CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Inilah Orang Paling Letih Masa Dewan Bersidang!

26-7-2021 05:58 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5953| Komen: 28

Description: inilah orang paling letih masa dewan bersidang sampai berpusing tangan!
“Orang yang paling letih aku tengok masa persidangan Parlimen tadi yang dalam kotak kecil tu, berpusing tangan dia,” jelas Epul Rani di Facebooknya hari ini.


Kredit foto: Kosmo!


Ketika Persidangan Khas Parlimen hari ini, pasti ramai yang tertumpu kepada penterjemah bahasa isyarat yang sedang menterjemahkan perbahasan yang dilakukan Ahli-ahli Parlimen.

Malah, penterjemah itu dilihat tanpa henti dan melakukan tugasnya sebaik mungkin bagi memastikan orang kurang upaya (OKU) mendapat maklumat dan mengetahui apa yang dibahas oleh Ahli Parlimen terlibat.

Rata-rata orang ramai memuji penterjemah tersebut dan ada juga yang melahirkan rasa kesihan dengan tgas yang dilakukan olehnya.

“Dalam sidang kali ini yang saya lihat sign language interpreter ini yang bekerja sepenuh hati, harap dia diberi elaun yang cukup,kesian dia,” ciap @SYnew.



Loading FB Post...

“Betul, aku tengok dia yang paling letih kerja hari ini dah macam muppet bergerak tak henti,” jelas @MrMFN. 


Kredit foto: FB



Sumber: K! ONLINE
1

Bagus

Marah

Terkejut
2

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nakkomenjugak 26-7-2021 06:49 PM
seronok tengok sign lang ni.  
Quote theotherfriend 26-7-2021 07:36 PM
Betulla.. iols pening tgk org bercakap serentak. Aje ngan gila
Quote batmana 26-7-2021 07:53 PM
Nape tk buat otomatik subtitle aja.
Quote noor2 26-7-2021 09:10 PM
Masih bersidang ke lagi ni...
Quote ayra.e 26-7-2021 09:45 PM
Bersidang tapi dalam dewan dah macam ape dah.pening mak tengok..kesian kawan tu dok translate.
Quote xpdckelate 26-7-2021 09:47 PM
boleh la wat hiburan di kala pkp ni tgk gelagat mp
Quote cariplease 26-7-2021 10:16 PM
Sedih nengoknya
Quote Aikiko 26-7-2021 11:43 PM
Memang letih...nak sign language bhs org dalam sarkas
Quote auntyonion 26-7-2021 11:45 PM
Kesian plus kelakar pn ya bertabahlah
Quote MFR_IN 26-7-2021 11:50 PM
batmana: Nape tk buat otomatik subtitle aja.

Payah rasanya sebab bingit sgt dlm tu mcm sarkas..robo auto translate pun boleh punah.
Quote supernaturalee 27-7-2021 02:01 AM
Pm tgh bentang report
Pastu sibuk lh sn sini mencelah
Mmg blh eh buat gitu
Sbb die tgh baca report
Bkn tgh debat
No manners
Wan azizah pun sm naik
Izah sblh mendongakkkk je tgk mak nya


Quote ms.koala 27-7-2021 04:31 AM
Betul kesian tengok. Hrpnya gaji mereka setimpal dgn kerja
Quote Wawawiwin 27-7-2021 07:48 AM
Ayoyoyo. Kesian. Dah dalam tu pon tak menyabo. Semua nak cakap serentak
Quote diknaz 27-7-2021 07:50 AM
serabut.masing2 nk bercakap.
Quote Groovykid 27-7-2021 09:08 AM
Aah kesian diorg.... tak boleh ke bersidang secara berbemah. Terjerit jerit
Quote SedihPedih 27-7-2021 09:40 AM
ingatkan lepas incubate diorang ni lama2 reti la nk jadi manusia balik berbahas elok2 dlm parlimen. Tp sama aja.. nothing new..

Mmg kena tukar semua, esp yg tua2 yg akal dh tak boleh nk compute laju2, end up gaduh mcm budak kecik terpekik2.. tp tu la.. rakyat malaysia kena sama2 overhaul balik next election

Maybe, hadap la jg kita sampai semua ni pupus, termasuklah kita
Quote sabundettol 27-7-2021 09:56 AM
Mahiadin tu pantut ganti tempat duduk dgn org yang buat bahasa isyaray tu
Quote rospinki 27-7-2021 09:59 AM
serabut aku dengar
mcm budak kecik becekau rebut fon nk main game
tapi best jgak azalina jdi speaker tegas betul dia sound pacik2 dlm tu
baru ada fight
Quote StokinKuning21 27-7-2021 10:48 AM
Kesian kan.. yg dlm berita pukul 8 tu pun sian jugak
Yg baca berita mulut je gerak, yg dia ni dua2 tgn gerak tau 30 minit ke 1 jam.. penat tu

Lihat semua komen(28)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 11:43 PM GMT+8 , Processed in 0.096661 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top