Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Penguin Makhluk Asing Dari Zuhrah?

13-9-2021 09:45 PM Komen: 38
Sekumpulan saintis percaya bahawa penguin berkemungkinan makhluk asing yang datang dari Planet Zuhrah selepas menemui sejenis bahan kimia berasal dari planet tersebut dalam najis haiwan itu, lapor akhbar Daily Star.

Saintis terbabit turut mengakui tidak dapat menjelaskan bagaimana bahan kimia bernama fosfin itu boleh wujud di Bumi.


Gambar hiasan
Kredit foto: Getty Images

Bahan kimia tersebut pada tahun lepas ditemui pada lapisan gas yang mengelilingi Zuhrah yang mempunyai atmosfera serupa dengan Bumi.

Susulan itu, mereka merancang untuk mengkaji cara hidup penguin spesies Gentoo yang kebiasaannya terdapat di Kepulauan Falkland.

Kami percaya bahawa penemuan fosfin adalah benar, namun tidak mengetahui punca kepada wujudnya unsur tersebut, kata Dr Dave Clements dari Kolej Imperial London.


Kredit foto: beinnews

Tambah Clements, terdapat beberapa bakteria anaerob yang menghasilkan fosfin.

Ia mungkin berkaitan dengan pertahanan atau memberi isyarat bagi melawan bakteria pesaing, ujarnya.


Sumber: Kosmo

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 38
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Kerexxx 14-9-2021 07:37 PM
angelofish replied at 13-9-2021 09:46 PM
abis la tahun 2022 dunia akan di serang penguins

Kalau setakat penguins aje , manusia tak takut...   

Lain-lain Komen

Quote CARI-MAL 13-9-2021 09:45 PM
Sekumpulan saintis percaya bahawa penguin berkemungkinan makhluk asing yang datang dari Planet Zuhrah selepas menemui sejenis bahan kimia berasal dari planet tersebut dalam najis haiwan itu, lapor akhbar Daily Star.


Saintis terbabit turut mengakui tidak dapat menjelaskan bagaimana bahan kimia bernama fosfin itu boleh wujud di Bumi.




Gambar hiasan
Kredit foto: Getty Images




Bahan kimia tersebut pada tahun lepas ditemui pada lapisan gas yang mengelilingi Zuhrah yang mempunyai atmosfera serupa dengan Bumi.


Susulan itu, mereka merancang untuk mengkaji cara hidup penguin spesies Gentoo yang kebiasaannya terdapat di Kepulauan Falkland.


Kami percaya bahawa penemuan fosfin adalah benar, namun tidak mengetahui punca kepada wujudnya unsur tersebut, kata Dr Dave Clements dari Kolej Imperial London.




Kredit foto: beinnews




Tambah Clements, terdapat beberapa bakteria anaerob yang menghasilkan fosfin.


Ia mungkin berkaitan dengan pertahanan atau memberi isyarat bagi melawan bakteria pesaing, ujarnya.




Sumber: Kosmo
Quote angelofish 13-9-2021 09:46 PM
abis la tahun 2022 dunia akan di serang penguins
Quote edayildiz 13-9-2021 09:51 PM
penguins of madagascar

Quote shernazz 13-9-2021 09:59 PM
Adakah alien dari zuhrah akan ziarah bumi utk claim.oenguins dia?
Quote Skuau 13-9-2021 10:02 PM
angelofish replied at 13-9-2021 09:46 PM
abis la tahun 2022 dunia akan di serang penguins


dh berlaku kat gotham city.....
Quote redz85 13-9-2021 10:12 PM
dorang datang ke bumi naik apa?
Quote kakikuDibibirmu 13-9-2021 10:14 PM
shernazz replied at 13-9-2021 09:59 PM
Adakah alien dari zuhrah akan ziarah bumi utk claim.oenguins dia?

Nyot! Nyot!

Quote shernazz 13-9-2021 10:18 PM
kakikuDibibirmu replied at 13-9-2021 10:14 PM
Nyot! Nyot!

Amboi.bernyot2 ke uols malam nehm
Quote dua_chzy 13-9-2021 10:47 PM
Akak tak suka penguin bila akak tau meka savage and predator habis. Dah la pedo, pengamal nekrofilia pula.
Quote Lagubestbest 13-9-2021 10:52 PM
bukan manusia ke alien sebenar? asal dari sorga.
Quote bellaamsar 13-9-2021 11:05 PM
Patut la pingu pun cakap bahasa alien
Quote terma2nkondisi2 13-9-2021 11:19 PM
superhero penguin

Quote ina_na 14-9-2021 01:03 AM
Ala penguin comeii tau..jalan kedek2 gitu..knp kah  jd makhluk asing..adee comeii benau
Quote nakkomenjugak 14-9-2021 01:28 AM
Haaaa kalau ni alien takpe....
Iol suka alien yang ni
Comel gebu
Quote Adrif 14-9-2021 01:34 AM
bakteria le tuu

alang2 movie Venom dengan Carnage nak keluar. tiber
Quote terma2nkondisi2 14-9-2021 08:01 AM
kakikuDibibirmu replied at 13-9-2021 10:14 PM
Nyot! Nyot!

eh laaa... cane aku boleh x perasan hang da post bidio ni sis kaki.. ada hijab di pandangan kah
Quote bulalof 14-9-2021 08:20 AM
patot la bermusuh dgn Batman!
Quote Simunggu 14-9-2021 09:30 AM
siapa tahu apa di planet zuhar...bodoh lah mereka ini....oksigen/hidrogen ada di planet zuhar sama mcm bumi mereka tak komen apa apa?
Quote noor2 14-9-2021 09:31 AM
Manusia makin lama makin gila

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top