CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Siapa Percaya Azhar Mansor Murtad, Tinggal Di Australia? Elok Je Dia Di Langkawi

19-8-2021 11:01 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 13684| Komen: 123|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Jika anda dibesarkan di era 90-an, pasti mengingati kisah rakyat Malaysia pertama mengelilingi dunia secara solo selama 190 hari, Datuk Azhar Mansor.


Jika anda dibesarkan di era 90-an, pasti mengingati kisah rakyat Malaysia pertama mengelilingi dunia secara solo selama 190 hari, Datuk Azhar Mansor.

Berjaya meredah ombak di lautan luas pada tahun 1999 menjadi kebanggaan rakyat Malaysia dan 11 Ogos baru-baru ini, genap 22 tahun peristiwa itu.

Namun, ada juga yang tidak sedap didengar iaitu kononnya Azhar murtad.

Walaupun telah dinafikan, ianya tetap berlegar-legar dari mulut ke mulut. Terbaharu, anak saudaranya membongkar bahawa pakciknya ada sahaja di Langkawi dan paling penting kisah murtad itu palsu belaka.


Foto :Twitter


Netizen turut menceritakan kembali apa yang mereka dengari seperti mendengar ceramah agama kristian ketika belayar, ternampak lambang salib di langit dan sebagainya.


Foto : Twitter

Namun bagi Nana, cerita bertukar agama dan kononnya tinggal di Australia itu bohong semata-mata.

Dan ianya dipersetujui oleh netizen mengingatkan betapa jahilnya mereka ketika mempercayai cerita-cerita dongeng itu.

"Bila fikir balik, orang yang percaya dulu ni akan rasa jahilnya dia percaya tanpa usul periksa, sama kes macam Pokemon itu maksudnya aku Yahudi. Macam lawak ja."

Keratan akhbar pada tahun 2006

Jadi, siapa yang pernah percaya berita-berita palsu ini? - CARI
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
2

Lawak

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Acikgomen 19-8-2021 11:11 PM
Tapi heshe takleh jawab kan soklan budak skolah pasal arah kiblat masa tgh belayar tu
Quote Ayda89 19-8-2021 11:13 PM
Aku antara yg pernah dengar psl dia murtad la jd ketua paderi siap baptiskn ramai melayu
Quote nakkomenjugak 19-8-2021 11:15 PM
hahahaha yuppp dari zaman sekolah lagi dengar benda2 ni.
tanpa seketul wasap pun berdesup laju gosip tu di telinga hanak2
Quote dua_chzy 19-8-2021 11:22 PM
La, bila masa orang mengata dia tinggal obersea? Yang aku tau dia memang dituduh murtad dalam negara ja. Anak buah nak bekap pun hagak2 la. Malaysia ni ramai ja Melayu murtad attend gereja underground dok dendiam. Apa ko ingat bila dah murtad, dia tak sambut raya dah ka?
Quote dua_chzy 19-8-2021 11:23 PM
Ayda89 replied at 19-8-2021 11:13 PM
Aku antara yg pernah dengar psl dia murtad la jd ketua paderi siap baptiskn ramai melayu

Ini memang sudah tipu bohong habis. Tapi tak tau la aku jika Azhar tu betul aktif murtadkan Melayu.
Quote mawardia 19-8-2021 11:26 PM
I penah baca di efbee ramai kaum cina beragama kristian sah kan he ols dah tuuutttttt. Bila ditanya org kenapa he ols nafikan bila ditanya reputz, cina tu ckp he ols nk jaga hati, org tak nak heboh2. Mmg kisah dia nampak yg seakan2 jesus masa nak karam tu bertebaran di kalangan penganut kristian. Gitu lah. Pada i, kalau takdak angin masakan pokok bergoyang. Bukan sorang dua bercakap psl he ols.
Quote KIM.K 19-8-2021 11:27 PM
dua_chzy replied at 19-8-2021 11:22 PM
La, bila masa orang mengata dia tinggal obersea? Yang aku tau dia memang dituduh murtad dalam negara ...

Ada sekali masuk akhbar org tanya dia agama apa. Dia tak jawab derek...its personal ke geno dia kata
Quote mawardia 19-8-2021 11:28 PM
dua_chzy: La, bila masa orang mengata dia tinggal obersea? Yang aku tau dia memang dituduh murtad dalam negara ja. Anak buah nak bekap pun hagak2 la. Malaysia n ...


Kaka chzy masa heboh kisah he ols ni kaka dah masuk islam ke belum?
Quote Jemahjemah1988 19-8-2021 11:38 PM
Moga diberi hidayah
Quote KIM.K 19-8-2021 11:41 PM
mawardia replied at 19-8-2021 11:26 PM
I penah baca di efbee ramai kaum cina beragama kristian sah kan he ols dah tuuutttttt. Bila ditanya  ...

Mason kot. Siapa yg datang menyerupai son of mary
Quote matbad 19-8-2021 11:47 PM
dia ni wallahualam la murtad atau dak. bgi aku dia mcm melayu lain2 jgk bila dah stay kat langkawi bab arak smua tu minum mcm air paip. mgkin dia slalu minum kot dia dicop murtad. melayu2 yg dh kertu bila dah hidup sekeliling dgn saleh2 ni depa plak yg melebih kn
Quote mawardia 19-8-2021 11:50 PM
KIM.K replied at 19-8-2021 11:41 PM
Mason kot. Siapa yg datang menyerupai son of mary

Soalan i ni serious tau. What/who is Mason.
Quote KIM.K 19-8-2021 11:52 PM
mawardia replied at 19-8-2021 11:50 PM
Soalan i ni serious tau. What/who is Mason.

Hidden hand      
Quote Kadaisaku 20-8-2021 12:00 AM
Hek eleh time ni la anak buah nak mencapub. Pastu nak cover pun tak agak agak.
Quote mawardia 20-8-2021 12:06 AM
KIM.K replied at 19-8-2021 11:52 PM
Hidden hand

Me ols dah pm kaka kim
Quote edayildiz 20-8-2021 12:17 AM
Edited by edayildiz at 20-8-2021 12:20 AM

pernah dgr..aritu kt fb kan ada psl post cukup 22 thn heols berlayar tu kn..ramai gak dk sok sek psl ni..i ingt i baca dulu kala dia xjmpa jalan kan masa berlayar..then nampak cahaya berupa salib ke apa xingt
Quote ellejo 20-8-2021 12:24 AM
Edited by ellejo at 19-8-2021 04:26 PM

kejap kenapa aku tak tau nil amstrong tu masuk isele? seingat aku mayat dia kene bakar
Quote Olumis 20-8-2021 12:51 AM
Mmg btl la murtad pun. Korang je yg cuba nafikan sebab nak senangkan hati sendiri.
Quote wak_pijah 20-8-2021 12:51 AM
Hensemnya atok dekat gambar tu.

Kalau 1999 kiranya atok masa tu dah byk umur jugak.

Lihat semua komen(123)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2021 06:14 PM GMT+8 , Processed in 0.082058 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top