CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Onani Sampai Nyaris Mati

24-7-2021 02:43 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5993| Komen: 26

Description: Lelaki di Jepun hampir mati akibat kerap melakukan onani. Menurut Daily Mail, laporan doktor mengatakan lelaki berusia 51 tahun itu ketagihan beronani beberapa kali dalam masa sehari.
Lelaki di Jepun hampir mati akibat kerap melakukan onani. Menurut Daily Mail, laporan doktor mengatakan lelaki berusia 51 tahun itu ketagihan beronani beberapa kali dalam masa sehari.

Namun, tabiat buruk itu hampir meragut nyawanya tahun lalu selepas dia menderita penyakit strok.




Menurut Perkhidmatan Kesihatan Kebangsaan (NHS), strok yang dialaminya boleh berpunca akibat ketagihan melakukan seks, batuk dan semasa pergi ke tandas.

Lelaki itu diserang sakit kepala yang sangat menyakitkan sehingga muntah.

Bimbang mengenai simptom yang dialaminya, dia kemudian ke Hospital Universiti Bandar Nagoya.

Doktor mendapati dia mengalami tekanan darah rendah dan mempunyai tanda strok.

Pakar perubatan kemudian menjalankan imbasan CT scan di bahagian otaknya bagi mengenal pasti punca simptom tersebut.

Hasil kajian menunjukkan dia mengalami pendarahan subarahnoid iaitu sejenis strok yang mengancam nyawa yang disebabkan oleh pembuluh darah otaknya pecah.



Kredit foto: lipstickalley

Lelaki itu kembali pulih dan berada dalam keadaan sangat baik selepas dua minggu di hospital.

Dr Masahiro Oomura dan pakar perubatan lain yang menerbitkan laporan kes itu tidak memberikan penjelasan mengenai strok yang dialami pesakit akibat beronani.

Namun, menurut NHS, pendarahan otak boleh berlaku akibat latihan fizikal seperti mengangkat sesuatu yang berat atau melakukan hubungan seks.

Terdapat 4,800 kes pendarahan subarachnoid setiap tahun di United Kingdom dan kebanyakan kes dialami oleh pesakit berusia antara 45 hingga 70 tahun.


Sumber: Utusan
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote supernaturalee 24-7-2021 03:02 PM
"Menurut NHS, pendarahan otak boleh berlaku akibat latihan fizikal seperti mengangkat sesuatu yang berat atau melakukan hubungan seks."


Doesn't stop people lh utk lakukan ape yg dorg suka



Quote Mullins562 24-7-2021 03:18 PM
Edited by Mullins562 at 26-7-2021 12:12 PM

Everything is very open with a clear description of the issues. It was truly informative. Your website is very helpful. Many thanks for sharing!
MyBalanceNow
Quote nakkomenjugak 24-7-2021 07:23 PM
wowww betul kempunan sampai hampir strok!
Quote Adrif 25-7-2021 12:51 AM
aiyo pakcik.. umo macam tu..

kalau muda awal 20'an, faham ler.. ini separuh abad..
Quote stingerspike 25-7-2021 12:55 AM
ORGASM ADALAH KEBAHAGIAAN..KEBAHAGIAAN ADALAH ORGASM...how you achieve it is immaterial...but it has to be your ultimate goal in life....

@greentea..

Quote gideoncross 25-7-2021 11:07 AM
Adrif replied at 25-7-2021 12:51 AM
aiyo pakcik.. umo macam tu..

kalau muda awal 20'an, faham ler.. ini separuh abad..

Iol prnh tngok or bca kat FB ke apa, x ingt lgi yg kat Jepun rmai llaki yg x brkhwin wlaupn dh stngah abad.
Quote Tinot7 25-7-2021 11:55 AM
Ni perkara biasa utk lelaki ka? Beberapa kali sehari?

