CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Rancangan Azwan Ali Tiru Jangan Lupa Lirik Aznil Nawawi Ke Tu?

28-7-2021 10:32 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 8504| Komen: 41|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Mungkin ramai yang tidak mengetahui program nyanyian terbaharu iaitu Kasi Setel Itu Lirik kerana ia bersiaran di stesen televisyen digital, Awesome TV.


Foto :


Mungkin ramai yang tidak mengetahui program nyanyian terbaharu iaitu Kasi Setel Itu Lirik kerana ia bersiaran di stesen televisyen digital, Awesome TV.

Rancangan yang dihoskan oleh Azwan Ali dan membabitkan empat artis itu akan cuba membantu peserta menyelesaikan lirik lagu tersebut.

Masalahnya, ada pula yang menyatakan ianya hampir sama dengan program Jangan Lupa Lirik yang dihoskan oleh Aznil Nawawi pada tahun 2008. Eh! Boleh pula macam tu?



Foto : IG


Jika melihat secara sekali imbas, ianya mempunyai persamaan dari segi konsep iaitu peserta perlu menyambung lirik lagu yang diberikan. Tetapi, ia agak berbeza dari segi jumlah peserta, talian hayat dan sebagainya.

Tapi, perlu ke Azwan tiru Aznil?


Foto : Youtube


Bagaimanapun, itu hanyalah pendapat segelintir netizen. Setiap program pastinya mempunyai kelebihan tersendiri.

JLL gemilang di eranya kerana menawarkan hadiah hingga sejuta ringgit, mungkin KSIL juga boleh mencapai kejayaan yang sama jika menawarkan hadiah yang hampir serupa.

Apa pula pendapat anda? Tiru ke inspirasi? - CARI
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kakigojes 28-7-2021 10:51 AM
Bukan nak backup siapa2, but HELLO, KO INGAT RANCANGAN JANGAN LUPA LIRIK TU ORIGINAL MALAYSIA IDEA KE??!!

Sedeh
Quote cantthinkofany1 28-7-2021 10:53 AM
kakigojes replied at 28-7-2021 10:51 AM
Bukan nak backup siapa2, but HELLO, KO INGAT RANCANGAN JANGAN LUPA LIRIK TU ORIGINAL MALAYSIA IDEA K ...

ntahnyaaaaa.......meniruuuuuu je kerojenyaaaa deme ni semua....dia tiru dia tu...dia tu tiru dia ni....dia ni tiru dia ni.....
Quote PEPPERMAN 28-7-2021 10:54 AM
Edited by PEPPERMAN at 28-7-2021 11:01 AM

kalau si kertu ni, lebih sesuai buat program "Jangan Lupa Carut"?
Quote kakigojes 28-7-2021 10:55 AM
cantthinkofany1 replied at 28-7-2021 10:53 AM
ntahnyaaaaa.......meniruuuuuu je kerojenyaaaa deme ni semua....dia tiru dia tu...dia tu tiru dia n ...

Yang lagi sedih, kenapa kita takde balik who wants to be a millionaire ke kan.. at least ilmiah sikit la
Quote kikyou 28-7-2021 10:57 AM
kakigojes replied at 28-7-2021 06:51 AM
Bukan nak backup siapa2, but HELLO, KO INGAT RANCANGAN JANGAN LUPA LIRIK TU ORIGINAL MALAYSIA IDEA K ...

Khennnn. Kita layan jelah mcm biasa. Takyah pertikaikan ttg tiru ke tidak.
Quote timah03 28-7-2021 10:59 AM
Tengok sekejap je hari tu... Tapi peserta and artis tak membantu... Macam bimbo sangat... Semua lagu tak hafal.....
Quote kakigojes 28-7-2021 11:00 AM
kikyou replied at 28-7-2021 10:57 AM
Khennnn. Kita layan jelah mcm biasa. Takyah pertikaikan ttg tiru ke tidak.

Betul kaka… btw kaka pernah layan awesome TV ni? Awesome TV ni syarikat baru ke? Ke under RTM
Quote cantthinkofany1 28-7-2021 11:04 AM
kakigojes replied at 28-7-2021 11:00 AM
Betul kaka… btw kaka pernah layan awesome TV ni? Awesome TV ni syarikat baru ke? Ke under RTM

tak la....mana la RTM boleh capai level mcm ni...no offence RTM....RTM ni level lain....

anyway.....awesome tv ni private owned.....jadi client pada Telekom le
Quote eyansss 28-7-2021 11:07 AM
kakigojes replied at 28-7-2021 10:55 AM
Yang lagi sedih, kenapa kita takde balik who wants to be a millionaire ke kan.. at least ilmiah si ...

aku teringat wheel of fortune version malaysia...  terus tutup lepas siapa ntah nama mamat tu berjaya menang sejota...  hahaha...
Quote cantthinkofany1 28-7-2021 11:08 AM
PEPPERMAN replied at 28-7-2021 10:54 AM
kalau si kertu ni, lebih sesuai buat program "Jangan Lupa Carut"?

