CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ayda Jebat Pedih Ulu Hati, Pilih Lahirkan Bayi Secara Pembedahan

2-8-2021 11:01 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 17708| Komen: 118

Description: Menghitung hari bergelar seorang ibu, penyanyi dan pelakon Ayda Jebat yang kini sarat hamil tujuh bulan sedang menikmati pengalaman untuk bergelar biarpun adakalanya begitu mencabar.
Menghitung hari bergelar seorang ibu, penyanyi dan pelakon Ayda Jebat yang kini sarat hamil tujuh bulan sedang menikmati pengalaman untuk bergelar biarpun adakalanya begitu mencabar.


Memasuki trimester terakhir yang berbaki sekitar dua bulan lagi, antara yang sedang dirasai Ayda, 29, kini adalah pedih ulu hati hampir setiap malam sehingga muntah-muntah.

Bahkah pelantun lagu Parah itu berkata, dia turut mengalami kesukaran sukar tidur malam selain perut atau bayi dalam kandungannya sering mengeras.

Foto: IG


“Tidur duduk, sakit pinggang tak payah cakaplah kan. Tapi saya menikmati perjalanan ini. Syukur. Tapi tolong saya. Ada apa-apa tips untuk saya yang selalu pedih ulu hati terutama pada waktu malam wahai ibu-ibu sekalian?” ujarnya.


Meninjau ruangan komen, ramai peminat Ayda berkongsi tips antaranya mengamalkan pengambilan bijirin oat yang berupaya menyerap gas asid dalam perut.




Tidak kurang juga, ada pengikutnya mengingatkan isteri kepada pengacara Nabil Mahir itu supaya tidak mengambil makanan pedas dan berempah.

Pada masa sama, kaum ibu turut berkongsi cara mengurangkan rasa sakit pinggang ketika tidur dalam keadaan duduk bagi wanita mengandung iaitu dengan meletakkan posisi bantal dengan lebih tinggi.




Ayda yang mendirikan rumah tangga bersama Nabil pada 1 Januari lalu dijangka akan melahirkan bayi pertama mereka pada Oktober depan.

Menurut Gempak, Ayda memilih untuk melahirkan bayinya secara pembedahan. -CARI

Sumber: Kosmo
2

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote makadek 2-8-2021 11:20 AM
Camne nk membiak sampai 13 budak camni 1st anak dh serender.
Quote sheetRock 2-8-2021 11:25 AM
Huuu… beranak czer pun sakit.. beranak normal pun sakit… bertabah la wanita sekalian.. dedua pun sakit.. pintu je berlainan..
Quote midori_katana 2-8-2021 11:28 AM
kalau tak der masalah kenapa pilih czer? kalau mmg disarankan doktor tu lain cerita...
Quote mamajawie 2-8-2021 11:31 AM
makadek replied at 2-8-2021 11:20 AM
Camne nk membiak sampai 13 budak camni 1st anak dh serender.

tau takpe..mungkin dia pkir beranak tu sedap cam main kekdahnya..

Quote NazRysha 2-8-2021 11:38 AM
takut poen koyak ke tu
Quote zuri154 2-8-2021 11:39 AM
Muka she menten jaaa x naik. Perut pun cumel jaaa... semoga dipermudahkan urusan she & baby
Quote puan_rohayu 2-8-2021 11:51 AM
Pedih ulu hati ni time tido kn boh bantal tinggi..sis sampai hingga melahirkan pun angkut bantal lebih ke hospital.Ya klu dh nkoperate mcmmana nkcapai team bola tu.
Quote nakkomenjugak 2-8-2021 12:16 PM
moga sheols sedar beranak 13 tu agak perit untuk dicapai tapi kalau itu yang sheols nak, go ahead
moga mudah beranak
Quote trexxxxxi 2-8-2021 12:20 PM
Nak team bola kunun
Seketoi pun merungut dah

Quote Nana_Man 2-8-2021 12:22 PM
Kata nk smpi 13 anak... kalau czer, smpi 45 tahun pun lum tentu tercapai 10 anak..
aku rasa ada yg cucuk2 dia suruh czer2 ni. Hahaha. Tak rasa AJ ni lembik sgt nk beranak normal pun tak bole.
(Tapi kalau korang memang kene czer atas alasan perubatan/keselamatan, tu lain cerita ok)
Quote newyork 2-8-2021 12:37 PM
Org kata kalau pedih ulu hati baby banyak rambut/bulu… ahahahah
Quote JalaEmas 2-8-2021 12:41 PM
newyork replied at 2-8-2021 12:37 PM
Org kata kalau pedih ulu hati baby banyak rambut/bulu… ahahahah

tgk laki dia pon tau dah.. huhuhuhu.. mgkin ade btulnye tu
Quote amyainsamad 2-8-2021 12:44 PM
nexttttttt
Quote naina 2-8-2021 12:53 PM
Takda masalah kesihatan takyah pilih czer..sayang badan tu nnti kot2 nak terberanak lagi kena tggu banyak tahun. nak czer semata taknak sakit beranak..cmtu takyah lah beranak. Ngadaaa
Quote rayna_raynes 2-8-2021 01:09 PM
midori_katana replied at 2-8-2021 11:28 AM
kalau tak der masalah kenapa pilih czer? kalau mmg disarankan doktor tu lain cerita...

Dia lg tau pain treshold dia macam mana. Biarlah janji jangan beranak kat rumah sudahla
Quote rayna_raynes 2-8-2021 01:10 PM
Nana_Man replied at 2-8-2021 12:22 PM
Kata nk smpi 13 anak... kalau czer, smpi 45 tahun pun lum tentu tercapai 10 anak..
aku rasa ada yg ...

Duh macamlah beranak csect tak sakit
Quote Mamioomami 2-8-2021 01:16 PM
Beranak czer lagi sakit dikk..
Percayalah akak anak 3 ni
Quote kakakgarang 2-8-2021 01:22 PM

takut cik somi lari kot.. hahaha
Quote nura19 2-8-2021 01:30 PM
Beranak cmane cara pon tetap sakit

Lihat semua komen(118)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 01:51 AM GMT+8 , Processed in 0.076861 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top