CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Aliff Aziz Semakin Alim, Ibu Pesan Jangan Sia-Siakan Usia Muda Lagi

3-9-2021 10:05 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5682| Komen: 21

Description: Penyanyi dan pelakon, Aliff Aziz mengakui dirinya berasa amat bersyukur kerana dikurniakan ibu bapa yang sentiasa ada bersamanya tidak kira apa jua keadaan sekali pun.
Penyanyi dan pelakon, Aliff Aziz mengakui dirinya berasa amat bersyukur kerana dikurniakan ibu bapa yang sentiasa ada bersamanya tidak kira apa jua keadaan sekali pun.

Menurut Aliff, ketika dia mengharungi fasa hidup yang agak sukar, kasih sayang yang telah dicurahkan oleh kedua ibu bapanya menjadi antara pemangkin semangat untuk dia terus berubah kearah kebaikkan.


Foto: IG

“All my life, you stood by me. When none else was ever behind me. All these lights, they can’t blind me. With your love,
nobody can drag me down.

“Pinjaman dari Allah yang tiada ganti. Through my bright and dark phases you two have always been there. Alhamdulillahirabbil’alameen,” tulisnya.


Luahan tersebut dikongsikan oleh penyanyi lagu, Sayang Sayang itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

Dikesempatan itu juga, suami kepada pelakon, Bella Astillah ini turut berharap agar dia dikurniakan waktu yang cukup untuk terus berbakti buat kedua ibu bapanya itu.



“I just pray that Allah will bless me with enough time to show you how grateful I am for all your sacrifices for me.

“Though i can never repay your sacrifices, i will do my best to make you happy as you two deserves nothing less than that. Insyaallahuta’ala. Love you Umi and Ayah,” ujarnya lagi.

Entri berkenaan turut dilihat mendapat perhatian daripada ibu kepada Aliff yang turut berkongsi reaksinya di ruangan komen.


“Allahuakbar ya robb. Alhamdulillah, masyaallah this brought happy tears to me. Sayang kami pada anak-anak tiada nilainya. If only all children knows how much their parents love them without any agenda and unconditionally masyaallah semua akan benar-benar sayang pada kedua-dua ibu bapa.

“Kami hanya ingin melihat anak-anak berjaya dunia dan akhirat. Umi sangat-sangat bersyukur pada Allah kerana memberikan abang peluang untuk mencari fitrah diri,” luahnya.


Dalam pada itu, ibu kepada Aliff itu turut berdoa agar anaknya itu terus istiqomah dalam mengejar cinta Allah SWT.

“Abang hanya pinjaman pada kami bukan hak kami tapi hak allah jadi kembalikan hak Allah semasa hidup ini dengan taat pada perintah NYA nescaya you will find peace in your heart.

“Jangan sia-siakan masa muda Abang lagi. Umi dan ayah doakan semoga Allah permudahkan perjalanan, perjaungan dan lindungi abang hingga ke jannah. Allah maha baik aamiin yra,” akhirinya.



Sebelum ini, kisah mengenai penghijrahan Aliff telah pun menarik perhatian ramai pihak dan mereka juga turut dikatakan gembira selepas melihat perubahan tersebut.

Aliff juga dikhabarkan telah menyertai kumpulan tabligh untuk keluar selama tiga hari bagi mendalami dengan lebih lanjut mengenai ilmu agama. -CARI

Sumber: Media Hiburan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote makadek 3-9-2021 10:14 AM
Di maafkan kerana rupa herlok
Lupakan beberd beterbangan

