CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Degup Ramadan 2018 Lihat artikel

Ieda Moin Pun Tak Ambil Vaksin, Alasannya Vagina Berdarah

10-9-2021 01:13 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 6072| Komen: 53|Original author: Oleh: Saiful

Description: Beberapa hari ini kecoh dalam industri hiburan apabila ada produksi yang ambil artis tak vaksin berlakon.
Beberapa hari ini kecoh dalam industri hiburan apabila ada produksi yang ambil artis tak vaksin berlakon.

Disebabkan itu ramai pengiat seni meluahkan rasa tak puas hati dan takut sekiranya kebenaran untuk kembali shooting ditarik balik oleh kerajaan.



Foto: IG

Bagi Ieda Moin, dia berharap agar tak wujud amalan berpuak-puak dalam industri ini hanya disebabkan status vaksinasi seseorang.

Katanya dia sendiri tak suntik vaksin kerana masalah kesihatan yang dialaminya.



"Janganlah fasal vaksin ni kita bergaduh-gaduh, industri kita ni kecil dan mana-mana kita pusing kita jumpa. Jangan ada perasan untuk berpuak-puak dan menunding jari sesama sendiri.

"Saya ada hypertension yang tinggi dan ada masalah dengan pendarahan vagina yang teruk baru-baru ini. Saya dinasihatkan untuk rehat dulu bagi badan okay dan baru vaksin,??? katanya kepada mStar.




Tambahnya, isu status vaksin adalah sensitif bagi individu yang alami isu kesihatan selaian pilihan individu iu sendiri.


"Pendapat saya sendiri, kita tidak boleh menunding jari sebab vaksin adalah pilihan dan bila ada isu timbul, kami akan rasa susah dan risau.

"Kita tidak boleh nak judge sebab kita tidak tahu situasi yang sebenarnya dan janganlah kita berbalah fasal vaksin." -CARI

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jiwakacau06 10-9-2021 01:15 PM
ckp mslh kesihatan xboleh ke...pepek brdarah...mmg stiap bulan berdarah...
tapi dia buksn anti vaksin kn...sbb nnt smbuh baru cucuk
Quote slyfynx 10-9-2021 01:31 PM
So kalau disuruh berehat, xyah la berlakon.
And kalau ade sakit, means kene lindungi diri, more than other people
Quote Suchi 10-9-2021 01:37 PM
Kenapa vagina dia bleeding? Maksudnya ada masalah kat rahim la kan?

Tak ambil/tangguhkan dulu ni tak sama dgn antivaksin.

Tp kena terima la pergerakkan terbatas selagi tak lengkap dos tu.
Macam iols pun tak ambil lagi so takyah la merempan.
Iols akan amik setelah bebetul sembuh, ada je ex covid lain yg amik terus lepas abis kuarantin 10 hari tp iols tak berani selagi masih ada sakit2 kepala dan badan ni.
Biar badan bebetul berada dlm keadaan sihat baru la g amik.
Lagipun tubuh pun dh hasilkan antibodi semuljadi masa lawan covid tu katanya antibodi tu leh  bertahan selama 3 bulan.

Quote RatuDunia94 10-9-2021 01:39 PM
Kalau vagina merenyut cane?
Quote dino 10-9-2021 01:48 PM
org ade reason takde sapa marah pun
yg org marah mulut kurg ajo mcm ritrude tu haha
Quote sarah82 10-9-2021 01:53 PM
jiwakacau06 replied at 10-9-2021 01:15 PM
ckp mslh kesihatan xboleh ke...pepek brdarah...mmg stiap bulan berdarah...
tapi dia buksn anti vaks ...

