CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Apa Cerita Baju Kurung Dipakai Francisca Peter Di AJL1, Di Mana Pembelinya Sekarang?

6-8-2021 04:40 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 4971| Komen: 29|Original author: Oleh: LilRose

Description: Mengimbau kenangan merangkul gelaran juara di Anugerah Juara Lagu pertama, Francisca Peter kini mencari pembeli baju kurung yang dipakainya ketika berada di pentas itu pada 1986.
Mengimbau kenangan merangkul gelaran juara di Anugerah Juara Lagu pertama, Francisca Peter kini mencari pembeli baju kurung yang dipakainya ketika berada di pentas itu pada 1986.


Kredit foto: IG

Berkongsi gambarnya menyarung baju kurung berwarna pastel itu ketika mendendangkan lagu Sekadar Di Pinggiran 35 tahun lalu di Instagram, Francisca menceritakan bahawa ia dibeli di Sungai Wang Plaza pada harga RM150.

"Ketika itu ia begitu mahal bagi saya! Beberapa tahun kemudian, saya menyumbangkannya kepada sebuah badan bukan kerajaan (NGO) untuk mengumpul dana amal.



Kredit foto: IG

"Saya tidak tahu siapa yang beli, tapi jika kamu dari NGO berkenaan atau mengetahui pembeli baju itu, tolong kongsikan maklumat kepada saya kerana saya benar-benar ingin mengetahui kisah mereka dan apa yang berlaku kepadanya," tulisnya.




Tertarik juga nak tahu apa jadi dengan baju itu sekarang. Mungkinkah ada yang mengenali pembeli baju kurung itu di sini? - CARI
2

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote taji2906 6-8-2021 04:55 PM
muat lagi ke?
Quote KIM.K 6-8-2021 04:56 PM
Ni baju kurung tie&dye eh..sebijik tshirt tie&dye kek shopee
Quote shernazz 6-8-2021 04:58 PM
Nostalgia btol sg wang plaza tu
Takut kepala.akunkena siling je bila lalu parkson tu
Quote edayildiz 6-8-2021 04:58 PM
dah xde kot..usia baju tu lg kertu dr i kekdahnya
Quote Whitepinkrider 6-8-2021 05:03 PM
sq wang.. lama dah tak dengar.
Quote white_musk 6-8-2021 05:08 PM
Sepatutnya FP simpan saja baju ini dan keluarkan semula selepas 30 tahun.

Akak percaya sekarang ini FP terasa ada sentimental value pada baju itu
Quote Skuau 6-8-2021 05:08 PM
sepasang baju kurung sdh memadai....lagu sedap,suara sedap,persembahan memukau.
Quote white_musk 6-8-2021 05:09 PM
edayildiz replied at 6-8-2021 04:58 PM
dah xde kot..usia baju tu lg kertu dr i kekdahnya

Jangan adik lupa, baju saloma pun masih ada. Tersimpan elok
Quote Kurex 6-8-2021 05:28 PM
Terus teringat siapa ntah penyanyi pompuan yg suka pakai baju kurung tu.. nadia jamali ke apa ntah nama dia
Quote zuri154 6-8-2021 07:49 PM
Baru aku pasan baju she tu baju kurung
Quote biozipstar 6-8-2021 09:11 PM
mungkin dah masuk dalam tong sampah haha. dah reput kot
Quote nakkomenjugak 6-8-2021 09:24 PM
moga muncul lerrr owner baju tuu
Quote Meiizu 6-8-2021 10:39 PM
Dimakan dek lipas takpun anak buang
Quote Bunga88 6-8-2021 11:12 PM
Why after 35 years??? Before this tak rasa nak tahu ke?
Quote awenda507 6-8-2021 11:19 PM
Kurex replied at 6-8-2021 05:28 PM
Terus teringat siapa ntah penyanyi pompuan yg suka pakai baju kurung tu.. nadia jamali ke apa ntah n ...

Ana rafali ke maksud kau kurex?
Quote Kurex 6-8-2021 11:23 PM
awenda507 replied at 6-8-2021 11:19 PM
Ana rafali ke maksud kau kurex?

Jauhnya nadia jamali - ana rafali...
Quote readbaca 6-8-2021 11:31 PM
lama sngt dah. silap2 dah jadi kain lap
Quote husie91 7-8-2021 12:08 AM
Kurex: Terus teringat siapa ntah penyanyi pompuan yg suka pakai baju kurung tu.. nadia jamali ke apa ntah nama dia


Anak rafali ke? Haha
Quote sleepandream 7-8-2021 12:30 AM
NGO tu entah2 lelong mcm baju bundle jah

Lihat semua komen(29)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-10-2021 12:58 AM GMT+8 , Processed in 0.104222 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top