstatus bujang sebelum berkahwin dan diberi rezeki bunting pelamin sebelum dapat menimang cahaya mata tidak lama selepas berumah tangga. -CARI

Sumber: Harian Metro

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 34
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mamajawie 19-9-2021 09:26 PM
CikYaYaYa replied at 16-9-2021 11:10 PM
Chomeyy nyaa baby kembar.. bhaha iols dolu berangan gak nak baby kembar tapi tu laa dlm family xder  ...

Sama la iollss teringin gak nk ada anak kembar tapi baby iollss umo 5 bulan sorang ni pun da pening kepala tido pun x cukup sbab baby asyik terjaga tengah malam..belum lagi akak dia pun jenis suka terjaga malam..sabar je la

Lain-lain Komen

Quote darkness 15-9-2021 07:54 AM
Pun jadi berita penting nertizen
Quote Normabaru 15-9-2021 07:59 AM
Harap2 xburn out la msg2..barakallah
Quote imanjannah 15-9-2021 08:05 AM
shomel kembar tu..
Quote evlinne 15-9-2021 08:14 AM
Comelnya twins tuuuu
Quote cmf_premierleag 15-9-2021 08:16 AM
wah hasben dia pun kembar rupanya juga
mmg rezeki laa
bapak kembar,dpt anak pun kembar
Quote krustykrab 15-9-2021 09:40 AM
Patutnya duit bersanding bagai tu simpan utk masa depan anak2 je.
Harap2 bukan pasangan yg duk meminta2 kt fb..
Quote pxlbb 15-9-2021 10:33 AM
Takdela anaknya nak tanya kenapa mama papa kawin tak bawak dia mcm anak aku sebok tanya kenapa dia tak attend wedding makpak dia
Quote kikuri 15-9-2021 10:34 AM
lamanya tak pegi kenduri...
Quote mamichik 15-9-2021 11:17 AM
Ya Allah.. 2 ketui yg shomellll
Quote awenda507 15-9-2021 11:25 AM
Alhamdulillah tahniah. Anak buah iols pn nikah pkp1 thn lps. Xdan nk buat majlis da start pkp. Tertangguh2 last2 da pregnant terus cancel aje majlisnye. Ade pic nikah aje la.
Quote edayildiz 15-9-2021 11:32 AM
untungla..zaman skrg sng nk jd famous
btw ank dia comel
Quote trexxxxxi 15-9-2021 11:33 AM
My junior neh
Quote bakingsoda 15-9-2021 11:34 AM
bahaya bunting pelamin pastu anak lahir pramatang, mengundang edisi kalkulator
Quote yururi 15-9-2021 12:20 PM
eeii bestnyaa, untung dapat anak kembar
Quote missbigrockstar 15-9-2021 12:22 PM
Wah meriah nya
Quote R2D2 15-9-2021 12:28 PM
Thread ni bukan kategori Isu Semasa
sebab Editor CARI yg buka, tak dpt la nk move ke Bod Tular
kalau forumer biasa, thread ni awal2 dh kena campak ke sana
Sekian, harap maklum
Quote trexxxxxi 15-9-2021 12:38 PM
bakingsoda replied at 15-9-2021 12:34 PM
bahaya bunting pelamin pastu anak lahir pramatang, mengundang edisi kalkulator

Normal sebab baby twins
Quote exclusive_vvip 15-9-2021 12:43 PM
krustykrab replied at 15-9-2021 09:40 AM
Patutnya duit bersanding bagai tu simpan utk masa depan anak2 je.
Harap2 bukan pasangan yg duk memi ...

thats why la i penah cakap dulu, kat thread pasal kawen masa PKP ni..orang dok puji jimat belanja, tapi i kata takde nyer la nak jimat, sebab nanti pengantin2 ni gigih nak buat kenduri panggil orang jugak...memasing puji nikah simple, tapi diakhiri dgn ayat, nanti2 lepas PKP boleh buat kenduri meriahi dah agak dah, gedik jah fefeeling nikah simple humble, pakai baju biasa2 @ baju kerja..hadap viral supaya org puji humble..hujung2 kang buat kenduri jugak, panggil ramai orang berhimpun..
Quote bakingsoda 15-9-2021 01:09 PM
trexxxxxi replied at 15-9-2021 12:38 PM
Normal sebab baby twins

eh kembar mmg lahir pramatang ke?

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top