CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Bukan Child Groom - Pelajar Lelaki Kahwin Dengan Cikgu Sendiri Beza 25 Tahun

19-8-2021 04:56 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 14790| Komen: 145|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Cikgu lelaki berkahwin dengan pelajar sendiri sudah banyak kita dengari. Tetapi jarang kita mendengar cikgu perempuan berkahwin dengan pelajarnya. Jika ada sekalipun, jarak usia mereka tidak terlalu j ...



Cikgu lelaki berkahwin dengan pelajar sendiri sudah banyak kita dengari. Tetapi jarang kita mendengar cikgu perempuan berkahwin dengan pelajarnya. Jika ada sekalipun, jarak usia mereka tidak terlalu jauh.

Bagaimanapun di Tik Tok, empunya badan berkongsi mengenai perkahwinan dengan gurunya sendiri yang kini bergelar isteri, dan perbezaan usia mereka adalah 25 tahun.



Foto :TT


Akmal Yusof menjelaskan perkenalan dengan isterinya (cikgu) pada tahun 2016. Kemudian pada tahun 2018, dia pernah mengajak gurunya keluar makan bersama-sama seterusnya melangsungkan perkahwinan pada tahun 2020.


Foto :TT

Perkongsiannya mendapat komen yang pelbagai, ada yang menyatakan ianya adalah jodoh walaupun perbezaan umur terlalu besar. Ada pula yang secara bergurau menyatakan padanlah jodoh mereka belum lahir lagi.

Bagaimanapun, ada komen yang agak sensitif mendakwa ianya adalah sexual grooming kerana ketika perkenalan, si lelaki masih lagi bergelar pelajar. Hal ini membuatkan Akmal menutup ruangan komennya.


Foto :IG

Itulah orang kata, kalau dah jodoh tak ke mana. -CARI

Bagus
1

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote OyenLemas 19-8-2021 05:01 PM
jodoh tak kenal usia
Quote bihunsiam 19-8-2021 05:02 PM
erk beza sgt ni umur. boleh pregnant lg ke. lakinya pun muda belia amat. imagine umur 30, wife dah 55. time tu wife dh fokus nak beribadat, lakinya masih bersemangat etc.
Quote awanysss 19-8-2021 05:10 PM
bihunsiam replied at 19-8-2021 05:02 PM
erk beza sgt ni umur. boleh pregnant lg ke. lakinya pun muda belia amat. imagine umur 30, wife dah 5 ...

wow iols tak pernah terfikir samapi camtu sekali..


baca kat komen fb, teruk betul komen2 nye..
cikgu suraya la, senang buat loan la..
tak malu betul org skrg cerita mcm tu terbuka..
siap cerita pencen nanti kalau isteri dia mati..

tp jujurnya iols pun mcm pelik jauh sgt beza, dah lah cikgu tu ppuan..
cikgu laki pun selalu beza tak jauh, tetap nak yg muda..
harapnya heols berniat baik la..
Quote bakingsoda 19-8-2021 05:14 PM
apekah reaksi anak cikgu tu dapat rakan sebaya jd bapak tiri ke cikgu takde anak
Quote Meiizu 19-8-2021 05:15 PM
Camnalah parent restu...
Dik wpun akak ni fomfuan..susah ai nak paham
Quote nakkomenjugak 19-8-2021 05:16 PM
so kiranya jodoh iol masih hanak2 ribena lagi kahhh?
seremmm mikir
yihhhhh
Quote little_sis 19-8-2021 05:23 PM
Berapa umur dia skrg ni.. betul beza tu jauh, tapi dah jodoh..
Quote gummiebear 19-8-2021 05:30 PM
Ntahlah dekk.. moga bahagia ya
Quote vee_zara 19-8-2021 05:30 PM
Sorry la i rasa jijiksss
Quote midori_katana 19-8-2021 05:32 PM
dah jodoh.. cikgu pun lawa... harap2 mula bercinta bila dah habis belajar la... kalau masih disekolah dah bercinta dgn cikgu! errrkkk!
Quote Kurex 19-8-2021 05:35 PM
Semoga bahagia.. tu je nak cakap
Quote umbut 19-8-2021 06:00 PM
Beza 25??? Byk tu.. Sempat beranak tak sebelum menopos
Quote AnnaSendin 19-8-2021 06:08 PM
Eiii iols nak tegur sikitlah yer kepada para pendidik terutama guru sekolah. Be professional. Banyak kes iols dengar cikgu bercinta cintun dengan budak sekolah siap masuk hotel bagai. Tak kiralah cikgu pompuan or laki. Uols bercinta dengan murid, dah ada conflict of interest di situ. Pastu tak terasa ker macam pedo bila bercinta sedari pasangan tuew di bangku sekolah? Lainlah bercinta dengan budak tuew masa deols 30an, 40an.
Quote Dorotheas 19-8-2021 06:15 PM
Euwwwww mcm mak dgn anak!!!
Quote umbut 19-8-2021 06:16 PM
Kalo tgk gambar atas 2018 maybe lelaki 17 now 20 cikgu now 45. Maafler... Carilah yg muda sikit dik ooii. Lagi 10 tahun cikgu 55 ko baru 30 masih kuat.. Laratker bini nak beranak dan layan lagi.. Jgn ckp dah jodoh kalo ko sendiri gatal nak bini gomen ada pencen
Quote Ayda89 19-8-2021 06:35 PM
Sebelum kahwin pun mesti wife tu dah fikir segala kemungkinan. Perempuan kan. Anyway congrats cikgu heheh
Quote MsPercy 19-8-2021 06:46 PM
Susah yer nk husnudzon.
Apa yg netizen cakap tu ade betul yer.
Quote missus_meow 19-8-2021 06:47 PM
seriously 25 tahun? now ok, hopefully in the future pon ok ...
Quote Reira77 19-8-2021 06:52 PM
Harapnya depa start bercinta lepas sekolah la ye. Kalau time sekolah budak tu still minor. Geli nak imagine

Lihat semua komen(145)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 04:59 AM GMT+8 , Processed in 0.069597 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top