Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Saya Tak Minta Sesen Pun, Mereka Buat Artis Macam Hamba!" - Erma Fatima

13-9-2021 04:21 PM| Komen: 36

Gara-gara tidak membuat ulasan produk yang dihantar seorang peniaga, pelakon dan pengarah Erma Fatima dituduh sebagai scammer oleh seorang peniaga di aplikasi TikTok.

"Biadab! Mereka ini buat artis macam hamba. Tak reti bersyukur orang tolong. Baru saya faham kenapa Janna Nick dan ramai artis pun geram.


Kredit foto: IG Erma

"Semalam saya dapat mesej yang dia viralkan dekat TikTok. Saya tak minta untuk buat ulasan. Dia yang hantar produk dan minta tolong saya buat ulasan.

"Saya tak minta bayaran sesen pun. Kalau saya nak post atau tidak, itu hak saya! IG saya! Saya tak minta pun nak review produk dia," katanya ketika dihubungi mStar.

Sebelum ini, pelakon berusia 53 tahun itu memuat naik status dan video meluahkan rasa berang terhadap seorang peniaga yang menuduhnya tidak melakukan ulasan produk diberikan.



Menerusi perkongsian tersebut, Erma turut memuat naik paparan skrin mesej individu tersebut yang bertanyakan mengenai ulasan produk.



Dalam pada itu pelakon drama Mak Cun ini mendedahkan dia tidak melakukan ulasan produk di laman sosial seperti diminta kerana sedang menjaga ibu yang sedang sakit.


Sumber: mStar

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 36
Komen

Previous : Air Kencing Positif Dadah, Zarina Anjoulie Mengaku Tak Salah

Next       : Fynn Jamal Cadang Yang Kaya Boleh Buat Aktiviti, Yang Miskin Duk Rumah Je?

Komen Terbaru

Quote bintangct 14-9-2021 10:00 PM
tikusmontok replied at 14-9-2021 09:10 PM
Drnordin tu pun cancer survivor kan

ye tak salah iols la tp dr nordin ni punya ytube tak follow pun sb mostly apa yg dia ckp tu hnya general je bkn ada proven scientific  

Lain-lain Komen

Quote cikkilata 13-9-2021 04:55 PM
Mana video tiktok yg viral tu??? Post la.. nk tgk..
Quote KamikuP 13-9-2021 05:02 PM
Video apakah?
Quote riana_rose 13-9-2021 05:15 PM
Awal sgt plak masuk...tunggu sikit lagi
Quote depresio 13-9-2021 05:17 PM
Aku cari kt tik tok dah xde..

Aku tgk kt ig erma mmg melampau gila
Dahla review free
Mmg melampaula kalau xsedar diri

Orang lain buat review minta bayaran ok..
So aku team erma..
Quote depresio 13-9-2021 05:25 PM
Edited by depresio at 13-9-2021 05:27 PM

Yg aku pelik produk tu kata boleh ubat kencing manis gout sakit jantung  semua dah macam mana nak review? Erma ada kencing manis ke?sakit jantung ke??

Ape ke bebal sgt scha sinci inchi?
Camna nak review produk kesihatan macam ni?
Quote likilu 13-9-2021 05:37 PM
Kesian juga org review makanan ni
Tah siapa siapa la masak, memang xminta bayaran tp tetap dah makan jadi rezeki darah daging
Quote tikusmontok 13-9-2021 05:58 PM
depresio replied at 13-9-2021 05:25 PM
Yg aku pelik produk tu kata boleh ubat kencing manis gout sakit jantung  semua dah macam mana nak re ...

Sacha inchi tu ke? Ramai btul seleb buat review kat ig..lalu lalang..mmg elok ke minyak tu?
Quote depresio 13-9-2021 06:13 PM
tikusmontok replied at 13-9-2021 05:58 PM
Sacha inchi tu ke? Ramai btul seleb buat review kat ig..lalu lalang..mmg elok ke minyak tu?

