CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Dah Bagi Salmon, Letak RM50 Pula Dalam Nasi - Cara Alha Alfa Bersedekah

19-8-2021 05:30 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6580| Komen: 53

Description: Usahawan kosmetik popular Datuk Alha Alfa sekali lagi mencuri tumpuan apabila bersedekah dengan memasukkan wang ke dalam bekas nasi untuk diberikan kepada golongan memerlukan.
Usahawan kosmetik popular Datuk Alha Alfa sekali lagi mencuri tumpuan apabila bersedekah dengan memasukkan wang ke dalam bekas nasi untuk diberikan kepada golongan memerlukan.

Menurutnya, dia melakukan review bagi seekor ikan salmon dan hasil daripada review itu digunakan untuk bersedekah.



Kredit foto: IG Alha

Dia turut berkongsi sebuah video membakar ikan salmon hasil review itu bersama nasi putih.

Menerusi perkongsian video di Instagram, ikan berkenaan dibahagikan kepada 13 bahagian dan dibungkus bersama nasi di dalam beg kertas.

Dia kemudian memasukkan wang kertas RM50 untuk diagihkan kepada golongan memerlukan dan tidak berkemampuan.



Ramai warganet memuji cara kreatif Alha memberi sedekah dan membantu golongan yang memerlukan dengan memberi makanan dan wang pada waktu sama.

Sebelum ini, Alha pernah memberi wang sedekah dengan meletakkannya ke dalam buah pisang yang menjadi buah mulut ramai.


Sumber: Gempak
2

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (3 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote SpyLeman 19-8-2021 05:34 PM
Okla. Aku suka cara dia menyucikan diri ni. Kadang2 blh jadi inspirasi kadang2 blh jadi cerita basi. Cara dia make upkan diri sendiri tu aku annoy la. Bab dia buat kebajikan, okla. Cuma aku sangsi dgn kejantanan beliau
Quote missbigrockstar 19-8-2021 05:35 PM
Nampak sedap nasi lauk salmon bakar tu
Quote nakkomenjugak 19-8-2021 05:35 PM
Baguslah gituu...
Quote Kurex 19-8-2021 05:37 PM
Dia bukan artis nak dijadian gosip. Kenapa ye reporter2 cari ni jenis asal boleh...
Quote imanjannah 19-8-2021 05:53 PM
wahhh nmpk sedap salmon dia masak, simple.. tapi nmpk best
Quote imanjannah 19-8-2021 05:54 PM
cara ni nmpk lebih menghrgai, makan sedap dapat, duit pun dapat, beg pun cntik.. i like
Quote Namasayaomel 19-8-2021 05:56 PM
SpyLeman replied at 19-8-2021 05:34 PM
Okla. Aku suka cara dia menyucikan diri ni. Kadang2 blh jadi inspirasi kadang2 blh jadi cerita basi. ...

Dia lelaki sparuh pompuan..puak yang akan sntiasa upload kat socmed mnampakkan sbagai pemuja pompuan...

tapi sebenarnya in reality life..tuuuuuttttttttttttttt...taaaaatttttttttttttttttt

ramai je kat malaysia..muntah laaa pulak
Quote Ciktiekus 19-8-2021 06:01 PM
Macam amir khan lah..bagi tepung sekor pon tak pandang..last2 letak duit dlm tepung..jadi yg ambik tepung tu mmg yg betul2 memerlukan..dpt la skali duit..
Quote Ayda89 19-8-2021 06:19 PM
Alhamdulillah rajin sedekah..
Quote merrissa 19-8-2021 06:39 PM
sooooo??????????

influencer kalo2 x menunjuk mmg x sah
Quote OyenLemas 19-8-2021 06:40 PM
bagus la. sy pun nakk {:childlike
Quote slyfynx 19-8-2021 06:48 PM
Retis kah manusia ni?
Quote Rockafella 19-8-2021 06:51 PM
Bersedekah itu baik dan amalan terpuji. Tetapi kalau boleh bersedekahlah tanpa perlu memberitahu orang. Biarlah amalan itu hanya diketahui oleh diri, penerima dan Allah. Perbuatan menayangkan gambar seperti itu boleh memakan diri, menjadi buah mulut orang yang akhirnya mengundang rasa kurang senang dalam kehidupan. Sebab itu ilmuan agama selalu menasihatkan, bersedekah dengan cara yang betul.

Zaman ni bukan semua benda boleh ditunjuk. Sebaik-baiknya bersederhanalah dalam apa jua perbuatan kita.
Quote oggy 19-8-2021 07:04 PM
Ciktiekus replied at 19-8-2021 06:01 PM
Macam amir khan lah..bagi tepung sekor pon tak pandang..last2 letak duit dlm tepung..jadi yg ambik t ...

Haah pernah baca ni.. memang yang betul2 perlu dan terdesak je akan ambil. Ye lah setakat tepung je kan.. rupanya ada duit tersorok.
Quote Normabaru 19-8-2021 07:15 PM
asal letak kunyit kat sebelah je..
Salutla dedua belah. Kunyittttt sgtttt
Quote naina 19-8-2021 07:18 PM
imanjannah replied at 19-8-2021 05:54 PM
cara ni nmpk lebih menghrgai, makan sedap dapat, duit pun dapat, beg pun cntik.. i like

Nampak ikhlas sangat memberi kan..semua elok kemas2 cantik2
Walaupun akhirnya ke media sosial juaaa
Quote Blackbra 19-8-2021 07:28 PM
Sedekah tp menunjuk nunjuk.. apa ni apa niiiii
Quote mama_neko 19-8-2021 08:14 PM
boleh amek idea ikan salmon tu.. nmpak sedap and maybe kurang hanyir kalau marinate cmtu (laki aku tak leh makan salmon sbb dia kata hanyir terukk) .. beras pun pakai basmati rice gitew... tip: kalau kita nak control gula and bert, pakai basmati ja, takyah beras perang ponni yang hambar tu.. tapi ok la dia nak bagi sedekah packaging buat proper2 lagutu
Quote anony-mous 19-8-2021 08:25 PM
Rockafella replied at 19-8-2021 06:51 PM
Bersedekah itu baik dan amalan terpuji. Tetapi kalau boleh bersedekahlah tanpa perlu memberitahu ora ...

Itu lah. Ada yg sedekah mmg tujuan menunjuk tp yg xnmpk menunjuk i is ok. Tp ada sedekah tu yg kita boleh rasa org tu nk pujian contoh mcm ni

Lihat semua komen(53)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 04:48 AM GMT+8 , Processed in 0.072138 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top