CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Getah Seluar Dalam Pun Dah Londeh" - Cef Wan

18-8-2021 01:11 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3960| Komen: 14

Description: Selari dengan pembukaan semula 11 sektor di negeri Fasa 1, chef selebriti Datuk Redzuawan Ismail atau Cef Wan tidak terlepas daripada menyatakan perasaan terujanya.
Selari dengan pembukaan semula 11 sektor di negeri Fasa 1, chef selebriti Datuk Redzuawan Ismail atau Cef Wan tidak terlepas daripada menyatakan perasaan terujanya. 


Kredit foto: IG Cef Wan


Walaupun banyak sektor termasuk pusat beli-belah kembali beroperasi, Cef Wan meminta orang ramai untuk sama-sama membantu peniaga. 

Ujarnya walaupun tidak terdesak untuk berbelanja, tetapi membantu dengan membeli daripada mereka dapat memulihkan semula ekonomi.



Tambahnya, keterujaan terhadap pembukaan pelbagai sektor boleh menyebabkan ramai terlupa dan tidak patuh dengan Prosedur Operasi Standard (SOP). 


Dia juga menggesa setiap individu menjaga dan menghormati hak asasi manusia.



Kongsinya lagi, jika ada individu yang sakit atau memiliki anak yang lemah sistem imun, sebaiknya mereka tidak merisikokan diri sendiri serta ahli keluarga dengan keluar rumah. 

Cef Wan juga menasihati agar setiap orang bertanggungjawab dan tidak memntingkan diri sendiri sehingga mendatangkan bahaya pada orang lain.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote TabletSusu 18-8-2021 01:20 PM
tiap tahun ke chepwan beli baju basahan?
aku ni selagi bleh pakai aku pakai, yg lusuh tu lah yg sedap pakai duk rumah hahaha
Quote laksmanabentan 18-8-2021 01:20 PM
Kena TEGUR jangan MEROYAN..

hahahhahaa.....
Quote chinta89 18-8-2021 02:19 PM
mcmna kes anak dia serina tu?
Quote arffa 18-8-2021 02:58 PM
TabletSusu replied at 18-8-2021 01:20 PM
tiap tahun ke chepwan beli baju basahan?
aku ni selagi bleh pakai aku pakai, yg lusuh tu lah yg sed ...

Dia kaya kot, kita yang marhaen mmg beli kalau dah teruk kot condition dengan harapan benda kat dalam takde sapa tengok
Quote YomiuriLandMae 18-8-2021 03:06 PM
apa kata next PRU chef wan bertanding jadi wakil rakyat..
sume benda dia nak ulas..
Quote che-cikL 18-8-2021 03:17 PM
Iols beli online je benda2 yg dia cakap tu. Dah tahu brand apa, dan material apa kan... Order saja. Tak perlu gi kedai  utk pegang belek sehelai2.
Quote uori 18-8-2021 03:23 PM
Beli online je. Bila store tak bukak, lagi sakan sale kalo beli online
Quote TabletSusu 18-8-2021 03:25 PM
arffa replied at 18-8-2021 06:58 AM
Dia kaya kot, kita yang marhaen mmg beli kalau dah teruk kot condition dengan harapan benda kat da ...

kaannnnn. huntong sgt jadi org kaya
aku ni.. baju basahan aku adalah tshirt2 running event yg aku join.
sedap pakai sebab kain dia lembut dan sejuk
x nampak lusuh pun

aku klu beli baju.. maknanya tu baju utk keluar berjalan hahaha
Quote Burong_Hantuk 18-8-2021 04:11 PM
Dia, risalmon,Diba AA,Mikeal Ang mmg team ponen Kertu kuat meroyan
Quote arffa 18-8-2021 04:35 PM
TabletSusu replied at 18-8-2021 03:25 PM
kaannnnn. huntong sgt jadi org kaya
aku ni.. baju basahan aku adalah tshirt2 running event yg aku ...

bestkan jadi orang kaya
Quote nakkomenjugak 18-8-2021 09:34 PM
currrrlastttttt tok wan
Quote LadyCarefree 18-8-2021 10:09 PM
arffa: Dia kaya kot, kita yang marhaen mmg beli kalau dah teruk kot condition dengan harapan benda kat dalam takde sapa tengok


Temgok je dia buatkan baju rumah mak dia. Kain mahal, tailor famous. Siap ada bling2 lagi

Quote NekNgah 19-8-2021 10:04 AM
Dia mampu cara dia.  Kita mampu cara kita.

Betul pun apa Chef cakap, kita kena gerakkan ekonomi negara ini.  Buy local.  Sikit pun tak apa, ikut poket kita.

Yang jenis takut-takut keluar rumah macam Ngah ni, boleh aje shopping online.  
Quote RatuDunia94 19-8-2021 02:39 PM
Beli aje lah kat shopee

Lihat semua komen(14)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 03:04 PM GMT+8 , Processed in 0.089377 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top