Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Kau Petik Ayat Quran Buat Huraian Salah, Orang Lain Pun Ikut" - Suhaimi Saad

4-9-2021 05:03 PM|Oleh: LilRose| Komen: 146

Dek kelantangannya berbicara soal teori bumi datar dan vaksin, bekas anggota kumpulan nasyid, Suhaimi Saad sering menerima kritikan dan komen negatif daripada pelbagai pihak.

Biarpun sering menyekat individu tidak sefahaman dengannya, terbaru dia tidak berbuat demikian apabila dituduh 'acah suci'.


Kredit foto: FB

Suhaimi berharap individu terbabit membaca komen balas panjang lebarnya itu dan menunggu jawapan balas daripadanya.

"Kebanyakan komen datang daripada orang jahil dan tak beradab, tapi perasan bijak dan pahlawan.

"Kau petik ayat Quran dan buat huraian yang salah dan boleh membuatkan orang lain ikut salah faham. Maka, aku pilih untuk respons," tulisnya.


Kredit foto: FB

Masih berkisarkan teori bumi rata, individu berkenaan berkata, "Yang akan datar bila semua berkumpul di padang mahsyar. Tu baru real dataran bro".

Suhaimi menempelak kenyataan itu dengan mengatakan individu terbabit tidak percaya pada al-Quran, sebaliknya lebih percaya pada NASA.

"Kenapa kau pandai-pandai terjemah Al ardhu tu mahsyar? Kau rujuk kamus mana?" soalnya.


Kredit foto: FB

Dalam hantarannya sebelum itu, Suhaimi menyindir media yang gemar mengeluarkan cerita mengenainya. - CARI



Kredit foto: FB


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
0
1
Komen: 145
Komen

Previous : "Saya Bukan Jenis Pelakon Yang Mengkaji Watak" - Rusdi Ramli

Next       : Sharifah Amani Heran Geng Forevernya Tak Support Filem Kawan Sendiri

Komen Terbaru

Quote Sazida 19-9-2021 10:41 PM
Ptg td ios tertengok live tiktok dia. Duk karok lagu slow rock. Pastu ade la viewer minta lagu inteam, tau dia ckp ape? Sorry lagu inteam wa takkan nyanyi,.mintak sendiri dgn dorang,wa bukan penyanyi inteam,. Iols dgr je rasa mcm berlagak nya la si bodoh ni.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 4-9-2021 05:16 PM
Dah la busuk kepam berkerak. Lepas tu masuk porem konon nak hina sopian suhaimi. Sekali kantoi, terus diam gayboy ni
Quote OyaTonggek 4-9-2021 05:18 PM
Ehh sohai ni buat aku ilang selera makan la
Quote dudaberhias 4-9-2021 05:23 PM
Huduhnyaaa sohai, tercemar skrin fon iols. Gambar dia ni takyah buat muka2 hodoh pun tetap la hodoh jadi bila buat muka hodoh bila ambil gambar lagi la hodoh berganda2 setaraf iq dan hati dia. Kepam dan busuk yakmat sampai dekat fon pun boleh terbau perfume DSV tengok gambar dia.

Kalau kita torture antivaks dengan tayang gambar sohai di setiap penjuru rumah, rasanya deorang pun tak tahan sampai cari syringe mintak di cucuk vaksin asalkan tidak dikaitkan dengan sohai dan di seksa untuk tonton gambar dia lagi.
Quote bakingsoda 4-9-2021 05:43 PM
nak buat tabung tak sponsor sohai gi angkasa tengok bentuk bumi
Quote dino 4-9-2021 05:52 PM
2B1FBDE4-ED70-4E75-8037-13D4CFDAB4BA.png
Kurex replied at 4-9-2021 05:16 PM
Dah la busuk kepam berkerak. Lepas tu masuk porem konon nak hina sopian suhaimi. Sekali kantoi, teru ...


just for you haha
Quote dino 4-9-2021 05:53 PM
dudaberhias replied at 4-9-2021 05:23 PM
Huduhnyaaa sohai, tercemar skrin fon iols. Gambar dia ni takyah buat muka2 hodoh pun tetap la hodoh  ...

die perasan hensem taww
pdhl apes lg cute
Quote Kurex 4-9-2021 05:58 PM
dino replied at 4-9-2021 05:52 PM
just for you haha

Eeeeeeee taknakkkkkkk
Quote kakigojes 4-9-2021 06:03 PM
dino replied at 4-9-2021 05:53 PM
die perasan hensem taww
pdhl apes lg cute

Omg….. omg…. omg
Quote dino 4-9-2021 06:19 PM
Kurex replied at 4-9-2021 05:58 PM
Eeeeeeee taknakkkkkkk

ade pondan ckp byk bulu sampai montot haha
Quote midori_katana 4-9-2021 06:23 PM
Bila polis nak tangkap dia ni?
Quote Kurex 4-9-2021 06:23 PM
dino replied at 4-9-2021 06:19 PM
ade pondan ckp byk bulu sampai montot haha

Mesti ada bulu terkumpul dekat alur bontot
Quote Samerosie 4-9-2021 06:24 PM
Dia tunggu jawapan response dari orang tu tapi dia dah block camne orang tu nak respond?
Quote sparkly 4-9-2021 06:27 PM
Jgn dilayan org mcm ni

Quote dino 4-9-2021 06:28 PM
Samerosie replied at 4-9-2021 06:24 PM
Dia tunggu jawapan response dari orang tu tapi dia dah block camne orang tu nak respond?

sultan muzafar pun die gigih provoke
sejenis bodoh kekal yg mampus pun org tak kisah
Quote dudaberhias 4-9-2021 06:31 PM
dino replied at 4-9-2021 05:53 PM
die perasan hensem taww
pdhl apes lg cute

Itulah, nauzubillah min zalik. Kalau gambar uols paste ni di gunakan untuk VR torture antivaks rasanya deorang pun dengan rela hati menungging macam nazimah othmanina, untuk di cocok vaksin dari terpaksa hadap muka neanderthal bumi mendatar tu.
Quote umbut 4-9-2021 07:30 PM
Edited by umbut at 4-9-2021 07:41 PM
dino replied at 4-9-2021 05:52 PM
just for you haha


Ni apps yg sohai nak promote urut ke.. kemain sohai bergaya gersang.
Quote dino 4-9-2021 08:02 PM
umbut replied at 4-9-2021 07:30 PM
Ni apps yg sohai nak promote urut ke.. kemain sohai bergaya gersang.

iya.. laki normal tak tahu pun apps gituh haha
Quote kitmal9545 4-9-2021 08:08 PM
yikes...tengok gambar
Quote uori 4-9-2021 08:15 PM
dino replied at 4-9-2021 05:52 PM
just for you haha

ko nih memang kan

Lihat semua komen(146)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top