CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Malaysia Dipuji Netizen Negara Jiran Tak Hantar Wakil Ke Miss Universe 2021 Di Israel

18-8-2021 12:39 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2647| Komen: 18

Description: Seperti dilaporkan pada Selasa, pihak Miss Universe Malaysia Organisation (MUMO) menerusi sebuah kenyataan mengumumkan tidak menghantar wakil menyertai Miss Universe edisi ke-70 di Eliat, Israel.
Seperti dilaporkan pada Selasa, pihak Miss Universe Malaysia Organisation (MUMO) menerusi sebuah kenyataan mengumumkan tidak menghantar wakil menyertai Miss Universe edisi ke-70 di Eliat, Israel.



Ini berikutan mengambil kira faktor penularan wabak COVID-19 di seluruh dunia yang kini ditahap membimbangkan sehingga menyebabkan kebenaran untuk merentas dalam dan luar negara juga dihadkan. 

Susulan itu, keputusan MUMO untuk menarik diri daripada penganjuran pada tahun ini mendapat pujian ramai netizen dalam dan luar negara.

Rata-rata menyifatkan keputusan tersebut wajar dibuat sebagai tanda solidariti terhadap Palestin yang diserang Israel tidak lama dahulu. 

Malah, mereka turut mengharapkan negara Asia lain seperti Indonesia, Singapura, Thailand dan Filipina akan turut mengikut jejak langkah Malaysia.

Dalam pada itu, segelintir pihak sudah menjangkakan Malaysia akan menarik diri daripada Miss Universe 2021 memandangkan pasport Malaysia telah menghadkan kebenaran untuk masuk ke Israel begitu juga sebaliknya.  




Sebagai info, Miss Universe Malaysia 2020, Francisca Luhong akan memegang gelaran Miss Universe Malaysia paling lama sehingga Miss Universe baharu diumumkan pada 2022.

Terdahulu, sebuah tanda pagar #BoycottMissUniverse2021 diwujudkan warganet sebagai tanda protes Israel diumumkan tuan rumah penganjuran Miss Universe 2021.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KIM.K 18-8-2021 01:02 PM
Kesian Luhong. Sheol kerja keras but not going as expected. Nextyear k
Quote Artemesiaa 18-8-2021 01:08 PM
Baguslah musim2 wabak ni tak ramai yang nak layan benda2 macam tu
Quote chinta89 18-8-2021 02:34 PM
hrp hantar la yg berbakat. iols tgk Frans xde la wow sgt nak dibandingkan dgn MGI Jasebel Robert.

dh la page admin MU mudah sentap, dia block satu ig pageant yg follow dia. tak ke mana kamu kalau sentap dan syok sendiri, langsung x boleh terima teguran.
Quote supernaturalee 18-8-2021 03:49 PM
Alasan covid konon
Klu bkn covid kira nk hntr lh niii

Quote mxsssgi81 18-8-2021 04:04 PM
Tak payah hantar lg sampai bile2 pun elok.. Tak membantu ape2 pun..

Ni sume fake..
Quote batmana 18-8-2021 04:19 PM
Miss Universe ke Miss World ni jelas2 rendahkn martabat wanita

ape ke bangang wanita tu dh mulia, ko pi tayang kt satu dunia badan ko?..

mmg patut takyah join pun..
Quote bulalof 18-8-2021 04:36 PM
hantar je la ke Israel tu Miss Universe ni. Bukan ada faedah pon, sama mcm Israel.
Quote tripleid 18-8-2021 05:09 PM
Baguslah x pi..kalo gi jugak pon tetap kalah kan..wat habiskn boreh ja
Quote napsiah123 18-8-2021 05:29 PM
Sesuai la tak hantar.Dasar luar kita tidak mengiktiraf negara tersebut.mana mungkin kita nak participate penganjuran tersebut
Quote nakkomenjugak 18-8-2021 09:39 PM
baguslah
kita pun mana pernah menang miss u
Quote Punat_button 18-8-2021 10:30 PM
tunggu lah negara islam jadi tuan rumah

Quote MontanaHannah 18-8-2021 11:04 PM
cuba tanya miss universe wannabe tu dia nak tak dihantar ke pertandingan tu

tobattttttttttt nasuha dia mahu punya lah!!!!!!!

Quote RatuDunia94 19-8-2021 02:42 PM
KIM.K replied at 18-8-2021 01:02 PM
Kesian Luhong. Sheol kerja keras but not going as expected. Nextyear k

Sheols dh bertanding pun aritu kat US. Kalah yachhh
Quote KIM.K 19-8-2021 02:47 PM
RatuDunia94 replied at 19-8-2021 02:42 PM
Sheols dh bertanding pun aritu kat US. Kalah yachhh

Sheol dah rehearse tapi kat pentas 110% lari dari skrip kesiannye sheol konfiden ke laut masa tu.

Ni pun malaysia tarik diri
Quote imanjannah 19-8-2021 04:09 PM
leluhur hnatar x
Quote Olumis 19-8-2021 05:09 PM
Yela.. hantar pun bukannya menang... membazir jerrr
Quote sambaldurian 19-8-2021 06:29 PM
KIM.K replied at 18-8-2021 01:02 PM
Kesian Luhong. Sheol kerja keras but not going as expected. Nextyear k

rs mcm luhong dh bertanding, yg ni utk batch next luhong. tp batch next luhong aritu dh perkenalkan rasanya, ermm clapper je, so ada setahun x masuk ni, x tau la ada pencarian lain pulak.
Quote RatuDunia94 21-8-2021 03:05 PM
Honestly Malaysia x hantar terus wakil pun xde apa2 effect kat MU tu.. lain lahbkalau negara Venezuela ke, USA, Puerto Rico, Philippines etc yg x hantar.. baru nampak effectnya.

Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 10:04 PM GMT+8 , Processed in 0.093639 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top