Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tak Pakai Topeng Muka, Beramai-Ramai Menari Sakan Dalam Hotel

26-7-2021 10:41 AM Komen: 71
Pihak polis kini sedang menyiasat video yang tular yang memaparkan sekumpulan individu sedang menari di dewan sebuah hotel kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Ketua Polis Daerah Shah Alam Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, majlis berkenaan dipercayai berlangsung pada bulan April.

"Kami akan menyiasat untuk melihat kesalahan yang dilakukan.

"Kami akan menelitinya dengan lebih lanjut," katanya ketika dihubungi.



Dalam video yang tular itu, beberapa individu kelihatan sedang menari dan berdiri berdekatan antara satu sama lain dengan ada antara mereka yang tidak memakai topeng muka.

Dipercayai majlis berkenaan diadakan di sebuah hotel di Shah Alam pada 28 hingga 30 April lalu, ketika kes Covid-19 mula mencatatkan peningkatan setiap hari.

Video berkenaan mengundang kecaman ramai kerana disifatkan tidak bertanggungjawab malah turut mengabaikan SOP, dengan rata-ratanya menggesa pihak polis untuk mengambil tindakan. - CARI

Sumber: The Star

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 71
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote jiwasemangat 28-7-2021 02:13 PM
Ini kes merak kayangan agak nya...

Lain-lain Komen

Quote mikasa 26-7-2021 10:45 AM
First.....semoga siasatan secepst tangkapan geng yang langgap SOP smayang raya..dua dua bukti video...lokasi suspek lagi jelas
Quote Mikaella 26-7-2021 10:45 AM
nasib baik kitorang party 5 star hotel je.
Quote Lolalala 26-7-2021 10:45 AM
Macam mana boleh lepas buat majlis masa PKP? Hotel tu pun patut kena kompoun to the max sebab benarkan buat majlis. Menggedik nak joget sangat lepastu batak semua nak share dalam media sosial.
Quote Tinot7 26-7-2021 11:06 AM
Nih doraemon dok joget2 dlm tuh ka?
Brego musti approve kott.. {:run
Quote sukacactus 26-7-2021 11:20 AM
Salah sorang dlm video
Quote kerunai 26-7-2021 11:33 AM
haram jadah akan tetaplah menjadi haram jadah

semoga covid cepat habiskan puak2 harem ni seme
Quote TomyamPuteh 26-7-2021 11:35 AM
Siti bertudung merah tu tokey kedai makan hokeh.Patut la.
Quote krustykrab 26-7-2021 11:36 AM
Nenek sapo la yg berbaju merah duk tergelek2 dgn lebihan lemak kolestrol tu
Quote pinksarah 26-7-2021 11:48 AM

sendu wardrobe ketua srikandi perlis ni sampai baju poster dgn baju pergi event pun repeat pakai..

gigih menari2 sambil abaikan sop
Quote nakkomenjugak 26-7-2021 11:49 AM
ko ketuk tiap sorang tu dengan kayu macam tered sebelah yendon kena katok tu. degil nak berpesta time2 ni, muhasabah la wehhh haa bak kata diba aa
Quote sukacactus 26-7-2021 11:51 AM
pinksarah replied at 26-7-2021 11:48 AM
sendu wardrobe ketua srikandi perlis ni sampai baju poster dgn baju pergi event pun repeat pakai.. ...

Bukan nak body shaming, tp dgn saiz sebegitu, mungkin payah kot nak cari saiz & warna parti
Itu la yg dipakai berkali2
Quote mxsssgi81 26-7-2021 11:52 AM
Amboi.. acik2 xsedar diri lupa dunia lupa covid dapat berjoget sakan x hinggat..

Masing2 kemaruk melepaskan..dunia ini ana yg punya gitu..
Quote kaseh80 26-7-2021 11:52 AM
Menari menari sgt ye
Heppi nya
Quote tripleid 26-7-2021 11:55 AM
Rina Harun pun join skali x

Quote makiting 26-7-2021 11:57 AM
Sapa yg spill tea sampai kes ni terbongkar? Kejadian april tu.. lama jugak simpan kes ni.. ke br ni pulis bukak cerita sbb segala bukti dah dpt?
Quote dua_chzy 26-7-2021 12:03 PM
Mungkin mereka konfiden karna tlah divaksin.
Quote TabletSusu 26-7-2021 12:13 PM
mana videonya TT..? nak tgk depa bergelek
Quote akusukaq 26-7-2021 12:15 PM
Orang lain aman aman berteraweh dirumah, deme mengelejat  cari leteh
Quote any42 26-7-2021 12:38 PM
ingatkn muda mudi td. acik2 pun ada rupanya

Lihat semua komen(71)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top