CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Ramai Tak Nak Berdepan Dengan Atlet Israel, Atlet Sudan Pula Tarik Diri

28-7-2021 10:41 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3416| Komen: 22

Description: Seorang lagi atlet judo menarik diri daripada Olimpik Tokyo 2020 selepas membuat keputusan untuk tidak berdepan peserta Israel.
Seorang lagi atlet judo menarik diri daripada Olimpik Tokyo 2020 selepas membuat keputusan untuk tidak berdepan peserta Israel.

Mohamed Abdalrasool, atlet dari Sudan mengikut jejak langkah Feith Nourine (Algeria) sebelum dia dijadualkan berdepan Tohar Butbul (Israel).


Nourine dalam kenyataannya sebelum ini berkata, sokongan politik buat Palestin menyebabkan dia tidak mahu menentang peserta Israel.

Foto: Reuters

Bagaimanapun Abdalarasool masih belum membuat sebarang kenyataan berhubung keputusannya itu.

Pasukannya mendakwa dia mengalami kecederaan bahu, bagaimanapun Butbul ragu-ragu mengenai perkara tersebut.

"Ini adalah perkara yang kadang-kadang berlaku dalam sukan judo, jadi itu tidak aneh bagi saya. Saya hanya perlu menunggu, tetap fokus dan menunggu peluang pertama saya," kata Butbul. - CARI

Sumber: mStar Onlined

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Sham143 28-7-2021 11:08 AM
Alhamdulillah.. Sesungguhnya semua umat islam itu bersaudara tanpa mengira bangsa dn warna kulit.. Cubit peha kanan, peha kiri pun terasa sakit..
Quote ellejo 28-7-2021 11:17 AM
ah drama for a 5 second fame.

ko dah tau israel tu masuk olimpik, well known fact kot. bersepah atlet israel kat tokyo tu. dan2 tu takmau bila kene berdepan dgn atlet israel.

kenapa ko tak boikot je sukan tu sbb membenarkan israel masuk?

Quote Decaffeinated 28-7-2021 11:30 AM
Bagaimanapun Abdalarasool masih belum membuat sebarang kenyataan berhubung keputusannya itu.
wartawan (Cari?) yang lebih sudu

Quote kucingitam 28-7-2021 11:39 AM
tak..kenapa tak nak lawan.. ambil lah peluang tu untuk bantai drg cukup2..judo kan.. sepak terajang lepas geram terus..hah
Quote Nizleen86 28-7-2021 11:41 AM
Tarik diri bukan ke Israel akan menang? Sepatutnya if tak suka lagi la kita kena fight sampai ke titisan peluh terakhir gitu.  Dont give the damn chance to them la. Jangan bagi dorang dapat any medal langsung. Baru dapat 1 bronze dah berlagak dekat twitter tu. Yihhhh
Quote mejaputih 28-7-2021 11:45 AM
masa ni la nk lawan org israel...
Quote shiraloveyou 28-7-2021 11:48 AM
Kesian....ramai yg tak hingin nak jumpa atlit negara harom ni...haritu riak sangat dapat medal...bg iols bagus jugak tarik diri..berita2 mcm ni impaknya lg besar dari berdepan dan berlawan macam biasa...lawan macam biasa takde sape nak ambik port menang ke kalah...bila tarik diri, baru orang amik tau
Quote bbasir 28-7-2021 11:51 AM
takut kalah la tu... nt kang dikecam pula... knp boleh kalah dgn Israel... hihi...
Quote gede-bab 28-7-2021 12:03 PM
ellejo replied at 28-7-2021 11:17 AM
ah drama for a 5 second fame.

ko dah tau israel tu masuk olimpik, well known fact kot. bersepah a ...

Kalau tak salah mereka menunjukan semangat persaudaraan Islam yang menyokong Palestin tidak berbelah bahagi...bagi mereka Israel bukan sebagai sebuah negara..so kalau setuju lawan atlet Israel samalah mengiktiraf kewujudan negara haram yang merampas hak2 orang lain..

Quote sambaldurian 28-7-2021 12:45 PM
gede-bab replied at 28-7-2021 12:03 PM
Kalau tak salah mereka menunjukan semangat persaudaraan Islam yang menyokong Palestin tidak berbel ...

alahai dh takdir org tu mak dia lahir kt sebelah palestin. lawan jela. ikut jela semangat kesukanan. takut kalah ni. Atlit Malaysia pun ntah2 boleh buat alasan tarik diri. x lawan Israel pun gitu2 je.
Quote gede-bab 28-7-2021 01:13 PM
sambaldurian replied at 28-7-2021 12:45 PM
alahai dh takdir org tu mak dia lahir kt sebelah palestin. lawan jela. ikut jela semangat kesukana ...

itulah nama persaudaraan sesama Islam...mereka tunjukan kepada dunia...apa hal kalau Israel menang emas pun..tak bererti dan tak sama dengan semangat persaudaraan yang kuat...

atlet sudan, algeria dan iran  yang boikot tu ada risiko juga dengan hukuman dari Persekutuan Judo Dunia (IJF)...tapi mereka tetap melakukanya..
Quote zamzam 28-7-2021 01:20 PM
shiraloveyou replied at 28-7-2021 11:48 AM
Kesian....ramai yg tak hingin nak jumpa atlit negara harom ni...haritu riak sangat dapat medal...bg  ...

Setuju. Tarik diri impact lebih besar.
Quote domestobot 28-7-2021 01:21 PM
ada peluang nak lawan, taknak lawan. kalau dalam social media ni jenis2 yang dah halalkan darah Yahudi Israel kan. apa ke bongok pegi jauh2 sampai Tokyo lepas tu "ana sudah tarik diri la hewhewhew".
Quote puterikhaleeda 28-7-2021 01:22 PM
Nizleen86 replied at 28-7-2021 11:41 AM
Tarik diri bukan ke Israel akan menang? Sepatutnya if tak suka lagi la kita kena fight sampai ke tit ...

Tak jadi mcm tu..depa akan lawan tp saingan lain..kalau menang dia / israel menang dlm kontroversi... Tiada nilai... keseluruhan game tu x dpt ukur apa apa...
Quote ifanonline 28-7-2021 01:24 PM
baguih la buat camtu...menyentuh kulit yahudi ni ibarat menyentuh kulit babi
Quote Nizleen86 28-7-2021 01:32 PM
puterikhaleeda replied at 28-7-2021 01:22 PM
Tak jadi mcm tu..depa akan lawan tp saingan lain..kalau menang dia / israel menang dlm kontroversi ...

I see...thank you bagi pencerahan
Quote shiraloveyou 28-7-2021 01:44 PM
zamzam replied at 28-7-2021 01:20 PM
Setuju. Tarik diri impact lebih besar.

Kan...bila dia buat mcm tu, satu dunia nampak yang sebenarnya ramai je yang jijik dgn israel....kalau tarik diri awal2 dah nampak macam boikot semua negara pulak...dan takde sape pun nak amik tau kenapa ko tarik diri awal2...
Quote M5 28-7-2021 02:13 PM
ifanonline replied at 28-7-2021 01:24 PM
baguih la buat camtu...menyentuh kulit yahudi ni ibarat menyentuh kulit babi

kesan terlebih minum air kencing unta padang pasir
Quote nakkomenjugak 28-7-2021 03:44 PM
nak dibantai tapi mungkin bagus jugak tarik diri bila berdepan dengan yesrael ni. lawan dengan negara fake, sedeh

Lihat semua komen(22)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 11:05 PM GMT+8 , Processed in 0.097250 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top