CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Siapa Buat Onar Dinding Surau Dikencing, Najis Atas Sejadah Imam?

2-9-2021 03:06 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1006| Komen: 9

Description: Sebuah kes khianat terhadap rumah ibadat dalam siasatan selepas polis menerima aduan mengenai penemuan najis di atas sejadah imam dan kesan air kencing di dinding surau di Bandar Al-Muktafi Billah Sha ...
Sebuah kes khianat terhadap rumah ibadat dalam siasatan selepas polis menerima aduan mengenai penemuan najis di atas sejadah imam dan kesan air kencing di dinding surau di Bandar Al-Muktafi Billah Shah.


Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah berkata, pengadu turut mendakwa paip air di surau berkenaan juga sengaja dibiarkan terbuka, manakala beberapa al-Quran ditemui dibuang berselerakan di kawasan kebun yang berhampiran.



Beliau berkata, pengadu memberitahu bahawa selepas surau ditutup apabila selesai solat Isyak pada Selasa, pengadu merupakan orang pertama hadir ke surau pada jam 5.30 pagi Rabu untuk melaungkan azan Subuh dan dia mendapati surau tidak berkunci.

“Suspek dipercayai masuk ke dalam surau melalui pintu utama dan telah melakukan perbuatan khianat itu,” katanya ketika dihubungi pada Rabu.

Suspek kini diburu dan kes disiasat di bawah Seksyen 295 Kanun Keseksaan atas kesalahan mencemarkan tempat ibadat dan Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana perbuatan khianat.



Sumber: Bernama

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote missbigrockstar 2-9-2021 03:16 PM
Mungkin kah anjing atau kucing yg terlepas masuk pintu?
Dah kata dlm kebun, monyet pun possible jua.
Quote zarulnazmi 2-9-2021 04:15 PM
missbigrockstar replied at 2-9-2021 03:16 PM
Mungkin kah anjing atau kucing yg terlepas masuk pintu?
Dah kata dlm kebun, monyet pun possible jua ...
Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah berkata, pengadu turut mendakwa paip air di surau berkenaan juga sengaja dibiarkan terbuka, manakala beberapa al-Quran ditemui dibuang berselerakan di kawasan kebun yang berhampiran.

Anjing atau kucing pandai ke buka paip? Kalau monyet maybe tapi rasanya mustahil kerja binatang yang buat sampai beberapa Al-Quran dibuang dekat kawasan kebun. Kalau dah beberapa tu maksudnya lebih daripada satu.

Quote zarulnazmi 2-9-2021 04:16 PM
Tak lama nanti keluar berita pelaku ada masalah mental. Terlepas dari tuduhan.
Quote nononcrux 2-9-2021 04:50 PM
moga dibayar cash on delivery
Quote nakkomenjugak 2-9-2021 05:14 PM
lepas ni mesti ngecop mental punya
takpun kesurupan saiton
Quote noor2 2-9-2021 05:20 PM
Pengikut dajjal ni....hehe
Quote TeropongThaico 2-9-2021 06:43 PM
Malas nak baca sebab baca tajuk je pun da
Quote Kurex 2-9-2021 07:21 PM
Kalau marahkan imam / bilal or siak, jangan marahkan agama. Iols marahkan ajk surau tempat iols ni sebab pasang cd mengaji kuat2..
Quote shop_girl 2-9-2021 08:22 PM
Sapa la yang bitter sangat ni...low blow betul khianat ala2 gini..pengecut..takde cctv ke bole cek?

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2021 05:54 AM GMT+8 , Processed in 0.077397 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top