CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pengendali Mainan Taman Tema Tak Endah, Akhirnya Mati Tersedak Muntah Sendiri

3-9-2021 08:03 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2750| Komen: 18

Description: Seorang gadis maut setelah tersedak muntahnya sendiri ketika menaiki permainan di taman tema.
Seorang gadis maut setelah tersedak muntahnya sendiri ketika menaiki permainan di taman tema.

Kejadian itu berlaku apabila Zeynep Gunay, 19, tidak sedarkan diri setelah menaiki permainan yang dipanggil Kamikaze di daerah Avcilar, Turki, Istanbul.


Zaynep muntah ketika menaiki Kamikaze yang mengakibatkan saluran pernafasannya tersekat lalu meninggal dunia.


Kredit foto: Daily Star

Keluarganya mengatakan bahawa mereka dapat melihat Zeynep dalam kesusahan dan berulang kali meminta pengendali permainan untuk menghentikannya, tetapi mereka tidak diendahkan.

Gadis berusia 19 tahun itu kemudian dibawa ke hospital dengan ambulans yang dihubungi oleh keluarganya sendiri dan disahkan sudah tidak bernyawa setelah tiba di sana. -CARI


Sumber: Daily Star/mStar Online

Bagus

Marah
2

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Ciktiekus 3-9-2021 08:17 AM
Takziah..tgh berseronok tiber mati..
Quote djzara81 3-9-2021 08:50 AM
Innalillah. Maut takkan tunggu walaupun sesaat. Takdir dia meninggal camtu. Pengakhiran kita sendiri tak tau.
Quote c===8 3-9-2021 08:54 AM
teringat naik kapal goyang kat sunway lagoon dgn @TENOK

@TENOK punya la tahan muntah, sekali tersembur jugak kena kepala org depan

sampai blonde rambut mamat tu



hawau punya @TENOK
Quote ikmanurz 3-9-2021 09:21 AM
Ciktiekus replied at 3-9-2021 08:17 AM
Takziah..tgh berseronok tiber mati..

pesanan yang sama dari mak aku everytime aku cakap nak gi karok
Quote I.K.A888990 3-9-2021 09:48 AM
benda yg xdijangka berlaku
mesti trauma family ni
agak2 bole saman ke
Quote Mini.Me 3-9-2021 09:50 AM
Teringat kat theme park TS ade 1 yg pusing2 mcm ayam golek tu...tiapkali pusing ade je yg muntah smpi bau muntah lekat kat situ...aku pon tanak naik game tu sbb bau loya kang ngan aku2 skali muntah
Quote cmf_premierleag 3-9-2021 09:52 AM
tgk dlm gambo tu dia pakai mask masa main ke?
Quote Manjahati 3-9-2021 09:56 AM
Innalillah…
Quote Ciktiekus 3-9-2021 11:03 AM
ikmanurz replied at 3-9-2021 09:21 AM
pesanan yang sama dari mak aku everytime aku cakap nak gi karok

Betul..die takut ko tecekik mic..maka karok la lagu rabbani atau raihan lebih afdhol
Quote che-cikL 3-9-2021 11:12 AM
Baca tajuk macam yg termakan muntah sendiri tu penjaga taman tema.

Apa teruk sgt kualiti editorCari ni, ooopps tak leh sebut kualiti pun sebab takde langsung value di situ. Pastu tak layak makan gaji hasil konon bergelar editor.
Quote batmana 3-9-2021 11:13 AM
psl mask ni... ptut xleh pakai.. mainan cmtu perlu oksigen
Quote TeropongThaico 3-9-2021 11:32 AM
Aduh siannya... Innalillahiwainnailahirojiun.
Quote nakkomenjugak 3-9-2021 02:47 PM
takziah diucapkan...
kalau gi funfair iol main yang stall cucuk belon dapat teddy bear takpun main langgar2 kete tu je hahah
kalau yang camni
letak sejuta hengget pun takmo
Quote heythere123 3-9-2021 03:17 PM
sorry OT, tapi cara mati dia tu macam sama dengan yg dalam cerita Breaking Bad. Watak tu mati sebab airway dia tersumbat dengan muntah sendiri.
Quote heythere123 3-9-2021 03:18 PM
ikmanurz replied at 3-9-2021 09:21 AM
pesanan yang sama dari mak aku everytime aku cakap nak gi karok

haha, kalau ibu iols pulak dia alright je. Asalkan tak pergi merata & call/mesej kalau dah sampai rumah. Satu lagi, dia bagi karok kalau dengan girls je
Quote Artemesiaa 3-9-2021 03:24 PM
Risiko main permaianan macam ni kalau jenis cepat pening muntah eloklah elakkan sebelum membahayan diri dan orang lain
Quote sekngucing 3-9-2021 03:28 PM
Ciktiekus replied at 3-9-2021 08:17 AM
Takziah..tgh berseronok tiber mati..

Nampaknya anak muda aekarang suka.pendekkan kata ganda

Agaknya dema ni.malas tulis panjang2

Maka jadilah perkataan tiba tiba menjadi tiber
Labah labah menjadi laber

Kura kura menjadi kurer..
Quote Ciktiekus 3-9-2021 03:55 PM
sekngucing replied at 3-9-2021 03:28 PM
Nampaknya anak muda aekarang suka.pendekkan kata ganda

Agaknya dema ni.malas tulis panjang2


Tak muda mana..dah bangka jua bang cing..bukan malas..jimat masa

Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 09:37 AM GMT+8 , Processed in 1.918704 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top