Tp kalau wosimah teda maap bgimu
Molap konon
Quote bakingsoda 3-9-2021 10:26 AM
nabelah bila nak berkelubung dan berhenti mengedik tiktok ala bbnu #modesetajah
Quote slyfynx 3-9-2021 11:06 AM
If u wanna change, good.
No matter who you were, kalau nak berubah ke arah kebaikan, bgs la.
But....
X perlua la every step kene upload.
Nnt niat nye dah jadi lain.
Quote imanjannah 3-9-2021 11:13 AM
comel anaknya
Quote zamzam 3-9-2021 11:21 AM
tak pernah minat aliff ni sbb adik2 sgt tak masuk selera aku. tpi last tgk tgk dia kat tv dgn berjambang wahh machonya abang ni. sedap pulak dia nyanyi lagu omputih tu cam nasyid sikit. terus minat dah....hahaha . tak pernah ambik tau kisah dia sebelum ni sbb bagi aku setiap manusia ada perjalanan hidup sendiri. biasanya yg teruk tu akan jadi lebih matang kalau dah jumpa jalan nan lurus.
Quote _blackbird 3-9-2021 11:46 AM
alip ni join tabligh malaysia ke singapore? Tabligh singapore ni seram aku nengok diorg mcm terlu extreme dari tabligh malaysia. Aku ada few customer tabligh singapore amboi aku nengok dah mcm ketua geng kongsi gelap dengan ada yg siap bertatu. Ntah lah bg aku skang ni zaman dah canggih boleh je buang tatu tu atau pudarkan
Quote sayawifenikmie 3-9-2021 11:53 AM
risau nengoknya sebab perubahan sangat mendadak
kena pelan pelan
tapi harap2 istiqomah lah
risau bila dia mula berlakon menyanyi balik nanti

dah makin hemsem
"gigi arnab" beliyau dah takder

semoga keluarga muda ini terus bertahan dan bahagia
Quote caprut 3-9-2021 12:05 PM
makadek replied at 3-9-2021 10:14 AM
Di maafkan kerana rupa herlok
Lupakan beberd beterbangan


Jgn la prcaya org berubah tu baik sgt.
Quote caprut 3-9-2021 12:06 PM
sayawifenikmie replied at 3-9-2021 11:53 AM
risau nengoknya sebab perubahan sangat mendadak
kena pelan pelan
tapi harap2 istiqomah lah

Jgn la percaya sgt yg berubah mcm ni. Mmg dekatkan diri kpd ALLAH tp bkn bole control nafsu. Lebih2 lg artis mcm dia ni
Quote isbritneybich 3-9-2021 12:24 PM
lepas video burung terjongket2 di toilet terus kurang popular mamat ni. sebab netizen semua kecewa kah?
Quote nakkomenjugak 3-9-2021 03:06 PM
kalau nak berubah bagus lerr
ko pun bukan muda sayang3 lagi dah pun
iol suka nyanyian adek heol
sedapp
Quote annadonna 3-9-2021 08:09 PM
Kalau berubah alhamdulillah. Nakal sangat dulu tu. Doa orang orang yg sayangkan dia di sekeliling tu makbul kot.
Quote red_velvet 3-9-2021 08:16 PM
Bininye bila nk berenti joget kat tiktok?
Quote dudaberhias 3-9-2021 08:19 PM
seee lelaki boleh berubah kan dekk???

lain la shok kaki mabuk dan penageh dan si pelawak bapak ayam tapi tak nak mengaku tu...
dah kahwin2 pun jadi bapak ayam lagi... rupa dan perangai nak sama masing2 tu tanda2nya memang takkan berubah la kot agittew...

lain la yang rupa elokkk2 ni... tengok la lama2 perangai deorang jadi elok jugak seperti wajah mereka...
Quote LadyCarefree 4-9-2021 02:54 AM
sayawifenikmie: risau nengoknya sebab perubahan sangat mendadakkena pelan pelantapi harap2 istiqomah lahrisau bila dia mula berlakon menyanyi balik nantidah makin hem ...



Auntie xyah risaukan dia. Nabelah ada. Hehe kita doakan je la dia terus baiki diri. Kita pun sama kan kena usaha baiki diri hari demi hari.
Quote OyaTonggek 4-9-2021 10:50 PM
lupakanlah kisah pensil 2b bertebaran tu...istiqomah hendaknya...bawa isteri tu skali...gedik naww kt tiktok lebih dr bbnu je kelaku..
Quote eely_shana 4-9-2021 10:55 PM
Semoga istiqamah alif
Quote mrsLucky 4-9-2021 11:49 PM
Tambah hensem berjambang
Quote Rogue98 5-9-2021 01:03 AM
Time covid ni ramai yg jadi alim...

Lihat semua komen(21)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 11:53 AM GMT+8 , Processed in 2.243160 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top