CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Serang IG Jack Carlin Marah Langgar Shah Firdaus, Konon Savage La Tu

8-8-2021 12:32 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 1507| Komen: 13|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Gara-gara insiden pelumba basikal negara, Shah Firdaus yang terjatuh di trek yang kononnya dilanggar oleh seorang lagi pelumba Jack Carlin, segelintir netizen telah menyerang laman instagram pelumba ...



Gara-gara insiden pelumba basikal negara, Shah Firdaus yang terjatuh di trek yang kononnya dilanggar oleh seorang lagi pelumba Jack Carlin,  segelintir netizen telah menyerang laman instagram pelumba dari Britain itu.

Beberapa batalion Bawang Rangers telah meninggalkan komen yang menghina, mencarut di kemaskini terbaharunya dengan 7,000 komen negatif. Walhal untuk hantaran lain,  sekadar 100 komen sahaja.

Serangan bertubi-tubi ini menyebabkan Jack Carlin menutup ruangan komennya.


Budaya menyerang dari rakyat Malaysia ini sebenarnya memalukan kita dan menunjukkan sikap tidak terbuka dalam bersukan.



Foto : IG

Mungkin apa yang diingini oleh bawang rangers adalah keadilan kepada Shah Firdaus, namun sebenarnya ia telah memalukan Malaysia sendiri. Malahan Shah sendiri meminta peminat-peminat tidak menyalahkan pelumba lain atas insiden tersebut.


Foto : IG

Jadi, apabila Jack yang pada mulanya menghadkan ruangan komen kemudiannya terus menutup ruangan komen sudah jelas menunjukkan ramai daripada kita adalah pembuli.


Foto : Twitter

Alahai, sampai macam tu sekali perangai orang-orang kita. Anda rasa bagaimana? - CARI

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (5 people)

  • Marah

    Anonymity

  • cactuskapi

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nakkomenjugak 8-8-2021 01:27 PM
Budaya menyerang dari rakyat Malaysia ini sebenarnya memalukan kita dan menunjukkan sikap tidak terbuka dalam bersukan.

baru tau ke netijen kita low class...
sukan kalau ada accident sebegini memang perkara biasa
netijen ni tak pernah bersukan kottt
sukan jari main dance2 revolution jahhh
dok naip maki atlet orang
Quote matamata 8-8-2021 01:48 PM
WhatsApp Image 2021-08-08 at 13.12.57.png


Buat malu Negara...peragai dah terikut2 dengan bocah2 Indon
Quote matamata 8-8-2021 01:49 PM
Quote nikaido 8-8-2021 01:58 PM
Netizen low class mentality indon
Quote CardiGans85 8-8-2021 02:24 PM
Sukan lain pun ada risk dia tersendiri termasuk lah sukan basikal. X pernah masuk sukan ke apa haters ni serang ig org tu.

Respect la org sikit.
Quote harisbee 8-8-2021 02:27 PM
baik gi hencap pelumba oz tu....
Quote harisbee 8-8-2021 02:34 PM
tiada semangat kesukanan mmg sesuai dihencap
Quote AbukRokok 8-8-2021 02:46 PM
ibaratnya you reap what you sow

mcm libertard dan blm cancelism - dua dua perangai babi menonong keje nak menyondol xde belok2
Quote Fortiori02 8-8-2021 03:35 PM
Apala memalukan sgt perangai. Masing2 nak jadi jaguh kampung.
Quote akumak 8-8-2021 05:29 PM
Memalukannya pengkomen2 ni…. Cukup umur ke belum tu
Quote norawestallen 8-8-2021 09:21 PM
Malaysian x penah x gelabah
Quote AverageJoe 8-8-2021 10:24 PM
i guess dah tiba masanya untuk gomen start implement 'social media communication' dalam silibus pendidikan. start lah dari sekolah rendah & even sampai pengajian tinggi sekalipun.

integrate sekali dlm subjek agama & pendidikan moral or whatever tak kisah macam mana pun.

tabiat jari menaip lagi pantas dari otak berfikir sangatlah berleluasa tak kira generasi muda hingga ke yang tua sekali pun. rasanya masalah ni bukan negara kita je yang duk hadap malah seluruh dunia.

jangan hairan lah lepas ni kalau masyarakat luar akan generalize & pandang kita sebelah mata sebab isu-isu tak masuk akal macam ni.
Quote cactuskapi 9-8-2021 01:38 AM
tenang2 shj lah wahai netizen..

Lihat semua komen(13)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2021 02:51 PM GMT+8 , Processed in 0.097402 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top