CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Budak Perempuan Akhirnya Dibebaskan Selepas 7 Tahun Kena Culik

9-8-2021 12:02 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2654| Komen: 21

Description: NIGERIA: Seorang kanak-kanak perempuan yang diculik oleh kumpulan militan Boko Haram dari bandar Chibok dibebaskan selepas tujuh tahun terpisah dengan keluarga.
NIGERIA: Seorang kanak-kanak perempuan yang diculik oleh kumpulan militan Boko Haram dari bandar Chibok dibebaskan selepas tujuh tahun terpisah dengan keluarga.

Gabenor Borno, Babagana Zulum berkata, kejadian yang berlaku pada 2014 menyaksikan lebih 200 murid diculik pada waktu malam di sebuah sekolah yang terletak di timur laut bandar itu.

Gambar Hiasan, Foto: AFP

Penculikan itu mendapat liputan antarabangsa dengan kempen dalam sosial media dengan tanda pagar #bringbackourgirls.

Katanya, seramai 270 murid diculik dengan 82 orang dibebaskan selepas rundingan pada 2017.

Manakala, seramai 113 murid dipercayai masih berada dalam tahanan militan dan selebihnya sudah melarikan diri atau diselamatkan.


“Mangsa yang sudah diselamatkan itu akan diberikan rawatan psikologi dan perubatan sebagai sebahagian daripada program pemulihan oleh kerajaan,” katanya. -CARI

Sumber: Utusan
2

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nakkomenjugak 9-8-2021 02:23 PM
7 tahun???
Harap2 takde pape laa yang berlaku kat budak2 ni
Quote ninjago 9-8-2021 04:30 PM
apa motif culik kanak2? dorg bukan dtg dari family yg wealthy jugak.

Allah.. tak terbayang apa dia buat ngan budak2 nie
Quote jahcomel 9-8-2021 06:41 PM
Ksian... Takut jd hmba seks pnjahat tu...
Quote downiey 9-8-2021 08:36 PM
kesiannye.. ape la die buat bdk2 tu selama 7 tahun
Quote Olumis 22-8-2021 01:43 PM
Kesian. Apala dosa kanak2
Quote edayildiz 22-8-2021 01:46 PM
kesiannya

Quote MontanaHannah 22-8-2021 01:48 PM
ada lelaki Melayu ikhlas memperisterikan wanita Nigeria dan kulit hitam lain???

Quote gorjeous 22-8-2021 03:53 PM
Kesiannya... kenapa kejam sangat...
Quote supernaturalee 22-8-2021 05:31 PM
MontanaHannah replied at 22-8-2021 01:48 PM
ada lelaki Melayu ikhlas memperisterikan wanita Nigeria dan kulit hitam lain???

Org pas lh kot

Quote MontanaHannah 23-8-2021 07:11 PM

org PAS ni gila bughitttttttttt

perempuan mana pun buat aniaya sahaja kahwin dengan mereka


Quote dani-rox 23-8-2021 10:05 PM
Comel2 muka budak dlm gambar hiasan. Ai bole nampak potensi dan ciri2 high fashion supermodel di situ.
Anak2, kalau dari segi akademik agak kureng... bila dah besar esok pegi la merantau ke Paris, Milan dan London. Biar model2 kelahiran instagram ternganga tengok korang
Quote Cece1234 24-8-2021 01:15 AM
Siannya lah..
Quote imanda 24-8-2021 05:10 AM
dani-rox replied at 23-8-2021 10:05 PM
Comel2 muka budak dlm gambar hiasan. Ai bole nampak potensi dan ciri2 high fashion supermodel di sit ...

kan.. i pon nampak drg xumel2 jer, xcomot tp stylo mcm model je berbaris amik gambo.
Quote sukacactus 24-8-2021 05:45 AM
Lama gilaaa
Sampai aku lupa dah pasal movement ni
Dulu2 ada tgk dlm Oprah pya show dia ckp pasal movement ni
Quote acikhan 24-8-2021 06:49 AM
manis2 nyer muka budak2 nie walaupun kulit gelap...ade stgh negara afrika walaupun gelap muka dorg mmg clean + manis sgt2...
Quote nononcrux 24-8-2021 01:49 PM
Kesiannya 7 tahun di buat ape..
Quote dani-rox 24-8-2021 07:01 PM
acikhan replied at 24-8-2021 06:49 AM
manis2 nyer muka budak2 nie walaupun kulit gelap...ade stgh negara afrika walaupun gelap muka dorg m ...

Kebanyakan pompuan Afrika cantek2 datang dari Ethiopia dan Somalia
Somalia




Minah Somali yg menang election di US



Model Halima Aden

Supermodel Iman Abdul Majid bini David Bowie pun org Somalia


Ethiopia




Novelist Maaza Mengiste


Supermodel Liya Kebede



Yael Shelbia whoooo??
Quote Catpaw 24-8-2021 07:19 PM
Tudung oren tu ingatkan orang melayu
Quote acikhan 24-8-2021 09:06 PM
dani-rox replied at 24-8-2021 07:01 PM
Kebanyakan pompuan Afrika cantek2 datang dari Ethiopia dan Somalia
Somalia


tudung oren tu aprika ke kaka dani? sbb muka die mcm member haku je sebijik muka nyer biler pose cm gitu

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 01:53 PM GMT+8 , Processed in 0.075714 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top