Bukan period.. Ni turun tak henti2..ada family member aku jadi mcm ni..
Quote Mulotkoyak 10-9-2021 01:54 PM
slyfynx: So kalau disuruh berehat, xyah la berlakon.And kalau ade sakit, means kene lindungi diri, more than other people

Tu yg iols nk ckp... Kgn ngelupur nk berlakon lah... Pk org lain sama
Quote LH76 10-9-2021 02:00 PM
Kwn2 iols yg sakit kronik awal2 lg dh dpt vaccine time semua org duk complain berjanggut tunggu vaksin.
Ada yg sakit buah pinggang everyday week buat dialysis, yg vagina prolong berdarah mcm sheols ni, yg sle, yg kanser usus, diabetes yg agak kronik, awal dorg veksin. Sheols ni special case kot
Quote mama_neko 10-9-2021 02:08 PM
kawan aku penyakit buah pinggang, on dialysis seminggu beberapa kali, and dalam list transplant.. awai lagi dapat vaksin... sbb depa lagi vulnerable..
Quote Minami2013 10-9-2021 02:09 PM
Dah cucuk 1st dose pun. Dah kenapa si saiful cari ni buka thread lembap.
Quote orkid_amani 10-9-2021 02:11 PM
Adik aii yg under treatment lung TB pun doc cakap kena tangguh dulu inject..sebab dy ni ada masalah dgn respiratory..so xtau nak inject vaksin apa.
Quote ezacbee 10-9-2021 02:18 PM
sarah82 replied at 10-9-2021 01:53 PM
Bukan period.. Ni turun tak henti2..ada family member aku jadi mcm ni..

Ada yg buang rahim.
Tapi ada doc ckp punca sbb obes.
Quote abadi84 10-9-2021 02:23 PM
Kalau tak ambil vaksin seeloknya ambil surat doktor. Mcm kawan ai pun ada sakit kronik. Mak bapak mmg risau tqk bg vaksin. Tp tetaplah dia pergi jugak PPV walk in brsama skrap book ttg health condition dia. So doktor2 kat PPV pun tangguhkn sementara minta advise pakar. Then akhirnua pakar suggest cuma Pfizer jer yg sesuai dgn dia. Skrg dah habis pun 14 hari dose kedua. Alhamdullilah hidup
Quote Scheherazade 10-9-2021 02:32 PM
Aiyo! TMI            
Quote Skuau 10-9-2021 02:48 PM
jiwakacau06 replied at 10-9-2021 01:15 PM
ckp mslh kesihatan xboleh ke...pepek brdarah...mmg stiap bulan berdarah...
tapi dia buksn anti vaks ...


nt x ckp..kata dia anti vac plak..biar la dia 'JUJUR,IKHLAS DAN BERTERUS TERANG'()
Quote Skuau 10-9-2021 02:52 PM
Edited by Skuau at 10-9-2021 02:53 PM
Mulotkoyak replied at 10-9-2021 01:54 PM
Tu yg iols nk ckp... Kgn ngelupur nk berlakon lah... Pk org lain sama


drama Msia..berlakon tu...makan,borak dlm kta,sembang kt umah,sembang(lg) kat bilik tidur,ckp 'kat' tepon projek juta2.....tak berat mana...pung.
Quote jiwakacau06 10-9-2021 02:52 PM
Skuau replied at 10-9-2021 02:48 PM
nt x ckp..kata dia anti vac plak..biar la dia 'JUJUR,IKHLAS DAN BERTERUS TERANG'()

itu la... declare siap2 sblum kna cop...
Quote imanjannah 10-9-2021 02:53 PM
moga cepat sembuh ye Ida moin
Quote dudaberhias 10-9-2021 03:16 PM
Cekpit berdarah sebab apa tu? Takpe lah kalau tak nak ambil vaksin tapi tak bersosial atau masuk set. Jangan jadi macam dagu pembuka tin yang gigih jugak nak ambil tawaran berlakon tapi takmau vaksin. Cucuk filler bagi jadi dagu penyengat tebuan  boleh pulak.

Lihat semua komen(53)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2021 01:41 PM GMT+8 , Processed in 0.082338 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top