CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Selepas Izara Aishah, Farah Nabilah Pula Tampil Berhijab?

23-8-2021 05:24 PM| Diterbitkan: kp5x| Dilihat: 3977| Komen: 33|Original author: Oleh: kp5x

Description: "Comitting less sin is improvement. Praying one more Salah is improvement. Transitioning from not wearing a scarf to covering a part of your hair is still improvement. Small steps forward are still ...

"Comitting less sin is improvement. Praying one more Salah is improvement. Transitioning from not wearing a scarf to covering a part of your hair is still improvement. Small steps forward are still steps in the righ direction. Keep going" 

Begitu hantaran yang dimuat naik pelakon Farah Nabilah, 29 di laman instagramnya tiga hari lepas dan jika melihat transisi muat naik foto-foto di laman instagramnya, mungkin petikan kata-kata ini cuba menceritakan perubahan yang kini cuba dilakukan olehnya.


Foto : Instagram Farah Nabilah

Pada hari sama, Farah mengedit gambarnya mengenakan selendang yang hanya menutupi sebahagian rambutnya dan semalam dia memuat naik videonya bersama anaknya, Andre dengan berhijab penuh.

Gambar profil instagramnya juga kini menampilkan dirinya berhijab penuh. Sejak Jun lagi sebenarnya pelakon yang mula popular sejak berlakon di samping Zul Ariffin dalam drama rantaian Titian Kasih ini mula tampil memakai selendang yang menutupi sebahagian rambutnya.


Penampilan terbarunya itu turut mendapat pujian daripada rakan baiknya yang juga baru sahaja mula berhijab, Izara Aishah. 

"Cantiknya my fren", kata Izara. Mawar Rashid dan netizen lain turut tidak ketinggalan memuji kecantikan Farah.


Foto : Instagram Farah Nabilah


Jika benar, semoga kekal istiqomah ke arah kebaikan. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote spicygirl3 23-8-2021 05:29 PM
Sweet berhijab
Quote spicygirl3 23-8-2021 05:33 PM
Sweet berhijab
Quote tunangku 23-8-2021 05:59 PM
nmpk ikhlas
tp dia mmg baik pun selama ni
Quote heythere123 23-8-2021 06:24 PM
alhamdulillah, dah la dia ni memang cantik pon. Freehair ke bertudung ke
Quote tuttt 23-8-2021 06:33 PM
Bestfriend kan izara ngn farah ni
Quote nakkomenjugak 23-8-2021 08:19 PM
moga istiqomah
Quote Nana_Man 23-8-2021 08:23 PM
Best kan.. sama2 start wearing hijab ngan bff. Ada motivation gitu.
Quote downiey 24-8-2021 08:38 AM
Alhamdulillah
Quote BoongaKertas 24-8-2021 08:46 AM
alhamdulillah. di kala kita tak tentu dgn masa depan, ada benda +ve yg kita dpt dgn pandemik ni.
Quote hashashes 24-8-2021 08:58 AM
Memang jauh di sudut hati semua wanita dalam Islam ada keinginan nak berhijab tu aku rasa, tunggu masa and kekuatan je nak start. Dulu2 aku pun masa free hair ada fikir ala xpe la x pakai tudung pun asal kan hati baik and solat. Yang pakai tudung pun bukannya baik sangat pun aku cakap. Tapi bila dah datang keinsafan tu, aku cakap ngan diri aku, kalau ada yang pakai tudung pun still jahat, ko jadi lah perempuan yang pakai tudung yang hati baik. Cuma nak menutup aurat dengan sempurna tu aku masih belajar lagi
Quote Ascii 24-8-2021 12:04 PM
anak dia omeyyyy, suka tgk, cerdik pulak tu....mata bulat je
Quote imanjannah 24-8-2021 12:07 PM
alhamdulillah.. moga istiqomah
Quote RatuDunia94 24-8-2021 01:52 PM
Sesungguhnya kewafatan Baginda Siti Sarah memberi impak kepada wanita di jagat raya..
Quote jerukkedondong 24-8-2021 02:17 PM
Cantik sangat..moga istiqomah Farah
Quote rayray28 24-8-2021 02:47 PM
kawan yang baik ialah kawan yg sama2 ajak kita mmbuat baik dan menuju ke arah kebaikan...
Quote Guli 24-8-2021 10:14 PM
Alhamdulilah
Quote Mini.Me 25-8-2021 09:12 AM
Alhamdulillah...slowly but surely gittew...semoga istikhomah
Quote NazRysha 25-8-2021 10:19 AM
aku suka start dia berlakon ustaz pink dengan nazimah
Quote kakakko 25-8-2021 11:27 AM
hashashes replied at 24-8-2021 12:58 AM
Memang jauh di sudut hati semua wanita dalam Islam ada keinginan nak berhijab tu aku rasa, tunggu ma ...

setuju sangattt

Lihat semua komen(33)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2021 06:04 PM GMT+8 , Processed in 0.193216 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top