CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ustaz Persoal Kebaikan, Hina Kematian Siti Sarah?

9-8-2021 11:25 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 23959| Komen: 167|Original author: Oleh: Saiful

Description: Pemergian Siti Sarah benar-benar memberi kesan kepada pelbagai pihak.
Pemergian Siti Sarah benar-benar memberi kesan kepada pelbagai pihak.

Dalam ramai yang mendoakan, ada pula yang seolah-olah tak puas hati dengan kesedihan yang dizahirkan oleh rakyat Malaysia.



Foto: Twitter, IG

Di Twitter, seorang pengguna, Mohd Hazizi Ab Rahman menyatakan dia pelik dengan semua ini.

Menurut profilnya, Hazizi merupakan seorang penganalisi Syariah dan politik. Malah mereka memanggilnya sebagai ustaz.

Ini ciapannya.


Kredit foto: Twitter


Di ruangan komen ramai yang menghentam dirinya.


Kata mereka, dia tiada hak untuk menghakimi amalan dan kebaikan yang dilakukan seseorang.

Baca lagi komen:



Sedar dirinya menjadi bahan kecaman, Hazizi tampil memberikan penjelasan.



Mungkin benar salah faham. Kadang-kadang apa yang cuba disampaikan lain tetapi orang yang menerimanya menganggapnya lain pula. 

Apa pendapat semua? -CARI

1

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
6

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Kakopi

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote uori 9-8-2021 11:29 AM
bodoh bukan memain
Quote MsKathryn 9-8-2021 11:31 AM
X boleh ucap takziah je ke...
Quote anony-mous 9-8-2021 11:32 AM
Lah dah kenapa ustaz ni??? Kebaikan dia more than RM13k la bodoh. Bukan nilai sumbangan org pandang. Kalau perangai hauk mcm ni, ko sumbang 13,0000 pon aku xhingin nk doa baik2. Ko baca la semua DM2, ayat yg keluar dari mulut sarah ni semua kata yg baik2.
Quote Bunga88 9-8-2021 11:33 AM
Ni sama mcm tweet kononnya maki ‘nerakazens’ …bila kantoi pusing. Ucaplah kata2 yang baik bila orang tu dah meninggal. Bukannya persoalkan kenapa ramai sebut2 dia.
Quote willow12 9-8-2021 11:34 AM
Ok done report n block.

Org seperti ini tidak layak berada di media sosial.
Quote midori_katana 9-8-2021 11:36 AM
Itulah setat oii.. pasaipa nak sarkastik sangat.. tulis ayat biasa sudahlah senang org nak faham dan tak berlaku salah faham.
Quote gekkou 9-8-2021 11:36 AM
lebih baik meninggal dan disebut kebaikan
daripada hidup dikata dan dicerca
mati pun diketawakan saja
Quote RatuDunia94 9-8-2021 11:36 AM
Edited by RatuDunia94 at 9-8-2021 12:42 PM

For me walaupun iols x kenal sarah secara fizikalnya.. At least dia pernah menghiburkan iols dgn lagu2 dia.. that enough for me to feel sad and sorry for her.
Quote MissYouSayang 9-8-2021 11:38 AM
Ustaz ni sebijik perangai acik2 forum kepom jgk. Buat baik pun kena kecam, buat jahat lagi la berbakul kena kecam. pujian untuk cerita humblebrag acik2 kepom jah
Quote Suchi 9-8-2021 11:39 AM
Asal tak nampak buat kebajikan sana sini dituduh tak buat kebaikan.
korban tu pun org yg bgtau tidak takde sapa tau dia ada wat korban tu.
Takde plak dia bergambo dengan lembu 13k bgtau seantero dunia dia wat korban.
So mestila ada je kebaikan dia yg lain2 org tak nampak sbb dia tak tunjuk.
Bukan semua org harapkan pujian manusia, sbb tu ada je yg senyap2 buat kebaikan.
Quote tumpanglalu74 9-8-2021 11:40 AM
Pon nak tumpang cerite orang mati xugak..  Inilah yang dinamekan gatei mulot.
Quote Raiisya 9-8-2021 11:40 AM
Better diam la enchik oii.. Lain kali baca betul2 ayat sendiri sebelum post kat medsos.. Baca dgn bnyk intonasi ok.. Watever ja ko nihhh...
Quote MelahJanda 9-8-2021 11:42 AM
aku pun tak gemar couple ni tapi bad move,bro..diam je.. citer kat kawan yg sama thinking cukupla setakat ni. meh bro dm aku. hihi
Quote MelahJanda 9-8-2021 11:43 AM
willow12 replied at 9-8-2021 11:34 AM
Ok done report n block.

Org seperti ini tidak layak berada di media sosial.

boringla org macam kau ni sikit sikit report
Quote serinegara 9-8-2021 11:45 AM
Tak perlu pun petik nama arwah.
Diam-diam sudahlah.
Quote syaz_lina 9-8-2021 11:49 AM
Ustaz legit ke ni..nk ckp arwah korban lembu 13k je, knp ramai yg doa utk sarah? S3ngaja mengundang fitnah, baiklah ko diam je pacik oi
Quote sukacactus 9-8-2021 11:49 AM
Apa problem dia ni
Org nak zahirkan rasa sedih & simpati je pun
Lebih baik diam dr takde benda baik yg nak diucapkan
Quote otai_g 9-8-2021 11:51 AM
Ko x faham ke kat msia ni kalo artis atau ahli politik yg meninggal ianya satu kehilangan besar?

1 malaysia akan bersedih.
Quote HappyGumbira 9-8-2021 11:55 AM
RatuDunia94 replied at 9-8-2021 11:36 AM
For me walaupun iols x kela sarah secara fizikalnya.. At least dia pernah menghiburkan iols dgn lagu ...

sama. plus dia juga manusia sama mcm kita. ada life ada keluarga. apa salah ucap takziah. obvious nmpak ramai sebab dia dikenali itu sahaja

Lihat semua komen(167)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 01:51 PM GMT+8 , Processed in 0.081427 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top