CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Tertarik Dengan Lakonan Dark Side, Ellie Suryati Suka Naskhah Seram

24-8-2021 01:12 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4353| Komen: 35

Description: Pelakon berkaliber, Ellie Suryati mengakui suka berlakon dalam naskhah berunsur seram kerana baginya itu adalah suatu perkara menarik sebagai pelakon untuk menerokai lebih mendalam pada watak yang mel ...
Pelakon berkaliber, Ellie Suryati mengakui suka berlakon dalam naskhah berunsur seram kerana baginya itu adalah suatu perkara menarik sebagai pelakon untuk menerokai lebih mendalam pada watak yang melibatkan elemen misteri.


Bagi Ellie, lakonan yang dikategorikan sisi gelap atau Dark Side itu lazimnya tidak mudah untuk dipersembahkan di skrin berbanding kisah percintaan atau cerita realiti lain.


Kredit foto: KopiPlanet

“Saya selalu tertarik dengan misteri. Bila baca skrip, kita (pelakon) akan tahu tuntutan watak itu nanti bagaimana.

“Tetapi untuk memainkan peranan sebagai pelakon, ada ketakutan secara peribadi yang timbul sebab kadang-kadang terlalu menghayati watak itu.


“Justeru, amat penting sebagai pelakon memahami teknikal lakonan. Supaya tahu nak membawa watak tersebut pada satu tahap yang sesuai, sama ada nak beri lebih atau kurang,” ujarnya yang gemar melakonkan naskhah seram.


Kredit foto: Utusan

Ellie yang berkata demikian pada sidang media Malaysian Ghost Stories (MGS) baru-baru ini, pelakon baharu perlu menerokai lebih lagi untuk permainan watak yang sedia ada dan jangan takut untuk mencuba.



Sebagai informasi, MGS bakal menemui penonton menerusi saluran Astro Ria, setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 11 malam bermula 25 Ogos ini.


Sumber: Utusan
1

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lilac85 24-8-2021 01:40 PM
Seram tgk pic tu
Quote sarah82 24-8-2021 02:02 PM
Sejujurnya..gambar elie lagi menakutkan aku.
Quote Tukul.Besi 24-8-2021 02:04 PM
Nasib baik bukan watak DS twitter. Tu lagi seram
Quote RatuDunia94 24-8-2021 02:04 PM
Tp ellie ni kalau berlakon jenis kalau dlm skrip suruh pose kat tepi tangki septik.. tp sheols akan masuk dlm tangki septik tu..
Quote husie91 24-8-2021 02:06 PM
RatuDunia94: Tp ellie ni kalau berlakon jenis kalau dlm skrip suruh pose kat tepi tangki septik.. tp sheols akan masuk dlm tangki septik tu..


Adudu kAka lawakkk komen mu ni {:smile
Quote lyza2474 24-8-2021 02:25 PM
;
Quote LostStar 24-8-2021 03:31 PM
knp mesti pkul 11.. adoi la.. dari citer scam haritu perasan dorg buat drama pkul 11.. mohon la awalkan..daku ni dah la baru nak betulkan waktu tidoq.. tak kesian ke orang betul la astrok ni..
Quote midori_katana 24-8-2021 03:53 PM
RatuDunia94 replied at 24-8-2021 02:04 PM
Tp ellie ni kalau berlakon jenis kalau dlm skrip suruh pose kat tepi tangki septik.. tp sheols akan  ...

sheols mmg berbakat dan tersangat menghayati watak gitu... iols suka ja kalau ellie berlakon jadi jahat atau hantu... dulu dia muda2 dia lawa juga, berlakon romantis pun iols suka..
Quote Belibis 24-8-2021 07:51 PM
Ya la pah bedahhh..
Quote dory.thefish 24-8-2021 08:26 PM
Mesti ada scene berkemban
Quote nakkomenjugak 24-8-2021 09:37 PM
iol lagi seram dengan she
tapi heyyy sheol pelakon berbakat dan menjadi so iol hokeh jahh
Quote namr 24-8-2021 09:49 PM
Jimat kos takyah makeup, wajah asli sudah cukup menyeramkan
Quote ketupatnasi 24-8-2021 11:39 PM
midori_katana replied at 24-8-2021 03:53 PM
sheols mmg berbakat dan tersangat menghayati watak gitu... iols suka ja kalau ell ...

Ya. Beliau berlakon ok.  Jgn suruh beliau berpolitik jahh. Hihihi.
Quote Catpaw 25-8-2021 01:35 AM
Sheols ni over sikit la blakon... elok pegang watak over2, acik kepoh ka, acik kaki bawang ka sesuaiii
Quote anggeriklatifah 25-8-2021 08:00 AM
Dia ni dgn sherlie merlis pelakon kelas A
Tp tulah hidup biasa2 je
Pelakon kayukayan yg jutawan
Quote cantthinkofany 25-8-2021 08:04 AM
RatuDunia94 replied at 24-8-2021 02:04 PM
Tp ellie ni kalau berlakon jenis kalau dlm skrip suruh pose kat tepi tangki septik.. tp sheols akan  ...

setujuuuu sangat......
Quote ezacbee 25-8-2021 08:07 AM
Dah dia pun menyeramkan
Quote supernaturalee 25-8-2021 08:33 AM
ala2 American Horror Story ke
atau American Horror Stories?


Quote damian_lee 25-8-2021 09:17 AM
Catpaw replied at 24-8-2021 05:35 PM
Sheols ni over sikit la blakon... elok pegang watak over2, acik kepoh ka, acik kaki bawang ka sesuai ...

sebb tu watak2 psycho/seram dengan watak2 over ala2 pabedah tu menjadi ... sebb memerlukan portion "over" untuk watak2 mcm tu

teringin nak tengok dia pegang watak psycho yang merancang untuk bunuh shuben dia disebabkan amalan ilmu hitam ....

agituuu watak yang I idamkan untuk dia ....

Lihat semua komen(35)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 03:23 PM GMT+8 , Processed in 0.216808 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top