CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Boleh Tengok Status Kasihatan, Ciri Baru MySejahtera Akan Ditambah Baik

2-9-2021 11:41 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6446| Komen: 40

Description: Aplikasi MySejahtera akan ditambah baik dengan pengenalan ciri-ciri baharu bagi memudahkan penggunanya memaparkan status kesihatan mereka.
Aplikasi MySejahtera akan ditambah baik dengan pengenalan ciri-ciri baharu bagi memudahkan penggunanya memaparkan status kesihatan mereka.

Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin dalam satu hantaran Twitternya malam ini berkata, pasukan yang dipertanggungjawabkan akan memulakan proses penambahbaikan malam ini juga bagi memudahkan orang ramai memaparkan tahap risiko dan status vaksinasi masing-masing.



Kredit foto: Bernama

"Ini akan memudahkan kehidupan rakyat di tengah-tengah penularan Covid-19. Kami akan terus mengemas kini dan menambah baik aplikasi itu dalam minggu-minggu berikutnya.

Khairy berkata, satu ciri terbaharu dalam aplikasi MySejahtera ialah butang daftar keluar yang ditambah bagi menambah baik proses pengesanan kontak.

"Sebaik sahaja meninggalkan satu tempat, perlu sentiasa ingat untuk daftar keluar. Anda hanya perlu menekan satu butang - tiada imbasan diperlukan," katanya.




Kredit foto: Twitter

MySejahtera adalah aplikasi yang dibangunkan kerajaan bagi membantu menguruskan kawalan Covid-19 di negara ini.


Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut
2

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Normabaru 3-9-2021 07:20 AM
Bodoh gila sistem mysejahtera ni..masuk check in tp check out xde.laki kaka p aeon kena halang masuk sbb status tukar jd casual contact kt pasar walhal laki kaka dh blk idok le duduk kt pasar tu dr pg smpi malam..sistem 70juta tp butang simple mcm tu pon xde...paatu suh ramai2 org kuarantin budusssss!
Quote SedihPedih 3-9-2021 07:36 AM
Normabaru replied at 3-9-2021 07:20 AM
Bodoh gila sistem mysejahtera ni..masuk check in tp check out xde.laki kaka p aeon kena halang masuk ...

casual contact bukan boleh masuk ke kakak?

iols hr tu tiba status jd casual contact, tak perasan juga bertukar status tu..masa nk masuk aeon guard suruh tunjuk baru perasan..tp lepas aja..

iols check kt byk premis, ok ja casual contact boleh masuk. cuma tiap2 hari kena buat to do list utk hantar feedback to KKM
Quote Normabaru 3-9-2021 07:38 AM
SedihPedih replied at 3-9-2021 09:36 AM
casual contact bukan boleh masuk ke kakak?

iols hr tu tiba status jd casual contact, tak perasa ...

Pttnya blh.tp aeon laki kaka p tu jumud naw.xbg.blk tu kaka gelakkan dia.sian xdpt masuk.hahaha
Quote SedihPedih 3-9-2021 07:40 AM
anyway, my sejahtera ni patut work together dgn MKN la..before sesuatu keputusan tu nk dibuat, bincang sekali nk update apa kt my sejahtera. bukan nk kena tunggu org tegur baru terkedek2.

agaknya tak efisyen sb dok sibuk berpolitik jaga bontot kot..
Quote awanysss 3-9-2021 10:35 AM
baguslah.
ni masuk setiap tempat nak check in, pastu nak check profile, pastu nak tgk cert vaksin.. kan bagus semua kat home page je..

pastu aritu ada yg suggest tukar warna biru background tu ikut kategori vaksin, tak vaksin.. senang sikit..
Quote dodolgemok 3-9-2021 10:40 AM
Tambah baik letak status vax tu dh bagus, tpi tiba2 kena checkout pulak apa hal? Dah menyusahkan org nak kena bukak fon lagi check in check out, pastu yg takde fon nak checkout cmne? Nak kena ada buku utk checkin dgan checkout ke? KJ ni jangan awal2 je nampak bagus, nnti ujong2 bebal jua kelihatan!
Quote Firenzza 3-9-2021 10:46 AM
Normabaru replied at 3-9-2021 07:20 AM
Bodoh gila sistem mysejahtera ni..masuk check in tp check out xde.laki kaka p aeon kena halang masuk ...

