CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Jual Rumah Sejuta Rupiah Sebab Tak Tahan Dengan 'Jiran Tetangga'

8-8-2021 01:45 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1910| Komen: 15

Description: Seorang wanita menjual rumahnya dengan harga yang sangat murah iaitu 1 juta rupiah (RM294).
Seorang wanita menjual rumahnya dengan harga yang sangat murah iaitu 1 juta rupiah (RM294).

Lapor Suara.com, rumah itu dijual atas alasan dia tidak selesa dengan jiran tetangga di sebelahnya.




Seorang lelaki yang datang berjumpa wanita itu berasa terkejut dengan harga ditawarkan dan melihat keadaan di sekeliling rumah.

Dia terkejut apabila ‘jiran tetangga’ yang dimaksudkan oleh wanita itu adalah beberapa kubur yang terletak bersebelahan rumah.

Lelaki itu kemudian membatalkan niat untuk membeli rumah tersebut.

Rumah yang ingin dijual itu sebenarnya terletak berdekatan dengan tanah perkuburan.


Sumber: Utusan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 8-8-2021 01:53 PM
Xbest xde gambar
Quote nakkomenjugak 8-8-2021 02:02 PM
Hahah okay faham2
Kang malam2 ada yang mengetuk nak join
Quote Skuau 8-8-2021 02:02 PM
Marhaen pon... indon ada gak rumah rega '1 JUTA'....wow!
Quote makadek 8-8-2021 02:13 PM
tk de maslh rumah acik aku pn sblh kubur rilex je
Duk sorang2
Aku pn ok jer ..duk sana
Quote LadyCarefree 8-8-2021 02:13 PM
makadek: tk de maslh rumah acik aku pn sblh kubur rilex je Duk sorang2Aku pn ok jer ..duk sana


https://sumutkota.com/tribun/2021/08/08/viral-jual-rumah-cuma-rp-1-juta-karena-merasa-tak-nyaman-sama-
Quote midori_katana 8-8-2021 02:16 PM
Rumah akak kat kampung sebelah kubur ok jer.. ada jalan kecil short cut ke masjid.. mungkin sbb kubur terjaga, pagar pun moden. Tu yg rasa ok
Quote belacan_gurl 8-8-2021 02:38 PM
Sekitar tahun 2005 gitu ...aku ada ikut kawan aku balik kmpg dia ..kat tendong tanah merah kelate....sampai malam so x nmpk pepe kan jeng2 sekali dah siang ...nak kuar menghirup udara segar....nahhhh kubur umah dia atas kubur lama .... mengelabah aku naik atas umah balik tanya kawan aku ....boleh dia gelak dan ckp dia sengaja rahsiakan dari aku...tapi xde hantu katanya sbb dia sekeluarga dah duduk sejak kecik...hotak dia....seminggu aku tido malam x lena... Yg dia dok berdengkur x hengat donia...
Quote ellejo 8-8-2021 02:44 PM
susah woo nak jual. weols ada tanah pusaka dan tanah tu betul2 belakang kubur. sampai skrg tak terjual.
bila nak jual manusia versi babi asik ceramah weols suruh wakafkan buat tanah kubur.

ps: ko suruh aku wakaf tanah aku ko sedap2 buat kubur binaan marmar macam tanah tu bapak ko yg punya.
Quote AbukRokok 8-8-2021 02:48 PM
lainkali buat kubur mcm kat western... duk sebelah pun ada nilai estetika
Quote ellejo 8-8-2021 02:49 PM
few years ago ai ada upah org tebas rumput kat tanah pusaka dekat kubur tu. dia kata masa dia tebas rumput lepas asar dia nampak ada org bertenggek atas pokok bunga tanjung area kubur tu.

jatuh market value hartanah ai. dia pikir dia punya takut saja. ai punya rugi dia tak pikir.
Quote _blackbird 8-8-2021 03:38 PM
makadek replied at 8-8-2021 02:13 PM
tk de maslh rumah acik aku pn sblh kubur rilex je
Duk sorang2
Aku pn ok jer ..duk sana

kat tempat iols ni ada kedai makan dlm kawasan kubur cina yg mati pada abad 19. amboiii ramai org dtg makan hokehh.. siang malam kedai makan tu meriah siap ada karaoke lagi.. lepas makan boleh selfie tepi kubur. bukan kedai makan cina tau.. kedai makan melayu jual sate dengan bakso. tapi sejak covid ni tak tau la apa nasib kedai makan tu
Quote makadek 8-8-2021 03:57 PM
_blackbird replied at 8-8-2021 03:38 PM
kat tempat iols ni ada kedai makan dlm kawasan kubur cina yg mati pada abad 19. amboiii ramai org  ...

Kubur cino tk skeri mano kot sbb helok
..
Quote _blackbird 8-8-2021 04:43 PM
makadek replied at 8-8-2021 03:57 PM
Kubur cino tk skeri mano kot sbb helok
..

ntah la. bg aku takda scary pon kawasan kubur ni. org zaman kuno pon selalu buat aktiviti kat tanah perkuburan. lek lek john je
Quote kelapaparut 8-8-2021 05:41 PM
kalu kat pilipina dieorg tido atas kubur terus, kat tondo xsilap iols
Quote gigahertz 8-8-2021 05:49 PM
Edited by gigahertz at 8-8-2021 09:52 AM

rumah tepi kubur takpe jangan bilik tido tepi kubur

Lihat semua komen(15)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 09:54 PM GMT+8 , Processed in 0.077805 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top