CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Maid Puteri Sarah Berkobar Nak Balik, Bila Sampai Airport Kecewa Sebab...

18-8-2021 02:10 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 5594| Komen: 22|Original author: Oleh: LilRose

Description: Kecewa, itu yang dirasakan Puteri Sarah apabila pembantu rumahnya tidak dibenarkan pulang ke negara asal meski sudah menerima dua dos vaksin Covid-19.
Kecewa, itu yang dirasakan Puteri Sarah apabila pembantu rumahnya tidak dibenarkan pulang ke negara asal meski sudah menerima dua dos vaksin Covid-19.

Semua gara-gara tidak memiliki dokumen pemeriksaan calitan PCR (Polymerese Chain Reaction) terkini.



Kredit foto: IG

"Hantar maid pergi airport sebab dia nak balik kampung. Semua dah siap. Swab test, 2 dos lengkap, permit masih hidup. Maid berkobar-kobar nak balik.

"Sampai airport maaf puan, kena buat PCR, RTK cannot," tulisnya.



Justeru, dia berpesan kepada semua supaya memastikan semua dokumen lengkap sebelum menghantar pembantu rumah pulang ke negara masing-masing.


Kredit foto: IG

Siapa tahu di mana nak cari info berhubung perkara ini? Katanya susah nak dapatkan info, yeke? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote depresio 18-8-2021 02:14 PM
Edited by depresio at 18-8-2021 02:16 PM

Dekat web imigresen dah terang2 tulis PCR
Tak baca kot
Mmg tu je terpakai
Walau ni untuk entry

https://mtp.imi.gov.my/myTravelPass/main?termConditionNXJ
Quote Kurex 18-8-2021 02:27 PM
Ni pun dijadikan gosip. Lain la sol ikut pembantu rumah balik indon{:question
Quote LadyCarefree 18-8-2021 04:28 PM
Kalau dah bdh. Pastu jaja kebdhan. Siap cakap susahnya nak cari info.
Quote CocoCily 18-8-2021 04:38 PM
RTK mana la acceptable..tak kan la tak baca requirement PCR test result needed. Tu pun must be within 48 hours camtu. Tak tahu or nak bayar murah, buat RTK
Quote awanearisu 18-8-2021 04:46 PM
Kenapa baru bertanya. Kalau hubungi kedutaan sebelum itu, mungkin dah menerima maklumat yang lebih tepat.
Quote giyomi 18-8-2021 05:27 PM
macam ni pon nak citer kat rakyat ...phuiii...
Quote imthegirl 18-8-2021 06:19 PM
RTK ni mana mana pon tak terima. Cuma untuk kita dapat kan fast result supaya cepat cepat boleh kuarantin diri je. Positif RTK pon kena buat reconfirm balik dgn PCR. Tak sangka untuk urusan penting macam ni pon ada orang boleh terfikir nak pakai RTK.
Quote mayaBB 18-8-2021 07:07 PM
apa benda tu rtk pcr..pening la macam2.dulu kata 2 dos nak kemana2 boleh
Quote mrsbale 18-8-2021 07:23 PM
Dah alang2 pack abis dah tu, pi umah majikan lain ja la bik. Cari yg cerdik/rajin skit
Quote noell 18-8-2021 07:24 PM
mayaBB replied at 18-8-2021 07:07 PM
apa benda tu rtk pcr..pening la macam2.dulu kata 2 dos nak kemana2 boleh

astagaaa anak sapa neh wehhh main forum???bosan sgt ka dok kelas pdpr ka camna??
Quote cha-cha 18-8-2021 07:44 PM
noell replied at 18-8-2021 11:24 AM
astagaaa anak sapa neh wehhh main forum???bosan sgt ka dok kelas pdpr ka camna??

Hahahaha adoii lah.. tanya dia tau tak bilal tu apa?
Quote wanokakaka 18-8-2021 07:52 PM
mayaBB replied at 18-8-2021 07:07 PM
apa benda tu rtk pcr..pening la macam2.dulu kata 2 dos nak kemana2 boleh

Serious kak rtk pcr tak tau di zaman covid ni
Quote nakkomenjugak 18-8-2021 09:24 PM
haihhh moga lebih aware yach
Quote imanda 18-8-2021 09:31 PM
noell replied at 18-8-2021 07:24 PM
astagaaa anak sapa neh wehhh main forum???bosan sgt ka dok kelas pdpr ka camna??

i kena p baca balik soalan beliau. aah la knp psoalkan pcr rtk, xpenah swab ke apa?
Quote hanihan16 18-8-2021 09:35 PM
nak rentas ke sarawak yg dlm malaysia pun tak valid pakai rtk, kena pcr jgk. inikan pulak rentas negara kak oiii
Quote hanihan16 18-8-2021 09:42 PM
mayaBB replied at 18-8-2021 07:07 PM
apa benda tu rtk pcr..pening la macam2.dulu kata 2 dos nak kemana2 boleh

rtk dan pcr tu dua2 adalah ujian swab yang digunakan untuk kesan covid dalam badan. bahasa mudahnya, swab test rtk mengesan antigen asing dalam badan, lebih kurang 45 minit dah dpt result tapi berkemungkinan kurang tepat.

swab test pcr mengesan virus dalam badan, ambil masa lambat sikit nak dpt result tapi resultnya lebih tepat.

harap chuols dah jelas
Quote makcun14 18-8-2021 10:27 PM
mrsbale: Dah alang2 pack abis dah tu, pi umah majikan lain ja la bik. Cari yg cerdik/rajin skit


Setuju. Penat urus keluarga and rumah majikan,  boleh pulak si majikan sambil lewa bende ni..
Ntah apa apa
Quote ainashiqa 18-8-2021 11:02 PM
Kurex replied at 18-8-2021 02:27 PM
Ni pun dijadikan gosip. Lain la sol ikut pembantu rumah balik indon{:question

Hahaha! Win
Quote Cece1234 19-8-2021 12:33 AM
Xreti call ke tanya?

Lihat semua komen(22)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 01:34 PM GMT+8 , Processed in 0.110684 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top