Blh tnya kj kot brp jota lg topup kos dh masuk utk hapdate natang hanat nih....nyusahkan org lg ada la. 1 lg iols perasan sjhtera ni xde simpan history apa2 yg berlaku, x alih2 dia delete jerr...nmpk nau takut byg2    sdgkan shopee tu blh simpan rekod purchase kita tahun 80an lg.....
Quote She-Ra 3-9-2021 10:47 AM
awal pg td checkin naik lrt, sama jeee
masuk office pun, scan, takde punnn status lengkap vaksin.. hmmmm
tgk ptg kang pulak.. ke ada benda nk kena hapdet?
Quote minahmanja 3-9-2021 10:55 AM
Normabaru replied at 3-9-2021 07:20 AM
Bodoh gila sistem mysejahtera ni..masuk check in tp check out xde.laki kaka p aeon kena halang masuk ...

sama la weii.. aku lg 3 hari, now pegi keje je...groceries kat speedmart je, sbb dia tk tgk profile tu...
Quote enchantedlurve 3-9-2021 11:27 AM
tak cukup 14 hari lepas 2nd dose still partially yeh..
Quote uda 3-9-2021 11:46 AM
She-Ra replied at 3-9-2021 10:47 AM
awal pg td checkin naik lrt, sama jeee
masuk office pun, scan, takde punnn status lengkap vaksin..  ...

I pun masih mcm status lama tapi my friend dapat yg status baru ie dgn status vaksin.
Nak update kat mana? Takda pulak butang update?
Quote uda 3-9-2021 11:57 AM
She-Ra replied at 3-9-2021 10:47 AM
awal pg td checkin naik lrt, sama jeee
masuk office pun, scan, takde punnn status lengkap vaksin..  ...

I dah boleh update.
Kena pergi ke playstore dan update apps
Quote nesloice 3-9-2021 12:00 PM
update salah tak update pun salah

makcik makcik
Quote edayildiz 3-9-2021 12:04 PM
kena checkout ke pulak?xtry lg sbb xkeluar lg..last keluar bulan lps g family mart
kdg2 ada tmpt yg lembaps khenzz time nak scan tu tak jd..kalau nk cpt i tulis jer..so kalau ada check out ni camna..ke tulis jgk ke
Quote Normabaru 3-9-2021 01:18 PM
minahmanja replied at 3-9-2021 12:55 PM
sama la weii.. aku lg 3 hari, now pegi keje je...groceries kat speedmart je, sbb dia tk tgk profil ...

oh speedmart xjumud mcm aeon ke...goodlaaa...org atas xjaga sop xbising..kilang sop hancur xkecoh..nak beli brg rigid namatey.hadoiii...padahal setakat ni mana ada kedai kena saman bila wabak menular..super spreader pon aman2 je...plg koman dia sorg kojol
Quote Normabaru 3-9-2021 01:19 PM
uda replied at 3-9-2021 01:46 PM
I pun masih mcm status lama tapi my friend dapat yg status baru ie dgn status vaksin.
Nak update  ...

tekan butang refresh tuuu..nnt dia hapdet..tp no point jugak..sapa la rajin nk check satu2..sjr pon polis malas nk tgk...hahaha
Quote Normabaru 3-9-2021 01:20 PM
edayildiz replied at 3-9-2021 02:04 PM
kena checkout ke pulak?xtry lg sbb xkeluar lg..last keluar bulan lps g family mart
kdg2 ada tm ...

kaka check out dgn scan tmpt lain..cth scan jela gate pintu rumah ke xpon kedai sblh rumah ke...klu x dia kira ko tidur dlm pasar or mall tu.kohkoh
Quote Normabaru 3-9-2021 01:25 PM
Firenzza replied at 3-9-2021 12:46 PM
Blh tnya kj kot brp jota lg topup kos dh masuk utk hapdate natang hanat nih....nyusahkan org lg ad ...

hmm...kj ni sgt2 la teruk..lps kaka baca kes kt KBS kes duit terus hilang tu,.. mmg kaka dah xrespeck mamat ni...dh la check in check out ni benda basic kot...how apps dev xtau n xmo upgrade feature tu auto

now update status vaksin pon klaka..konon 14hari tempoh inkubasi...walhal delta ni yg dah lama cucuk pon still berjangkit....ntah ape2 punya teori...still pro vaksin telan bulat2 hahaha
Quote bulalof 3-9-2021 01:26 PM
apps yg sgt2 menjengkelkan......

Lihat semua komen(40)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 04:01 PM GMT+8 , Processed in 0.091256 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top