CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Doktor Tak Perlu Tunjuk Sijil Digital Vaksinasi Ke?

24-8-2021 11:46 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3508| Komen: 28

Description: Tular di media sosial seorang pengguna di Twitter mengeluh mengenai sikap seorang pelanggan yang berstatus doktor tidak memberi kerjasama untuk menunjukan sijil digital vaksinasi untuk memasuki kedai.
Tular di media sosial seorang pengguna di Twitter mengeluh mengenai sikap seorang pelanggan yang berstatus doktor tidak memberi kerjasama untuk menunjukan sijil digital vaksinasi untuk memasuki kedai.



Kredit foto: The Rohani

Pengguna @zakuanlah berkongsi kisah dirinya yang menjaga pintu kedai di mana salah seorang pelanggannya bersikap endah tak endah apabila diminta menunjukan sijil digital MySejahtera.

Penjaga kedai itu tidak melepaskan pelanggan tersebut masuk ke dalam kedai sehinggalah dia meminta untuk melihat sijil digital vaksinasi buat kali kedua.


Kredit foto: Twitter




Warga maya yang melihat ciapan tersebut masing-masing meluahkan rasa marah dan tidak puas hati terhadap individu sebegitu kerana mempamerkan status mereka untuk tidak mahu menunjukan sijil digital sebelum memasuki kedai.



Kenapa yang sombong sangat dengan status tu, bukannya susah sangat nak mempamerkan sijil digital vaksinasi.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tumpanglalu74 24-8-2021 11:49 AM
Doktor antifaaksin kaki tipoo lattew..
Quote dodolgemok 24-8-2021 11:50 AM
Bodohnya, selayaknya kena maki. Apa susah sgat nak tunjuk sijil vax tu? Pemalas lembab, mesti time kerja pon lembab kan?
Quote imransulaiman 24-8-2021 11:53 AM
Aku memang anti betul pada manusia yang suka cakap "do you know who I am?" Dan seangkatan dengannya... Sombong dan angkuh!
Quote mawardia 24-8-2021 11:55 AM
Kalau aku jadi adik tu, lps dia tunjuk sijil vaccination aku tak kasi masuk. Aku suruh dia balik je.
Quote kemaruk 24-8-2021 11:57 AM
sepatutnya doktor ni gantung stetoskop tu

baru orang tau dia doktor
Quote Skuau 24-8-2021 12:16 PM
kemaruk replied at 24-8-2021 11:57 AM
sepatutnya doktor ni gantung stetoskop tu

baru orang tau dia doktor


dh cam dlm drama2 melayu...pulok.
Quote Babai 24-8-2021 12:18 PM
tumpanglalu74 replied at 24-8-2021 11:49 AM
Doktor antifaaksin kaki tipoo lattew..

Kan. Hahaha
Quote kakikuDibibirmu 24-8-2021 12:22 PM
Macam mana pulak dengan doktor sendirian berhad?
Quote ellejo 24-8-2021 12:27 PM
ai tak percaya perkara tular sekarang tanpa dgr the other side punya story
Quote Normabaru 24-8-2021 01:42 PM
ini pon jd berita??? hmm… cerita PM convoi ramai2 dah kalah rombongan cik iiah xde sapa nak cover ke..lawat2 dh mcm 1bas pergi…corona xikut sama ke tuh???
Quote brego 24-8-2021 02:25 PM
Quote iman_kasih 24-8-2021 04:31 PM
Normabaru replied at 24-8-2021 01:42 PM
ini pon jd berita??? hmm… cerita PM convoi ramai2 dah kalah rombongan cik iiah xde sapa nak cover k ...

bukan kene jerit ke semalam time berarak ramai2 tu?  
Quote Normabaru 24-8-2021 04:54 PM
iman_kasih replied at 24-8-2021 06:31 PM
bukan kene jerit ke semalam time berarak ramai2 tu?

siapa jerit?mksud kaka masuk benang cari blom lg..ke ada tp xperasan?


Quote n3ar 24-8-2021 05:05 PM
ye ke idok doktor tu... ke ala2 doktor jijan seman....
Quote white_musk 24-8-2021 05:06 PM
ellejo replied at 24-8-2021 12:27 PM
ai tak percaya perkara tular sekarang tanpa dgr the other side punya story

Entah siapa2 pun boleh buat cerita begini, dan siapa2 pun boleh cakap dia doctor
Quote Catpaw 24-8-2021 06:47 PM
Dokto pun ada antivaks, so?

Doktor sekarang ada cop mohor kat dahi ya, tengok ja dah nampak, ooo doktor2 kasi tabik spring sikit
Quote nakkomenjugak 24-8-2021 09:11 PM
jenis vengap belajar tinggi2 tapi nyombong
dah alang2 fon melekat dengan gam gajah kat tangan tu
bukak jelaaa sejahtera tuuuu
kejap je ponnnn
halahhhhhhhh nak kena maki betul
Quote embun 24-8-2021 09:15 PM
X Caye orang tu doktor.
Quote supernaturalee 24-8-2021 09:27 PM
brego replied at 24-8-2021 02:25 PM

Tembunnya die.

Lihat semua komen(28)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 09:00 AM GMT+8 , Processed in 0.082298 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top