Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Menangis Lafaz Cerai Lepas Isteri Kembali Ke Pangkuan Kekasih Lama

10-9-2021 08:40 AM Komen: 33
Perkongsian seorang peguam mengenai kisah seorang lelaki yang menangis semasa melafazkan cerai talak satu tular di media sosial hari ini.

Menurut perkongsian seorang Peguam Syarie dan Perunding Keluarga dalam satu hantaran di laman Twitternya berkata, anak guamnya itu tidak dapat menahan air mata kerana terpaksa melepaskan isterinya selepas wanita itu kembali ke pangkuan bekas teman lelakinya.

Menangis anak guam masa lafaz cerai talak satu. Nak buat macam mana, kalau dah isteri berpatah balik pada bekas teman lelaki, aku nak nasihat pun dah tak boleh.


Gambar hiasan

Suami reda dan faham, tapi alhamdulillah pihak-pihak selesaikan pertikaian dengan baik tanpa pergaduhan, katanya.

Sementara itu, Muhammad Fadhil turut menasihatkan agar pasangan suami isteri banyakkan berdoa supaya tuhan menetapkan hati daripada sebarang ujian khususnya yang melibatkan hati dan perasaan.

Tak ada siapa merancang suatu perceraian bila mula mendirikan rumah tangga, banyakkanlah berdoa agar Tuhan tetapkan hati daripada sebarang ujian khususnya melibatkan hati dan perasaan

Yang paling penting, selesaikanlah dengan cara yg paling berhikmah terutama sekali bila melibatkan anak-anak, ujarnya.

Hantaran itu turut dikongsi lebih 2,000 kali dengan terdapat pengguna media sosial yang berkongsi pengalaman turut pernah mendengar kisah sama terjadi kepada ahli keluarga atau kenalan.


Sumber: K! ONLINE

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 33
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote buragazz 13-9-2021 02:46 PM
Klu kes gini pepmpuan yang mintak cerai kiranya kategori apa ekk.. maaf soalan kurang cerdik aku lupa...

Lain-lain Komen

Quote JunkMail 10-9-2021 08:45 AM
Peguam yang sama kembali dengan cerita Hasanah ke? Tapi okay cerita kali ni agak logikal.
Quote chandrahusin 10-9-2021 08:55 AM
tulis novel laa
lps tu boleh adaptasi jd drama pukul 7
boleh pengikut drama inzal
Quote nuryakmal 10-9-2021 09:01 AM
Selalu sgt la lawyer syarie ni buat perkongsian sendu macam ni. Haish. Elok korang buat perkongsian pasal proses nafkah ke proses wasiat ke. From a - z

Kalau tgk kat non muslim lawyers punya page , banyak they share about probate proses, pasal land matters

Ini tak. Kisah air mata yg diseboknya
Quote kerunai 10-9-2021 09:03 AM
citer betina sampah ?

next...
Quote AKAZ85 10-9-2021 09:12 AM
Kalau kakyung jadi jantan tu pergi laa mampus bini tu ko nak menyundal ngan ex ko.. Cerai je pastu cari bini lagi hot dari dia..
Quote jazaa100 10-9-2021 09:15 AM
Edited by jazaa100 at 10-9-2021 09:19 AM
AKAZ85 replied at 10-9-2021 09:12 AM
Kalau kakyung jadi jantan tu pergi laa mampus bini tu ko nak menyundal ngan ex ko.. Cerai je pastu c ...


Org mcm ni kak yong, klu ex wife dia patah balik kat dia sbb dah kena tgal dgn jantan tu pun nanti dia akn terima.....yg kesian wife baru dia lah.....

Cintamatee....

Sbb tu berhati hati nk terima bekas org, kena pilih yg betul betul matang...ni nmpak sgt tak matang...knp nkmenangis klu org dah tamau....lelaki ygbetul betul lelaki susah nk jatuhkn airmata sbb cinta
Quote Beaip 10-9-2021 09:27 AM
nuryakmal: Selalu sgt la lawyer syarie ni buat perkongsian sendu macam ni. Haish. Elok korang buat perkongsian pasal proses nafkah ke proses wasiat ke. From a -  ...



