CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Sekumpulan Kadet Pelatih Korea Utara Akan Dibicara Kerana Dengar Lagu BTS

8-8-2021 01:55 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2375| Komen: 32

Description: Umum sedia maklum tentang undang-undang pihak pemerintah Korea Utara yang melarang setiap rakyatnya daripada mendengar serta menonton bahan hiburan dari negara luar.Terbaharu, sekumpulan kadet pelatih ...
Umum sedia maklum tentang undang-undang pihak pemerintah Korea Utara yang melarang setiap rakyatnya daripada mendengar serta menonton bahan hiburan dari negara luar.

Terbaharu, sekumpulan kadet pelatih tentera Korea Utara kantoi mendengar lagu kumpulan Kpop Korea Selatan, BTS dan mereka akan dibicarakan atas kesalahan tersebut dalam masa terdekat.



Kredit foto: SCMP

Mereka tertangkap mendengar lagu BTS berjudul Blood, Sweat & Tears di pemain MP3 masing-masing, lapor Koreaboo.

Menurut undang-undang Korea Utara yang diluluskan pemimpinnya, Kim Jong Un pada Disember tahun lalu, mana-mana individu yang ditangkap sedang melayani sebarang jenis hiburan dari Korea Selatan boleh dikenakan hukuman penjara lima hingga 15 tahun di kem buruh.

Di sebalik undang-undang ketat itu, media mainstream Korea Utara baru-baru ini melaporkan kebanyakan remaja negara itu kini dalam senyap-senyap suka mendengar lagu BTS memandangkan populariti kumpulan itu yang sedang memuncak pada masa sekarang. 



Sumber: mStar

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote msel 8-8-2021 02:02 PM
Kenapa bbnu ramai tergila2 kan bts ni termasuklah anak buah aku. Kalau dekat youtube comment tu ada sorang peminat bts, berderet reply comment hi army, army is here, army kehulu kehilir. Nak baca comment pun semak.
Quote nakkomenjugak 8-8-2021 02:05 PM
kesian citizen NK

Oppa Jong Un pulak aman2 jahhh bawak red Velvet kpop group untuk buat show for hiburan heols and the gang

https://www.billboard.com/articles/columns/k-town/8280163/red-velvet-perform-north-korean-leader-kim-jong-un-pyongyang
Quote Skuau 8-8-2021 02:09 PM
msel replied at 8-8-2021 02:02 PM
Kenapa bbnu ramai tergila2 kan bts ni termasuklah anak buah aku. Kalau dekat youtube comment tu ada  ...


kalau x nak  kwn ngata dinosaur/nokia 3310...terpaksa la bbnu ngaku suka bts.
Quote kechikchomel 8-8-2021 02:14 PM
nakkomenjugak replied at 8-8-2021 02:05 PM
kesian citizen NK

Oppa Jong Un pulak aman2 jahhh bawak red Velvet kpop group untuk buat show for  ...

Jong Un tu kalau ikut umur oppa la. kalau ikut rupa/fizikal taraf2 harabeoji
#done face/body shaming

ada lagi ke grup RV ni? tetiba lak ngidam kek RV secret recipe
Quote nakkomenjugak 8-8-2021 02:18 PM
kechikchomel replied at 8-8-2021 02:14 PM
Jong Un tu kalau ikut umur oppa la. kalau ikut rupa/fizikal taraf2 harabeoji
#done face/bod ...

hahahahahahahahah haaaa kooo tergelak aku
taraf2 harabeoji ahjussi jahhh

hmm biasalah korean entertainment. yang group lama still wujud, sebokkkk nak debut group baru. tak pahammm iolsss
Quote otai_g 8-8-2021 02:24 PM
msel replied at 8-8-2021 02:02 PM
Kenapa bbnu ramai tergila2 kan bts ni termasuklah anak buah aku. Kalau dekat youtube comment tu ada  ...

Kegilaan kpop ni x blh buat main smpikan ada yg sanggup makan babi sbb ikut kpop.

Ntah aku pun x phm. Kdg2 ada baiknya style korea utara ni sekat hiburan dr luar masuk.

Kalo x hancus muda mudi kita. Semua nak jd kpop. Kalo jd grunge blh terima lg. Ini kpop.
Quote Tinot7 8-8-2021 02:47 PM
Tertangkap sbb dgr lagu nih?

Mereka tertangkap mendengar lagu BTS berjudul Blood, Sweat & Tears di pemain MP3 masing-masing, lapor Koreaboo.

[youtube]hmE9f-TEutc[/youtube]
Quote CardiGans85 8-8-2021 02:48 PM
Minat boleh la..tp jgn sampai obses. Aku mula2 tak tau Jung Kook tu apa, rupa-rupanya anggota BTS..jd tau sebab abg aku mengamuk dan  koyakkan semua poster kat bilik anak dia.
Quote yylkasy 8-8-2021 06:43 PM
I pernah tgk dokumentari psl kehidupan rakyat NK ni, terus i bersyukur tak dilahirkan di sana
Quote biasa 8-8-2021 07:32 PM
Serabut je BTS ni, dulu minat juga kpop dah jadi serabut asyik-asyik berita diaorang je naik.. Takde muke lain ke.. Bila satu jadi terlalu dominan.. Dah tak seronok oppa kpop. Lagu pun dah lain.. Taste BBNU la noh.. Achik tgk kdrama je lah. Berevolusi tapi still korean lagi.
Quote becir 8-8-2021 08:06 PM
BTS mungkin boleh buat amal jariah dengan keluarkan lagu suruh rakyat NK demo utk hidup negara democracy, pandai2 la buat lirik yang subtle, cukup utk gerakkan orang NK..Sian diaorg..
Quote edayildiz 8-8-2021 08:15 PM
Edited by edayildiz at 8-8-2021 08:17 PM

