CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Fitnah Saya Makan-makan, Sengaja Nak Rakyat Marah - Rashid Hasnon

23-7-2021 07:04 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2937| Komen: 24

Description: Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Mohd Rashid Hasnon menyelar tindakan laman Facebook rasmi 'OPS Johor' yang menyiarkan gambar beliau bersama keluarga dengan menyatakan mereka melanggar prose ...
Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Mohd Rashid Hasnon menyelar tindakan laman Facebook rasmi 'OPS Johor' yang menyiarkan gambar beliau bersama keluarga dengan menyatakan mereka melanggar prosedur operasi standard (SOP) perintah kawalan pergerakan (PKP).

Mohd Rashid berkata, laman Facebook rasmi 'OPS Johor' milik media sebuah parti politik di negeri Johor itu, sengaja mahu menimbulkan kemarahan rakyat terhadap dirinya.

"Saya ingin menjelaskan, gambar berkenaan adalah gambar saya bersama isteri dan anak sedang makan semeja dalam rumah inap desa yang dikatakan melanggar SOP.

"Saya bersama isteri, Datin Azizah Haron dan anak bongsu saya sedang makan semeja sementara menunggu sesi sembelihan lembu korban yang berlangsung di Pusat Penyembelihan Lembu di Rengit, Batu Pahat mengikut SOP ditetapkan kerajaan negeri Johor," katanya tadi.


Gambar Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat yang didakwa melanggar SOP yang tular hari ini. FOTO ihsan Pembaca

Ahli Parlimen Batu Pahat itu berkata, dia mengaku lokasi berkenaan berada di dalam kawasan parlimennya, manakala sesi sembelihan yang dilaksanakan adalah pada jam 3 pagi Selasa lalu.

"Selain menyumbang lembu, saya berhasrat mahu melakukan proses penyembelihan itu sendiri.

"Mengikut jadual penyembelihan yang ditetapkan pada jam 3 pagi itu, saya dan keluarga menempah rumah inap desa yang berdekatan dengan lokasi pusat penyembelihan berkenaan," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ismail Dollah berkata, pihak polis sudah membuka kertas siasatan susulan kejadian tular gambar seorang ahli parlimen langgar SOP.

"Gambar yang tular pada hari ini (semalam) memaparkan Ahli Parlimen Batu Pahat sedang makan bersama dua orang perempuan di sebuah ladang pertanian di daerah Batu Pahat.

"Dalam gambar berasingan juga mendapati ahli parlimen berkenaan sedang bergambar dengan seorang lelaki dan dua orang perempuan tanpa memakai pelitup separuh muka dan tiada penjarakan sosial," katanya.

Ismail berkata, pihak polis akan memanggil ahli parlimen terbabit bagi membantu siasatan.

"Siasatan dijalankan di bawah Peraturan 17(1) Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 2021," katanya.


Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 23-7-2021 07:40 PM
Amboiiii. Org lain staff sendiri nk makan kat ruang makan pun kena saman, kau siap boleh sewa homestay segala bagai yekkkk
Quote Belibis 23-7-2021 08:13 PM
Tak serik2..kes makan durian dah setel ke belum?
Quote Normabaru 23-7-2021 09:55 PM
Wah.. Bukan kaleng2.. Jam 3pagi ko sembelih.. Ko ni temberang xberagak
Quote dua_chzy 24-7-2021 10:54 AM
Sapa suroh tayang2? Bodoh macam tak ambik SRP.
Quote sukacactus 24-7-2021 10:57 AM
Eh bising pulak bila org marah
Lps tu nak rakyat tepuk tangan ke tgk ko buat sesuka ati
Quote otomen_taro 24-7-2021 11:00 AM
tu la beza kayangan dengan x.. kohkohkoh
Quote kemaruk 24-7-2021 11:03 AM
k            
Quote MontanaHannah 24-7-2021 11:03 AM
dia punya bodoh level bengap
Quote nikaido 24-7-2021 12:00 PM
Sapa caya ckp timb. speaker dia naif dan bodoh. Mcm ni xlanggar SOP lg ke?
Quote MarryPottet 24-7-2021 12:10 PM
Edited by MarryPottet at 24-7-2021 12:11 PM

Baru ni ada baca 1 komen kat fb post berkaitan mona fendy
Mamat tu kata sekarang baru dia faham kenapa suami mona fendy dengan pembantunya bunuh ahli politik
Tapi di zaman kita ni rakyat yg ramai bunuh diri akibat kebodohan ahli politik membuat keputusan & pentingkan tembolok sendiri
Quote Tinot7 24-7-2021 12:50 PM
Buat malu org batu pahat jahh
Quote ResellerMaxis 24-7-2021 01:08 PM
Tinot7 replied at 24-7-2021 12:50 PM
Buat malu org batu pahat jahh

Tengku Mahkota Jamaica mesti suka dengan MP yang ni. Xpernah pula dengar dia kritik pasal MP ni. Yang dia kritik cuma Saddiq je.
Quote Tinot7 24-7-2021 01:48 PM
ResellerMaxis replied at 24-7-2021 01:08 PM
Tengku Mahkota Jamaica mesti suka dengan MP yang ni. Xpernah pula dengar dia kritik pasal MP ni. Y ...

Dia sakat sed sedik sbb jeles.. hat lain dia tak amik kisah pun.
Quote ResellerMaxis 24-7-2021 01:51 PM
Tinot7 replied at 24-7-2021 01:48 PM
Dia sakat sed sedik sbb jeles.. hat lain dia tak amik kisah pun.

kan. punya ramai MP Badut dekat johor tu. Dari mat sembab, mat maslan, menteri berkampung di new zealand, batu pahat ni. tapi yang di attack mp paling muda dan paling perform di johor. nampak sangat jelous.
Quote Firenzza 24-7-2021 02:30 PM
Jap2 raya haji hari selasa kan? Knp dia semelih lembu pkl 3 pagi? Tu lembu korban ke lembu buat kari lauk pagi raya, klau lauk sempat ke nak melapah, rebus bagai
Quote ifanonline 24-7-2021 02:32 PM
kalau di luar negara, individu sebegini sudah bunuh diri, terjun bangunan
Quote tripleid 24-7-2021 04:25 PM
Rupanya diani dah 3x langgar sop tanpa apa2 tindakan..siap menipu ckp tu gambar tahun lepas

[fbp]https://www.facebook.com/suararakyatpage/photos/1964566877055153[/fbp]

Quote exclusive_vvip 24-7-2021 06:46 PM
Mastor Tuah tu sapa chuols? Asyik mula ayat dgn Gaya Tropika jer…geng2 dia ni sumer pakat suka pakai topi gitu ke?
Quote matamata 24-7-2021 07:53 PM
198956012_10158025788895952_4113852628334609358_n.jpg

Lihat semua komen(24)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 08:59 AM GMT+8 , Processed in 0.113451 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top