CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lee Zii Jia Kalah Sebab Doktor Sembur Ubat Otot Pada Luka Di Tangannya?

1-8-2021 04:34 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 4850| Komen: 32|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Kekalahan pemain perseorangan badminton, Lee Zii Jia dalam Sukan Olimpik Tokyo baru-baru ini telah pun diterima oleh rakyat Malaysia, malahan berbangga dengan kejayaan anak muda berusia 23 tahun ini.





Kekalahan pemain perseorangan badminton, Lee Zii Jia dalam Sukan Olimpik Tokyo baru-baru ini telah pun diterima oleh rakyat Malaysia, malahan berbangga dengan kejayaan anak muda berusia 23 tahun ini.

Namun, desas desus yang menjadi punca kekalahan tetap diperkatakan oleh netizen. Antaranya ialah Zii Jia yang dirawat dengan cara salah oleh pasukan perubatan.

Akibat luka melecet di tapak tangan, Zii Jia diberi semburan dan balutan. Yang dipertikaikan netizen ialah ubat semburan tersebut sebenarnya bukanlah untuk luka yang terbuka tapi ia untuk otot!


Foto :Twitter

Ianya berdasarkan rakaman video di kaca televisyen yang jelas memaparkan ianya penyembur untuk otot.



Malahan, cara pegawai perubatan yang merawat Zii Jia juga dipertikaikan, sepatutnya melutut supaya lebih jelas tempat yang mahu dirawat.

Foto : Astro

Menurut mereka lagi, Zii Jia tampak tidak selesa akibat balutan yang menekan pergelangan tangannya dan akhirnya menyebabkan Zii Jia mencabut balutan di tangannya.

"True, even pengulas semalam ade cakap 'uish tu spray tu pedih woooo'' pelik gak dia guna spray untuk luka melecet sebab selalu tengok orang spray ni bila sakit otot jaaa, selalu tengok kat padang bola laa."

Lalu timbul lah isu, doktor yang dihantar ke Olimpik ini tidak berpengalaman tentang sains sukan, namun berpeluang ke sana kerana sebab tertentu.

Foto : Twitter
Foto : IG


Apa pun, ianya telah berlaku dan diharapkan dijadikan pengajaran di masa hadapan. - CARI









1

Bagus
2

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (4 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Decaffeinated 1-8-2021 04:38 PM
diamlah!

Quote Ieqa140388 1-8-2021 04:39 PM
Blom rezeki lagi. Opponent pon chen long. Bukan kaleng2
Quote namr 1-8-2021 04:57 PM
Udah2 la tu
Quote Ayda89 1-8-2021 05:03 PM
Sapa doktor tu?
Quote Skuau 1-8-2021 05:06 PM
'ELLA raser'...gelanggang drng tu tak sama rata la...
Quote Fortiori02 1-8-2021 05:31 PM
Anggap bukan rezeki je, x yah la nak salahkan pihak lain pula.
Quote auntyonion 1-8-2021 05:44 PM
Terbaik leezinjia {:childlike
Quote lurve82 1-8-2021 05:47 PM
Xpe la xde rezeki…muda lg..xyah nk slhkan sesape..lzj pun dh buat yg terbaik..
Quote alieyrina 1-8-2021 05:47 PM
Takpa. Timba pengalaman. Tggu next olimpik..ada lg kan
Quote Taniajingga 1-8-2021 05:50 PM
Muda lagii.. zj still bepeluang nak gi Olympics. Chill timba pengalaman gitu
Quote R2D2 1-8-2021 05:59 PM
nanti di korek doktor tu doktor kontrak ke tak?
Quote highcastle 1-8-2021 06:02 PM
Ni semua cerita nak sedapkan hati jer............
Quote grouper 1-8-2021 06:06 PM
Sebelah court angin kuat,sebelah lagi slow...mmg x aci sape yg dpt belah angin kuat tu
Quote CiliPadiSedap 1-8-2021 06:27 PM
sebelah court medan magnet kuat, sebelah court medan magnet lemah.  pukulan racket memainkan peranan akibat medan magnet ..

cuba  letak lesung batu besi tengah court berputar putar akibat pertembungan dua medan
Quote Mizlyn 1-8-2021 06:31 PM
Adeh.. Nak salah kan spray tu ke?.  Terima aje la kekalahan tu..  Pengulas ckp pedih.. Sorang lagi pengulas cakap spray tu sejuk je.. Tu kalau tgk zii jia biasa je..  Alololo..
Quote scorpionkiki 1-8-2021 06:41 PM
Ex student keat hwa ni...ramai peminat dr kalangan girls school kat kedah
Quote RaraLavenda 1-8-2021 06:43 PM
It's okay Lee Zii Jia. Anggap ni pengalaman. Next time buat yg lagi terbaik.
Quote Jemahjemah1988 1-8-2021 07:08 PM
X de kaitan lah.. Kalau ditakdirkan menang akan menang jugak kalau pun spray shieltox sekali pun kat luka tu..
Quote margo20 1-8-2021 07:14 PM
Ah sudah doctor plak kne blame {:nose {:nose

Lihat semua komen(32)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 02:12 PM GMT+8 , Processed in 0.089640 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top