CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Lautan Air 'Berkarbonat' Coca Cola Lagoon

8-8-2021 01:24 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2783| Komen: 15

Description: Sebuah pantai di Rio Grande del Norte, Brazil kelihatan seperti lautan air berkarbonat popular sehingga diberi nama sebagai Coca Cola Lagoon.
Sebuah pantai di Rio Grande del Norte, Brazil kelihatan seperti lautan air berkarbonat popular sehingga diberi nama sebagai Coca Cola Lagoon.


COCA COLA Lagoon menjadi tarikan popular di Brazil - FACEBOOK


Lapor Oddity Central, air laut yang berwarna hitam keperangan sama seperti warna air gas itu, namun kandungannya sudah tentu berbeza kerana diwarnai dengan kepekatan iodin dan besi serta tiada karbonat.

Coca Cola Lagoon merupakan antara tarikan pelancongan paling popular di Brazil dan amat digemari oleh kanak-kanak kerana jolokan nama yang diberikan.

Semasa musim panas, air pantai yang cetek itu tidak terlalu panas dan sangat sesuai bagi seisi keluarga bermandi-manda.


Kredit foto: flickr


Segelintir pengunjung turut mempercayai kombinasi bahan kimia yang menghasilkan warna air laut itu mempunyai kesan baik kepada kesihatan manusia.


Sumber: Utusan

Bagus

Marah

Terkejut
2

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nakkomenjugak 8-8-2021 01:29 PM
wowwww jangan ada yang terminum pulak.


Quote makneng 8-8-2021 01:49 PM
Tak silap mak, kat Medan, Indonesia pun ada juga. Lupa la nama tempat tu.
Quote cucuq 8-8-2021 02:26 PM
Cntiknyaa..brazil ni byk tmpt cntik2..
Quote Carlanani 8-8-2021 03:44 PM
Boleh berenang sambil bawa straw..senang nk minum..hihi
Quote Fortiori02 8-8-2021 04:31 PM
makneng: Tak silap mak, kat Medan, Indonesia pun ada juga. Lupa la nama tempat tu.


Pantai pink, yg kat pulau komodo tu ke sis?
Quote Ayda89 8-8-2021 05:44 PM
Aku takut kalau air warna2 gelap mcmni…tak berani nak masuk oi
Quote norawestallen 8-8-2021 09:29 PM
Bilalah dapat trAvel
Quote any42 9-8-2021 02:22 AM
sambil menyelam minum air gitteww
Mcm takut pulak nk mndi air warna mcm tu
Quote Whitepinkrider 9-8-2021 09:48 AM
cepatlah border bukak.. ni kl selangpr fasa 2 pn idak lg
Quote Burong_Hantuk 10-8-2021 05:41 AM
Santeknya.....
Quote Lengkong 14-8-2021 09:37 AM
Takut pulak tengok

Quote puanbintang 13-12-2021 03:23 PM
cantik pulak colour air dia tu tapi macam ngeri pulak nak dekat
Quote gideoncross 29-12-2021 01:04 AM
Ayda89 replied at 8-8-2021 05:44 PM
Aku takut kalau air warna2 gelap mcmni…tak berani nak masuk oi

Aiol pun mmpunyai pmikiran yg sma.
Quote epullipan 7-1-2022 12:01 PM
this is brazil
Quote Supersirap 8-1-2022 08:32 PM
Ada ikan dalam air tu kah?

Lihat semua komen(15)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 03:56 AM GMT+8 , Processed in 0.073915 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top