CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ramai Peguam Cari Tauke Jambu, Bakal Adakan Sidang Media

6-8-2021 03:37 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 4631| Komen: 21|Original author: Oleh: Saiful

Description: Tauke Jambu sedih sebab diumpat, katanya dialah pelawak yang ditahan polis sebab jadi bapa ayam.
Tauke Jambu sedih sebab diumpat, katanya dialah pelawak yang ditahan polis sebab jadi bapa ayam.

Tauke sampai hairan bin ajaib dan mempersoalkan adakah mencemarkan maruah seseorang, mengumpat dan memfitnah dianggap mulia dalam masyarakat hari ini?


Foto: Google

"Salam sahabat beriman, kita seronok bermain dengan jari. Kira seronok mengaibkan orang lain, memfitnah, mengumpat dan mencemarkan maruah orang lain sesuka hati.

"Kita membuka ruang untuk menghasut agar membenci sesama makhluk... adakah kita rasa begitu mulia?" luahnya menerusi Instagram.

Tambah Tauke dia akan mengadakan sidang media dalam waktu terdekat ini.


Foto: Google

Sebelum ini Tauke juga dihubungi oleh ramai peguam namun tidak dinyatakan sebabnya.

"Wah ramai lawyer call aku ni... Alhamdulillah."

Tauke nak dedahkan siapa pelawak bapa ayam yang sebenarnya ke? Sama-sama kita nantikan. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rosannazmia 6-8-2021 03:40 PM
Edited by rosannazmia at 6-8-2021 03:54 PM

Aduhh misteri kes dia ni muka x serupa nama serupa ke camno?
Quote makadek 6-8-2021 03:40 PM
Eh bkn tikuih bondang ko
Err marilah merangkak mengesot
Quote nakkomenjugak 6-8-2021 03:48 PM
pulakkkkkkkkk...
Quote Whitepinkrider 6-8-2021 03:52 PM
ada org lain nama sama ke.. mungin juga kan
Quote Acikgomen 6-8-2021 03:59 PM
Tahik lah
Quote Lililisa 6-8-2021 03:59 PM
pulakkkk dahh…
Quote otai_g 6-8-2021 04:00 PM
Owh jd bkn dia la org yg dimaksudkan yer.

Jd pelawak mn yg jd bapa ayamnya? Misteri nusantara btl lah

Quote Normabaru 6-8-2021 04:06 PM
Ramai btol pelawak jadi tokei time2 covid ni... Sorg jual ayam. Sorg jual brg. Hm
Quote md_nana 6-8-2021 04:09 PM
xde ke org dalaman yg nak bgtau siapa sebenarnya bapak ayam tu. mcm lama betul tunggu pc tauke ni
Quote RatuDunia94 6-8-2021 04:13 PM
Jap2.. Biasanya mcm mana media dpt hidu yer setiap kali polis buat tangkapan melibatkan artis? Adakah polis kepoci call reporter bgtau?
Quote haruslah 6-8-2021 04:16 PM
Report yg bertebaran tu pelesu ek?
#soalanserius
Quote mummydarling 6-8-2021 04:45 PM
bukan pulakkkk
Quote biozipstar 6-8-2021 09:13 PM
lainkali sotkabar jangan bagi hint salah...
Quote _blackbird 6-8-2021 10:20 PM
RatuDunia94 replied at 6-8-2021 04:13 PM
Jap2.. Biasanya mcm mana media dpt hidu yer setiap kali polis buat tangkapan melibatkan artis? Adaka ...

Wartawan pon ada informer. Berita yg worth selling biasanya akan dpt imbuhan kalau inform wartawan
Quote AnnaSendin 6-8-2021 11:06 PM
Propa ngalah si montel kimjongun. Zizikkk mengenangkan.
Quote Lolalala 6-8-2021 11:18 PM
Salam sahabat beriman, kita seronok bermain dengan jari. Kira seronok mengaibkan orang lain, memfitnah, mengumpat dan mencemarkan maruah orang lain sesuka hati.


"Kita membuka ruang untuk menghasut agar membenci sesama makhluk... adakah kita rasa begitu mulia?" luahnya menerusi Instagram.



Macam x de penafian pun. Hahaha tunggu je la apa PC dia. "Sahabat beriman" tu ada sikit laa nak tunggang agama. Nasib x de sebak sayu
Quote edayildiz 6-8-2021 11:38 PM
Lolalala replied at 6-8-2021 11:18 PM
Salam sahabat beriman, kita seronok bermain dengan jari. Kira seronok mengaibkan orang lain, memfitn ...

i ingtkn kt atas tu statement dr u..baca sampai bawah baru tau
Quote Fortiori02 7-8-2021 11:23 AM
RatuDunia94 replied at 6-8-2021 04:13 PM
Jap2.. Biasanya mcm mana media dpt hidu yer setiap kali polis buat tangkapan melibatkan artis? Adaka ...

Sorry kalau bg info salah. Tp yg aku dgr, polis ngn reporter jenayah ni drg ada group whatsapp sesama drg. So apa2 report/info, reporter leh la tny dlm group tu.
Quote Nham22 7-8-2021 11:27 AM
Kdg2x betul.. Tp sbbbelakang die ade org besau payung.. Berita betol terus jd berita tak betol.. Gituhh la

Lihat semua komen(21)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 12:37 PM GMT+8 , Processed in 0.244035 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top