CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

TMJ Muat Naik Poster Ciri-Ciri Orang Munafik, Perli Siapa Tu?

20-8-2021 02:04 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 18419| Komen: 152

Description: Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim hari ini memuat naik sepotong hadis Nabi SAW berkaitan sifat orang munafik yang dikaitkan dengan situasi panas politik yang melanda negara ketika ini.
Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim hari ini memuat naik sepotong hadis Nabi SAW berkaitan sifat orang munafik yang dikaitkan dengan situasi panas politik yang melanda negara ketika ini.


“Salam Jumaat. Daripada Abi Hirairah RA berkata, bahawa Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Tanda-tanda orang munafik ada tiga iaitu apabila dia bercakap dia berdusta dan apabila dia berjanji dia memungkiri dan apabila dia diberi amanah dia telah mengkhianati.”


Poster berkaitan hadis Nabi itu dimuatnaik di laman Twitter milik Tunku Ismail pada pukul 11.49 pagi ini yang dikatakan mempunyai kaitan dengan segelintir pihak terutamanya mereka yang ada kedudukan dalam tampuk pemerintahan negara.



Beberapa komen yang ditinggalkan antaranya menyebut: hmm, I think this message is important for later meeting @istananegara (saya fikir ini mesej yang penting untuk mesyuarat @istananegara) kata @nhk1983.

Daulat Tuanku kata @nizararifin dan Semoga tuanku sekeluarga sihat walafiat dan terus amal maaruf nahi mungkar #sultanpayungrakyat kata @VasilyZaitsevM. -CARI

Sumber: Kosmo
2

Bagus

Marah

Terkejut
2

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • klipklip

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Nham22 20-8-2021 02:06 PM
Edited by Nham22 at 20-8-2021 02:07 PM

Bak kate ayahanda die... Depa set2 ni jgn jd mcm berokkss
Quote Nham22 20-8-2021 02:06 PM
Apabila die kaya.. Die...... Sambong sendirikkk
Quote Babai 20-8-2021 02:07 PM
Nham22 replied at 20-8-2021 02:06 PM
Apabila die kaya.. Die...... Sambong sendirikkk

Hahahahaha
Quote zamzam 20-8-2021 02:07 PM
TMJ dah semakin handsome. Betullah org kata lelaki semakin tua semakin handsome...hiks
Quote dua_chzy 20-8-2021 02:08 PM
Apabile dia TMJ, dia....(sambung sundrik)
Quote LadyCarefree 20-8-2021 02:08 PM
TMJamaika perli Ebelit kah? Kah kah kah. LOLLL Apapon kenapalah dia tahap anak helang nak perli sana sini. Ada ke anak helang lain main socmed style dia?
Quote Babai 20-8-2021 02:09 PM
dua_chzy replied at 20-8-2021 02:08 PM
Apabile dia TMJ, dia....(sambung sundrik)

Hahahahaha
Quote Babai 20-8-2021 02:10 PM
zamzam replied at 20-8-2021 02:07 PM
TMJ dah semakin handsome. Betullah org kata lelaki semakin tua semakin handsome...hiks

Zaman moden ni dalam gambar tak semestinya sama macam yang sebenar.
Quote Artemesiaa 20-8-2021 02:12 PM
Siapa makan cili dialah yang terasa pedasnya
Quote trexxxxxi 20-8-2021 02:15 PM
{:cryrun{:cryrun{:cryrun

Macam tuju dekat osim
Quote green~tea 20-8-2021 02:18 PM
LadyCarefree replied at 20-8-2021 02:08 PM
TMJamaika perli Ebelit kah? Kah kah kah. LOLLL Apapon kenapalah dia tahap anak helang nak perli sana ...

OK la dia nak men soc med, as long as ada orang advice, jgn terlajak keybod warrior sangat dah..

Tak macam anak2 helang lain sibuk jolly katak dan mendadih... senyap2 masuk pengasih
Quote roserouen 20-8-2021 02:22 PM
Double meaning ni. Tuju kat sape tu.
Quote LadyCarefree 20-8-2021 02:29 PM
green~tea replied at 20-8-2021 01:18 PM
OK la dia nak men soc med, as long as ada orang advice, jgn terlajak keybod warrior sangat dah..
...

Maksud iols ialah post perli2 sama seperti makciknya nak berdengkike.
Quote addved 20-8-2021 02:29 PM
Komen in general, silalah cermin diri sendiri & family terdekat dulu ya....
Quote Babai 20-8-2021 02:32 PM
addved replied at 20-8-2021 02:29 PM
Komen in general, silalah cermin diri sendiri & family terdekat dulu ya....

Hahahahaha
Quote green~tea 20-8-2021 02:32 PM
LadyCarefree replied at 20-8-2021 02:29 PM
Maksud iols ialah post perli2 sama seperti makciknya nak berdengkike.

ooo... uolz rasa dia sama ngn makcik dengkike dia tu ke jadi forumer cari?
Quote nononcrux 20-8-2021 02:35 PM
addved replied at 20-8-2021 02:29 PM
Komen in general, silalah cermin diri sendiri & family terdekat dulu ya....

dia ckp depan cermin la tu
Quote husna_amal 20-8-2021 02:35 PM
Rajin pula tmj posting hadis.
Quote edayildiz 20-8-2021 02:36 PM
gambar bawah iras tg bib sgt

Lihat semua komen(152)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 11:45 AM GMT+8 , Processed in 3.336602 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top