Ahah aku bac kat ig erma dia tunjuk mesej dia dgn seller ke founder produk tu

Aku xtau ni produk apa first time aku dengar n aku cari pasal dia

Tapi mmg low class betullah macam ni punya cara
Dahla nak suh buat free review paksa2 pulak tu

Kot la dah bayar bolehla nak demand..
Quote QueenCaramel 13-9-2021 06:23 PM
Omg teroknye prangai..dah la x  byr org tu..nk paksa2 plak..ehhhh
Quote dudaberhias 13-9-2021 06:29 PM
Hmmm. Macam mana seller tu hantar produk tu dekat nek erma ni? Kalau tak nak review better tolak je lah. Masalahnya benda ni senang je nak selesai, erma pos je la satu story produk seller tu, nanti terpadam la story tu lepas 24 jam. Iols faham mesti produk seller tu sampah, cumanya heran macam mana dia boleh main hantar je kalau takde persetujuan?
Quote Minami2013 13-9-2021 06:36 PM
Mak dia positif covid kan baru2 ni.. mesti masih tak fully sihat lagi. Kalau dah free of charge, tak perlu lah demand. Sejenis mintak org review lepas tu mendesak. Mmg boleh menaikkan kemarahan. Padahal atas dasar ihsan je org review.
Quote tikusmontok 13-9-2021 06:37 PM
depresio replied at 13-9-2021 06:13 PM
Ahah aku bac kat ig erma dia tunjuk mesej dia dgn seller ke founder produk tu

Aku xtau ni produ ...

Lama dah npk iklannya, minyak drp sejenis kekacang dr peru katanya..

[ig]https://letscarestore.com/[/ig]
Quote bintangct 13-9-2021 08:27 PM
tikusmontok replied at 13-9-2021 05:58 PM
Sacha inchi tu ke? Ramai btul seleb buat review kat ig..lalu lalang..mmg elok ke minyak tu?

eh aku baru bln lepas dok tgk2 produk  ni Nk tau elok ke tak xsure la Tp benda ni supplement mcm fish oil tu Sacha inchi ni maybe produk malaysia kot tp ada je yg big pharma buat sacha oil ni.. so nk kena review lebih mendalam
Quote bintangct 13-9-2021 08:29 PM
tikusmontok replied at 13-9-2021 06:37 PM
Lama dah npk iklannya, minyak drp sejenis kekacang dr peru katanya..

gmbarnya tak keluar la Kus
tp iols rasa ada sorg ustz ni jd duta utk ubat ni Femes gak ustz ni sb dulu dia kena kanser skg dh baik
Quote nakkomenjugak 14-9-2021 01:02 AM
ni jenis seller paksa2 ni, kalau nak ngesek pun suka dok paksa2 jugak ke acaner?
Quote Itzy 14-9-2021 02:00 AM
depresio replied at 13-9-2021 05:25 PM
Yg aku pelik produk tu kata boleh ubat kencing manis gout sakit jantung  semua dah macam mana nak re ...

erma takmo menipu netizen dia kata. So dia takmo vuat review hahaha bagus2 kak erma aku sokong. produk2 sampah ubat2 cap ayam usahawan menipu jangan viralkan. Kesian kat pak cik mak cik kat kampung yang mudah percaya.
Quote Itzy 14-9-2021 02:01 AM
likilu replied at 13-9-2021 05:37 PM
Kesian juga org review makanan ni
Tah siapa siapa la masak, memang xminta bayaran tp tetap dah maka ...

sape kata review makanan? apo ko merepek bhai?? ni review pasal ubat.
Quote depresio 14-9-2021 02:07 AM
tikusmontok replied at 13-9-2021 06:37 PM
Lama dah npk iklannya, minyak drp sejenis kekacang dr peru katanya..

Gambar tak kuar toq..
Quote depresio 14-9-2021 02:09 AM
Itzy replied at 14-9-2021 02:00 AM
erma takmo menipu netizen dia kata. So dia takmo vuat review hahaha bagus2 kak erma aku sokong. pr ...

Dia busy jg mak dia covid juga..
tp mmg melampaula siap post pasal ni sedgkn ko satu sen tsk payah penat lelah keringat  org tu?
Dia igt brg dia tu jongkong emas ke apa?
Too much
Aku harap erma  share nama ig ke fb seller ni

Lihat semua komen(36)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top