korg jgn kutuk bts..kang army dtg hembus
i suka korea tp bts ni i xknl..i kenal pun sbb mcd aritu..i dgr lagu butter tu sdp jgk..tp i xfhm nape dorg ni famous bethol..
bbnu jer fans teruk kt bts ni..xblh kutuk kena maki..
btw i sian kt netizen NK..tp dah tahu kt sana xblh napa xdgr cakap oppa KJU..dgr jer la dik..dh bsr nnti try keluar dr situ..pindah g Us sana..susah tp ramai jer yg selamat terkeluar..dh xblh buat apa dh ngn oppa tu..kalau oppa mati pun adik oppa tu lg ganas kan katanya..
teringin nk tau kehidupan golongan kayangan kat sana..bebas tak eh
Quote edayildiz 8-8-2021 08:18 PM
kechikchomel replied at 8-8-2021 02:14 PM
Jong Un tu kalau ikut umur oppa la. kalau ikut rupa/fizikal taraf2 harabeoji
#done face/bod ...

ok ni kelakar
Quote gideoncross 9-8-2021 02:07 AM
msel replied at 8-8-2021 02:02 PM
Kenapa bbnu ramai tergila2 kan bts ni termasuklah anak buah aku. Kalau dekat youtube comment tu ada  ...

Khuenst? Kat videos yg bukn psl BTS pun dorg nk mnyemak. Ni msti yg jnis mnangis smpai nak mletup mta klau x dpt McD BTS Meal.
Quote gideoncross 9-8-2021 02:09 AM
edayildiz replied at 8-8-2021 08:15 PM
korg jgn kutuk bts..kang army dtg hembus
i suka korea tp bts ni i xknl..i kenal pun sbb mcd ar ...

Iol dh dngr lgu dorg yg Butter & Permission to dance, so-so je, famous sbb bnyk fans & I think dorg ni dh join Illuminati pun, sbb tu famous nk mmpus sdgkn bnyk lgi boyband dri Kpop yg brkarisma. Member dorg yg Jungkook tu kat lengan dia pun dh ada tatu mata satu, so fham2 lh. Pstu psl McD BTS Meal plak, simple nak mmpus, tu pun rmai yg nak.
Quote gideoncross 9-8-2021 02:10 AM
biasa replied at 8-8-2021 07:32 PM
Serabut je BTS ni, dulu minat juga kpop dah jadi serabut asyik-asyik berita diaorang je naik.. Takde ...

Iol syak BTS ni dh join Illuminati, sbb tu lagu2 dorg yg so-so pun boleh jdi famous mletup2. Tngok je kat lengan Jungkook, dh adapun tatu mata satu.
Quote gideoncross 9-8-2021 02:12 AM
CardiGans85 replied at 8-8-2021 02:48 PM
Minat boleh la..tp jgn sampai obses. Aku mula2 tak tau Jung Kook tu apa, rupa-rupanya anggota BTS..j ...

Skrg ni rmai yg dh obses dgn BTS, iol pun xthu knpa sdgkn bnyk lgi Kpop boybands yg best dri dorg. Maybe bcs yg lain x join Illuminati.
Quote gideoncross 9-8-2021 02:12 AM
otai_g replied at 8-8-2021 02:24 PM
Kegilaan kpop ni x blh buat main smpikan ada yg sanggup makan babi sbb ikut kpop.

Ntah aku pun  ...

Iol x kisah klau org lain nak minat Kpop sbb iol pun ex-Kpop fan tpi klau yg mcm ARMYs ni, srsly unacceptable.
Quote gideoncross 9-8-2021 02:16 AM
nakkomenjugak replied at 8-8-2021 02:18 PM
hahahahahahahahah haaaa kooo tergelak aku
taraf2 harabeoji ahjussi jahhh

MBLAQ, Sistar & Boyfriend dh disbanded, F(x) pun dh ksong & SHINee start xde lgi late Jonghyun, dh mcm sepi semcm. Tu lh darkside Kpop, klau tngh teenager & ada tnaga pstu muka jmbu plak, mmg ent company dorg akn push dorg hbis2an sbb dorg ni dh jdi lubuk emas dorg utk dptkn bnyk duit & yg dh nk msuk 30an or dh 30an dh x d pdulikn lgi, klau dlu yg muda2 ni jgn hrplh dpt couple dgn any boys/girls yg dorg nak tpi dh nak msuk usia "tua", EXO Chen pun boleh sng2 khwin. Klau d ingtkn pda zmn Kpop thun 2008 tu, xde stu pun yg d bnrkn br-couple dgn anyone sbb dorg assets pnting utk ent companies dorg, la ni lantaklh sbb dh ada grp bru. X lupa jugak grp lain x boleh miss military mcm SHINee Taemin bru2 ni, BTS? Boleh lpas je sbb dorg mndtgkn bnyk duit utk SK.

Lihat semua komen(32)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 10:20 PM GMT+8 , Processed in 0.078655 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top