CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Memang Aku Ditahan Untuk Bantu Siasatan, Bukan Jadi Bapa Ayam", Tauke Mengaku Di Tahan Polis

8-8-2021 03:01 AM| Diterbitkan: bubuk_bearbear| Dilihat: 12247| Komen: 89

Description: Sejak minggu lalu kecoh diperkatakan mengenai seorang pelawak terkenal tanah air yang ditahan polis kerana disyaki terbabit dalam kegiatan pemerdagangan manusia bagi tujuan seks di sebuah hotel di Kua ...



Sejak minggu lalu kecoh diperkatakan mengenai seorang pelawak terkenal tanah air yang ditahan polis kerana disyaki terbabit dalam kegiatan pemerdagangan manusia bagi tujuan seks di sebuah hotel di Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Netizen mula berteka-teki siapakah pelawak tersebut, beberapa nama pelawak terkenal mula "dipetik" antaranya Shahrol Shiro, Joey Daud dan juga Tauke Jambu namun ketiga-tiga pelawak ini menafikan individu yang ditahan polis itu adalah mereka.

Terkini, Tauke Jambu  atau nama lengkapnya Zamatul Amri Zakaria, 45, menerusi akaun Instagram miliknya petang semalam mengakui dia ditahan polis bagi membantu siasatan kegiatan pemerdagangan manusia baru-baru ini.



"Kepada yang tidak puas hati, memang aku ditahan untuk bantu siasatan dan aku telah pun memberikan kerjasama yang sepenuhnya kepada pihak berkuasa. Bukan jadi bapa ayam atau pengedar, tiada kaitan aktiviti tersebut," ujarnya.

Terdahulu, polis dalam satu serbuan telah menyelamatkan seorang wanita berketurunan Melanau daripada menjadi mangsa pemerdagangan orang bagi tujuan eksploitasi seks.

Berdasarkan laporan media, Ketua Polis daerah Kuala Pilah, Superintendan Amran Mohd Ghani memaklumkan, pelawak yang ditahan merupakan seorang lelaki dalam lingkungan 40-an ketika Ops Pintas dilaksanakan Bahagian Siasatan Jenayah (BSJ) Daerah.

Nampaknya hingga kini masih belum ada jawapan jelas siapakah pelawak yang dimaksudkan itu. - CARI



Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote wnwa05 8-8-2021 03:14 AM
mengaku pulak hari tu bukan ke nafi kena tahan

tak boleh ke wartawan tanya direct kat polis siapa pelawak tu? kan senang

Quote nakkomenjugak 8-8-2021 03:27 AM
so ko nak kata ko ada accomplice laa ni
Quote kiah_mai_pulak 8-8-2021 03:28 AM
sahih lahhhh tu.. muka tikus bendang tak leh nk sorook, last2 mengaku jua.  
Quote BungaTepiMeja 8-8-2021 03:31 AM
wnwa05: mengaku pulak hari tu bukan ke nafi kena tahan tak boleh ke wartawan tanya direct kat polis siapa pelawak tu? kan senang


Tak leh rasanya kalau masih dalam siasatan. Kalau tak, takdenya nak teka tekuk sampai skang
Quote makadek 8-8-2021 06:50 AM
Tak eran pn
Ko bkn ade value pn kn
Quote bellaamsar 8-8-2021 07:03 AM
Tp dalam report polis yg org share tu mmg nama tikus bendang ni kan.nk konar mana lg
Quote 3chanceno 8-8-2021 07:18 AM
Dah konar baring pulak

Tu hari Kata di rumah dgn bini dia
Quote 3chanceno 8-8-2021 07:20 AM
bellaamsar replied at 8-8-2021 07:03 AM
Tp dalam report polis yg org share tu mmg nama tikus bendang ni kan.nk konar mana lg

Ah tu lah dlm report polis nama dia bukan sebagai informer..tunggu csi lebih lanjut dari forumers...
Quote opie5662 8-8-2021 07:25 AM
Eh eh eh.. Mengaku plak.. Hr tu ye ye cakap ko kat bkt jalil je... X kemane pon.... Hahahahah... Kantoi
Quote Bunga88 8-8-2021 07:44 AM
Sejak dua menjak ni retis2 suka bagi statement yang blh buat tambah nasik..x ramai retis yang classy, professional..{:nose
Quote doubleharmonic 8-8-2021 08:27 AM
eh babi. ko nak aku paku kan repot ni kat muka kau yang hodoh cam babi tu ke hanat? dah sah2 repot tu tulis telah tangkap 1 lelaki melayu kerana menjadi agen serta transporter dalam menguruskan aktiviti pemerdangan manusia?

Quote doubleharmonic 8-8-2021 08:30 AM
babi punya tokeh jubo. dah salah nak jugak konar kata tak salah? ko ni sama babi macam si syura tu dah kena saman 200k kata tu bukan duit saman jadah apo? hujung2 kena up bayar 500k selayaknyalah dengan perangai babi kau tu
Quote Fortiori02 8-8-2021 08:32 AM
Leh tahan putar alam gak mamat ni. Tp toksah sembang la, dr awal netzs dah tau sape
Quote Fortiori02 8-8-2021 08:40 AM
doubleharmonic replied at 8-8-2021 08:27 AM
eh babi. ko nak aku paku kan repot ni kat muka kau yang hodoh cam babi tu ke hanat? dah sah2 repot t ...

Kannn, nama penuh dia pun sah2 terpampang dlm repot polis tu, lagi mau putar alam. Diamkan diri sudahla, tak yah ribut nak kuar statement menipu bagai sbb lagi la buat org tambah meluat. Tp tu la, retis kan, tak ramai yg nak pakai otak.
Quote Sambalberapi 8-8-2021 08:44 AM
Ni mesti dh koyak kena sindir ngn pelawak2 lain yg x psl2 nama kena petik dek dia. Antara diorg mesti ada kata mengata. Msg2 pun dh tau sapa punya keje sebenarnya.
Quote misuke 8-8-2021 08:46 AM
Bukan ko dok kt rumah je ke....kemain bini cover eh...pandai betul laki bini ni buat lawak
Quote tagas 8-8-2021 09:42 AM
So da kompem la kan mamat tiang jamban nih

lg maw nafi
Quote AbukRokok 8-8-2021 10:00 AM
baru betul perangai seindah wajah
Quote missycutie 8-8-2021 10:23 AM
dah agak dahhh

Lihat semua komen(89)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2021 03:41 PM GMT+8 , Processed in 0.084393 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top