Lelaki di Jepun hampir mati akibat kerap melakukan onani. Menurut Daily Mail, laporan doktor mengatakan lelaki berusia 51 tahun itu ketagihan beronani beberapa kali dalam masa sehari.
Quote Aliaskotonggo 25-7-2021 12:24 PM
Edited by Aliaskotonggo at 25-7-2021 12:25 PM
Adrif replied at 25-7-2021 12:51 AM
aiyo pakcik.. umo macam tu..

kalau muda awal 20'an, faham ler.. ini separuh abad..

napsu tak mngira umur bang. dari budak kecik yg merogol sampai ke atok yg mati sakit jantung atas pelacur pun ada, yg sibuk mencalat anak sendiri bulan puasa pun ada. Ada pulak si tua kutuk kaki menyodom tak insap2 pun ada

Quote jiwasemangat 25-7-2021 12:28 PM
..sebelum ini..ada kes org onani sampai mati kahh..?
Quote Adrif 25-7-2021 05:02 PM
gideoncross replied at 25-7-2021 11:07 AM
Iol prnh tngok or bca kat FB ke apa, x ingt lgi yg kat Jepun rmai llaki yg x brkhwin wlaupn dh stn ...

pernah gak tengok dokumentari kat tv. Jepun negara kelabu. sebab jumlah orang tua melebihi orang muda.
diorang pilih untuk tak berkahwini, atas banyak faktor. terutamanya ekonomi
Quote Adrif 25-7-2021 05:07 PM
Tinot7 replied at 25-7-2021 11:55 AM
Ni perkara biasa utk lelaki ka? Beberapa kali sehari?

Lelaki di Jepun hampir mati akibat kerap me ...

mestilah tak. ni kes hiperseksual je kot macam ni
aku masa muda dulu pun takde la sangap maksimum macam ni
Quote Kerexxx 25-7-2021 05:10 PM
Bukan ke bila dah tua, kehendak seks tu dah hilang... ini pelik
Quote Adrif 25-7-2021 05:12 PM
jiwasemangat replied at 25-7-2021 12:28 PM
..sebelum ini..ada kes org onani sampai mati kahh..?

hasil google, ada 2 kes

Brazilian Teenager Dies After Masturbating 42 “Times” Without Stopping

Teen masturbates 56 times, dies of heart attack

tapi macam berita hasanah je
Quote Adrif 25-7-2021 05:16 PM
Aliaskotonggo replied at 25-7-2021 12:24 PM
napsu tak mngira umur bang. dari budak kecik yg merogol sampai ke atok yg mati sakit jantung atas  ...

tau tu. area rumah lama aku ada kes budak 11 tahun rogol budak 9 tahun.separuh mati budak tu kena belasah sebelum kena hantar ke pihak berkuasa.
ini dekat 20 tahun lepas.. budak sekarang tak tau la camane

aku umo 11 tahun dulu, dok sibuk hafal nama Ultraman, seks, rogol, term tu semua tak tau
Quote abangbikerz 25-7-2021 05:28 PM
record aku waktu umur 13 tahun ialah 7 kali sehari
Quote Aliaskotonggo 25-7-2021 08:51 PM
Adrif replied at 25-7-2021 05:16 PM
tau tu. area rumah lama aku ada kes budak 11 tahun rogol budak 9 tahun.separuh mati budak tu kena  ...

kau anak yg baik, soleh dan berakhlak mulia. aku rasa kau juga bersopan santun. aku pula 11 tahun, selain aktiviti cari ikan dalam longkang dan kutip botol, kadang2 cari juga berita rogol ngan kawan2 dalam suratkhabar. itu jelah yg kami mampu. tapi dengan perempuan mmg anti, budak lelaki mana kawan ngan budak pompuan, jatuhlah maruah. bercinta jauh sekali. Tapi sejak masuk 15 tahun cahaya keimanan memenuhi kalbu, solat tak pernah tinggal

Quote Aliaskotonggo 25-7-2021 08:52 PM
abangbikerz replied at 25-7-2021 05:28 PM
record aku waktu umur 13 tahun ialah 7 kali sehari

aku agak punai kau dah rosak, jiwa kau pun menderita

Quote abangbikerz 25-7-2021 08:53 PM
Aliaskotonggo replied at 25-7-2021 08:52 PM
aku agak punai kau dah rosak, jiwa kau pun menderita

no lah masih normal lagi
Quote Adrif 26-7-2021 09:04 AM
abangbikerz replied at 25-7-2021 05:28 PM
record aku waktu umur 13 tahun ialah 7 kali sehari

aiyo. kering badan
bila umo akil baligh nye
bukan ape. umo akil baligh ni kan lain2.
ada yang seawal 10 tahun, ada yang 14-15 tahun baru baligh

Lihat semua komen(26)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 03:37 AM GMT+8 , Processed in 0.102626 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top