CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Issey Panik Jaga Anak- Tak Cukup Rehat Berjaga Malam, Kena Basuh Tahi Baby

3-9-2021 08:39 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2502| Komen: 17

Description: GELAGAT penyampai radio Gegar FM, Issey Fazlisham menguruskan anak pertamanya mencuri perhatian netizen lebih-lebih lagi apabila tiba gilirannya untuk menukar lampin bayinya itu.
Gelagat penyampai radio Gegar FM, Issey Fazlisham menguruskan anak pertamanya mencuri perhatian netizen lebih-lebih lagi apabila tiba gilirannya untuk menukar lampin bayinya itu.


Ujar Issey atau nama sebenar, Fazlisham Mat Hussin, 34, pengalaman mengurus anak pertamanya itu cukup mencabar hingga ada kalanya dia berdepan situasi panik.


Foto: IG

"Pengalaman ni lain sikit la, sebab saya baru pertama kali jaga baby.

"Lepas tu pula nak kena basuh poop baby semua tu... nasib baik isteri tenang je. Tapi pengalaman ni best sebenarnya," katanya kepada mStar.

Pada sambutan Hari Kebangsaan ke-64 Selasa lalu, Issey berkongsi berita gembira apabila isterinya, Noor Aimi Jamel selamat melahirkan bayi lelaki secara normal di sebuah pusat perubatan pada jam 1.48 petang.


Bercerita lanjut tentang pengalaman sebagai bapa, Issey berkata dia cuba menjalankan tanggungjawab dengan sebaik mungkin dalam membantu menguruskan bayinya itu.



Kata Issey, banyak perkara baharu perlu dipelajarinya terutama dalam memahami kehendak bayi.

"Banyak kali saya jadi panik... waktu malam kena berjaga. Lepas itu apabila baby menangis kita jadi risau walaupun orang kata perkara ni biasa je untuk anak kecil.

"Sejak dah ada baby ni saya tak cukup rehat. Sebaliknya saya bagi isteri rehat yang cukup sebab dia menyusukan anak.

"Melainkan kalau baby menangis kuat nak susu baru la saya kejutkan isteri," katanya.



Sebelum berkahwin dengan Issey, Aimi adalah ibu tunggal anak tiga hasil perkongsian hidup dengan arwah suaminya.

Tiga anak mereka itu ialah Muhammad Uqashah, Muhammad Qayyum dan Cataleya Humairah. -CARI

Sumber: mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tapirbiru 3-9-2021 09:13 AM
so so so dpt apa ye
Quote bulalof 3-9-2021 09:54 AM
alahai, menggelupur ala2 khinzir sgt mengapa? buat malu kaum jer.

kalau tak reti sgt pon nak jaga baby, dunia skrg dah makin mudah. boleh google kalau dah malas sgt nak bertanya pd manusia. atau malas sgt nak guna akal fikiran tu.

c'mon la. this you have to cherish it. bukan menggelabah tetek mcm payah sgt nak jaga darah daging sendiri.
Quote silampumeja 3-9-2021 10:13 AM
bulalof replied at 3-9-2021 01:54 AM
alahai, menggelupur ala2 khinzir sgt mengapa? buat malu kaum jer.

kalau tak reti sgt pon nak jaga ...

issey ni sejenis dari dulu meggelupur , time takde bini..bujang...menggelupur caption diri bujang...time kawin ex dulu menggelupur hari-hari duk buat video apps smule ke apa dulu...tup tup cerai pulak dah duk asing2...
pastu mengelupur pasal diri duda pulak...ni mengelupur bab jaga anak plak.,..hahahaha...attention seeker much...content pun ye kan....
Quote alieyrina 3-9-2021 10:30 AM
Excited kut..
Aku dulu suma laki buat..legaaa
Quote bakingsoda 3-9-2021 10:40 AM
bagi can la wey first baby kot
Quote AshkieLa 3-9-2021 11:32 AM
halahhh halahhhhhhh...
Quote red_velvet 3-9-2021 11:34 AM
Anak2 yg dulu tak bangun tgh Malam salin lampin ke?
Quote MISZZZ 3-9-2021 11:42 AM
first timer mesti la menggelupur sikit hahaha btw tahniah
Quote naina 3-9-2021 11:52 AM
Tahniah..syoknya ada baby baru
Dengar nangis pun dah rasa cute
Haish tak sabar tak sabar
Quote bluecrystal 3-9-2021 11:59 AM
tahniah issey n wife...bestnya dapat baby
Quote enot_sibudak 3-9-2021 12:46 PM
iols ntah la.. ok jer ngan dia.. wpn ramai xsuka dia.. masing2 punya hak.. hahahaha..iols suka tgk tour house dia.. lps tu dlm utube dia layan anak2 tiri dia.. wpn dia stail bising.. iols tahu dia baik
Quote susukambingbest 3-9-2021 12:47 PM
red_velvet replied at 3-9-2021 11:34 AM
Anak2 yg dulu tak bangun tgh Malam salin lampin ke?

Heol duda xde anak time kawin dgn wife yg ni. ni anak prtamanya. Wife heol ibu tunggal 3 anak.
Quote supermum 3-9-2021 12:52 PM
Aku rasa penangan newborn, tak kira anak berapa semua pun menggelepur hahaha
Quote SherryZass 3-9-2021 01:09 PM
Terimbau kembali kenangan jaga newborn. haha
Quote yayarin 3-9-2021 01:11 PM
Biasa la first timer. Laki iols dulu pon panik masa anak pertama. Nak pegang baby pon tak reti. Tp iols pon masa anak pertama cuak jugak
Quote red_velvet 3-9-2021 02:47 PM
susukambingbest replied at 3-9-2021 12:47 PM
Heol duda xde anak time kawin dgn wife yg ni. ni anak prtamanya. Wife heol ibu tunggal 3 anak.

Oo   thanx atas pencerahan.. I tak follow isey ni..
Quote JohnyEnglish 3-9-2021 02:55 PM
buat anak panik tak?

Lihat semua komen(17)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 01:08 PM GMT+8 , Processed in 0.105526 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top