Setuju sangat.Taknak tau lah cerita curang atau cerai atas motor.Lebih baik bagi benda lain.Setakat cerita lepas tu nak suruh orang amik pedoman saja.Kadang2 baca tweet/ig/fb lawyer2 ni cerita pung pang tapi lepas tu takde bagi info cara2 nak selesaikan problems kat mahkamah atau nak filling paperwork accordingly or mana dorang boleh pegi bila ada masalah rumahtangga.
Quote lasagna 10-9-2021 09:39 AM
cite ni lalu kat twitter iols, so trbaca gak laa..
Quote noor2 10-9-2021 09:41 AM
Sibuk beno loyer ni kisah rumahtangga orang...
Quote trexxxxxi 10-9-2021 09:57 AM
Pancing emosi lettew
Aku tak caya ler cite hasanah cenggini

Ada baiknya cita pasal proses hadhanah ker
Cara2 nak percepatkan proses mahkamah yang makan tahun naik mahkamah tapi yang pompuan tetap tak terbela ker

Next.....
Quote Babai 10-9-2021 10:01 AM
JunkMail replied at 10-9-2021 08:45 AM
Peguam yang sama kembali dengan cerita Hasanah ke? Tapi okay cerita kali ni agak logikal.

Kan hahahahaha
Quote edayildiz 10-9-2021 10:03 AM
lembiknya ..tp mmg wujud pun laki gini patutla bini berpaling tadah
Quote lyshafull 10-9-2021 10:11 AM
So laki ni yg dia kahwin ni sbg rebounced je kee pening2 laa byk lagi isu bolh share ni kisah cinta tah pape
Quote grouper 10-9-2021 10:37 AM
Sbb tu bila aku tgk cite korea ke cina bila org dok angau kat second male lead aku gelakkan kan aje..heroin dh sah2 cinta mati kat hero si sml ni masuk daun konon blh jaga heroin lagi baik dari hero...tgk la contoh realiti ni kesian kat si suami aka sml bila isterinya balik kat hero sbb smpai bila2 heroin akan cintakan heronya
Quote asmurai 10-9-2021 11:34 AM
Bodoh la perempuan tu. Dulu masa belum kahwin kenapa exboyfriend nya tu tak masuk meminang dia? Suami dia tu yang gentleman masuk meminang. Kalau aku tak ada nya nak melayan dah ko yang tak nak dulu.  Ingat tak ada orang lain nak ke kita ke ?

Dah ex boyfriend nye tu dulu tak nak kat dia apasal nak terhegeh balik kat dia. Kalau aku lah, aku kasi pantun : pinggan tak retak nasi tak dingin, orang tak hendak aku pun tak hingin.

Lagi bodoh kalau ex boyfriend tu dah beranak pinak ramai banyaklah pulak komitmen duit dia. Sah sah duit dan harta tak dapat ke kita. Itu namanya double triple bodoh bertingkek tingkek
Quote cm_vungtau 10-9-2021 11:39 AM
Lawyer tak boleh simpan confidentiality orang ya? Dah dapat duit pastu mengumpat pulak
Quote Suchi 10-9-2021 11:41 AM
Iols tak caya ada lelaki menangis sbb bercerai, sbb putus cinta.
Mana ada lelaki yg berikan cinta sepenuhnya.Pompuan je biasanya tergila2 kan lelaki sampai gaduh2 tarik rambut.
Quote Suchi 10-9-2021 11:42 AM
Iols tak caya ada lelaki menangis sbb bercerai, sbb putus cinta.
Mana ada lelaki yg berikan cinta sepenuhnya.Pompuan je biasanya tergila2 kan lelaki sampai gaduh2 tarik rambut.
Org lelaki ni kalau bini dia curang pun tah2 tak kisah pun sbb dia kan suka ngata bini dia gemok la dah tak cantikla, busuk kepam la so takkan dia nak kesah or jeles plak kalau bini dia merendek ngn jantan lain waima depan mata dia.
Quote spankee_fili 10-9-2021 11:43 AM
trexxxxxi replied at 10-9-2021 09:57 AM
Pancing emosi lettew
Aku tak caya ler cite hasanah cenggini


I second youuuu!

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top