.....bull's eye
Quote cantthinkofany1 28-7-2021 11:09 AM
timah03 replied at 28-7-2021 10:59 AM
Tengok sekejap je hari tu... Tapi peserta and artis tak membantu... Macam bimbo sangat... Semua lagu ...

memang sengaja cari yg tak hafal.....mana cukup duit asyik ada pemenang je....
Quote dudaberhias 28-7-2021 11:10 AM
Best tak? Dia punya set macam downgrade sikit dari rancangan mak nil muflis. Tapi sebab ada Diva AA duit berkepuk2 dalam akaun bank anak sedara. Iols rasa berminat sikit nak tengok.
Quote MoneyMatters 28-7-2021 11:24 AM
kakigojes replied at 28-7-2021 10:51 AM
Bukan nak backup siapa2, but HELLO, KO INGAT RANCANGAN JANGAN LUPA LIRIK TU ORIGINAL MALAYSIA IDEA K ...

Haahahahaha awassss... Tp i setuju sgt ahhaha
Quote kakigojes 28-7-2021 12:32 PM
cantthinkofany1 replied at 28-7-2021 11:04 AM
tak la....mana la RTM boleh capai level mcm ni...no offence RTM....RTM ni level lain....

anyway ...

Ooohh ingatke RTM introduce macam banyak2 siaran baru2 ni.. ingat part of the siaran tu
Quote che-cikL 28-7-2021 01:07 PM
eyansss replied at 28-7-2021 11:07 AM
aku teringat wheel of fortune version malaysia...  terus tutup lepas siapa ntah nama mamat tu berj ...

More JutaRia kan, pemenangnya Samerin. Jawapan akhirnya guna konsonan namanya selesaikan frasa Sijil Simpanan Premium. Jutawan terus. Hos iols tak ingat, sebab iols kecik, sekolah rendah kut masa tu.

Pastu muncul pula Roda Impian, banyak seasons  gak tapi takde pemenang yg diingati. Hos antaranya Hani Mohsin, Halim Othman. Tukang bukak huruf iols ingat Eja dan Abby Abadi.

Sekarang ni iols masih tgk lagi Wheel of Fortune kat Netflix... Dah 30 tahun lebih dah org tua tu si host dan tukang bukak huruf tu kendalikan Wheel of Fortune
Quote che-cikL 28-7-2021 01:13 PM
che-cikL replied at 28-7-2021 01:07 PM
More JutaRia kan, pemenangnya Samerin. Jawapan akhirnya guna konsonan namanya selesaikan frasa Sij ...

Chop chop Pembetulan...

More JutaRia iols dah masuk sekolah menengah. Samerin menang 1991, iols form 1 hahhahaha

Yg iols ingat masa sekolah rendah, rancangan tu nama TekaRia kut ke, apa ya, tapi rasa hadiah mingguan biasa2 je kut, gameshow RTM saja... Bila More jadi penaja, hadian utama RM1juta, tu yg rebrand jadi MoreJutaria.

Quote nanasno 28-7-2021 02:18 PM
dulu kat RTM ada satu rancangan apa entah nama. tapi yang tu version kena call pastu sambung lirik lagu. selalu mcm takde orang je call. iols macam rasa crew dia yang buat buat mcm becakap dalam phone tp sebenarnya bukan phone call. mcm terang sgt bunyi nya.  sbb bunyi dia lain kalau mcm bila kita call.

Pastu ada lagi satu rancangan game show apa entah kat rtm. selalu buat dekat concourse shopping mall. siapa tah nama pengacara dia badan besar2 ala2 mahadir lokman. ni zaman iols skolah rendah dulu. 93 94 95 gitu kot.
Quote timah03 28-7-2021 02:38 PM
dudaberhias replied at 28-7-2021 11:10 AM
Best tak? Dia punya set macam downgrade sikit dari rancangan mak nil muflis. Tapi sebab ada Diva AA  ...

Tak best pun mamasab.... Lagu senang pun tak hafal.....
Kita yg tengok pula jadi stress....
Quote LadyCarefree 28-7-2021 02:51 PM
Nama pun pprt sangat Awesome TV.

Lihat semua komen(41)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 04:07 AM GMT+8 , Processed in 0.092959 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top