CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Neelofa Cadang Pamer Foto Pada Sijil Vaksinasi

3-9-2021 08:25 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 13949| Komen: 106

Description: Selebriti dan usahawan berjaya, Neelofa mencadangkan kepada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) agar mewujudkan foto pada sijil vaksinasi penerima.
Selebriti dan usahawan berjaya, Neelofa mencadangkan kepada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) agar mewujudkan foto pada sijil vaksinasi penerima.


Menurut Neelofa,  foto penerima perlu dipamerkan bagi mengelakkan penyamaran dan penipuan oleh individu yang belum divaksin.

“Cadang untuk letakkan juga profil gambar di sijil… sebab ramai yang tidak jujur,” cadang Neelofa di InstaStory miliknya dengan mengulang siar semula makluman KPDNHEP berkenaan.


Foto: IG

Terdahulu, makluman tersebut dikeluarkan oleh KPDNHEP sebagai peringatan mesra kepada orang ramai termasuk peniaga.

Para pengusaha perlu memastikan setiap pelanggan dibenarkan memasuki premis jualan setelah menunjukkan bukti kad atau sijil digital vaksinasi lengkap dari aplikasi MySejahtera dan bukannya tangkap layar.


Langkah selamat itu bagaimanapun tertakluk kepada negeri-negeri Fasa 1 dan 2 Pelan Pemulihan Negara (PPN). -CARI

Sumber: Utusan Online
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote OyaTonggek 3-9-2021 08:32 AM
sadappp yu! lupa ke masuk Court pun x scan MySejahtera?? bamboss saneee
Quote September14 3-9-2021 08:36 AM
Aku masuk kedai diorg tgk tarikh second dose tu je… klu screenshot sesapa punya pun crew tu x tau

Sptutnya buat la sistem my sejahtera bila scan klu complete vaksin baru dia detect/pass n boleh masuk kedai.
Quote cantthinkofany 3-9-2021 08:40 AM
then what....masa nak masuk kedai tu buka mask and buka niqab untuk tunjuk muka sama ngan muka atas vaccine card?...mcm tu?.......jgn bagi cadangan main petik je....
Quote serinegara 3-9-2021 08:43 AM
Macam dia sendiri juga la kan?
Tak jujur, tak de integriti dan memacam lagi sikap yang jelek.
Quote KIM.K 3-9-2021 08:47 AM
OyaTonggek replied at 3-9-2021 08:32 AM
sadappp yu! lupa ke masuk Court pun x scan MySejahtera?? bamboss saneee

Bethol.
Handler dia suruh tu supaya kuar kanun baru
Quote wanawina 3-9-2021 08:49 AM
cakap pasal check ni, sbb kdg2 yg ngechecknya tu pengawal keselamatan bangla/nepal. meols pasti deyols x paham hape2.

meols sages yg jaga tu bgla org tempatan yg tegas sikit. yg sado.
Quote awex^returns 3-9-2021 08:50 AM
sibuk lah ko jahkubis, ko pon tak scan MySejahtera
sembang oink oink lah ko
Quote awex^returns 3-9-2021 08:52 AM
I would suggest masa scan MySejahtera boleh detect dah complete vaccine ke belum
kalau belum kasi red flag terus
so guard bangla ke nepal ke tu nampak dan tak kasi masuk
Quote Acikgomen 3-9-2021 08:59 AM
wanawina replied at 3-9-2021 08:49 AM
cakap pasal check ni, sbb kdg2 yg ngechecknya tu pengawal keselamatan bangla/nepal. meols pasti deyo ...

Ujong2 nak yg sado
Quote dino 3-9-2021 09:01 AM
awex^returns replied at 3-9-2021 08:52 AM
I would suggest masa scan MySejahtera boleh detect dah complete vaccine ke belum
kalau belum kasi r ...

mcm kat jaya grocer die check profile tu
low risk je boleh masuk
Quote krustykrab 3-9-2021 09:03 AM
Bodo la ko laki binik...
Baik duk dlm bilik diam2 sambil uhahuhah..
Nk suruh org buka fm ke nk buktikn muka sama dgn profile pix?
Quote puanserama 3-9-2021 09:07 AM
Dah habis bijak la tu bg cadangan mcm tu?
Quote KamikuP 3-9-2021 09:07 AM
Sedangkan gambar IC pun org bole pelesukan apa tah lagi idea jahlop yg ntahahahapntah ni. Sebok nak mencapub. Pegi ko memerap ngan laki ko tu
Quote dewi_rina 3-9-2021 09:14 AM
U dah vaksin keeeee
Quote Mawar91 3-9-2021 09:19 AM
Sian hajah.da berbungkus cmni pon masih ramai x suke sheol.masih ramai kutuk Sheol kat sini.maybe aura fake tu kuat sngt kot.
Quote suweet 3-9-2021 09:21 AM
Atas cert tu kan boleh letak profile photo. Edit je kat profile
Quote wanawina 3-9-2021 09:22 AM

tu key point.
Quote Hypothetically 3-9-2021 09:30 AM
serinegara replied at 3-9-2021 08:43 AM
Macam dia sendiri juga la kan?
Tak jujur, tak de integriti dan memacam lagi sikap yang jelek.

Takde integrity tu mcm org yg tak pakai mask lebih suka berniqab, tak ikut sop, tup tup dia pula yg sibuk promosi jualan mask ke akak/adik/tuan/puan???

Quote Mini.Me 3-9-2021 09:38 AM
awex^returns replied at 3-9-2021 08:52 AM
I would suggest masa scan MySejahtera boleh detect dah complete vaccine ke belum
kalau belum kasi r ...

Betol...yg kj cakap semalam nak upgrade bila scan je terus kuar cert tu lebih kurang macam tu la kottt...

Pastu tmbh la kalo tak completed dose or high risk in quarantine ke takleh scan langsung...gittew

Lihat semua komen(106)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 01:00 AM GMT+8 , Processed in 0.085624 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top