Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Walau Atas Faktor Keselamatan, Ibu Bapa Tak Patut Berpisah Dengan Anak' - TPM

22-7-2021 05:22 PM Komen: 34
Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob terkesan dengan rintihan keluarga yang tidak dapat berjumpa pasangan, ibu bapa dan anak masing-masing berikutan penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Komen-komen tersebut diluahkan di media sosial rasmi Ismail Sabri yang dibaca sendiri oleh beliau.

Ismail Sabri yang juga Menteri Pertahanan berkata, beliau sedar ahli keluarga terutama ibu bapa dan anak-anak tidak sepatutnya terpisah dalam tempoh yang lama walaupun atas faktor keselamatan.


Kredit foto: IG Ismail

Walaupun atas faktor keselamatan, ibu atau bapa tidak sepatutnya terpaksa berpisah dengan anak-anak dalam tempoh yang terlalu lama. Lebih-lebih lagi jika ibu bapa berkenaan sudah pun menerima dua dos vaksin, kata beliau.

Justeru, Ismail Sabri berkata, dia sentiasa membawa isu berkenaan dalam mesyuarat Majlis Keselamatan Negara yang berlangsung setiap hari.

Beliau dalam kenyataan ringkas di media sosial memberi gambaran bahawa sekatan perjalananakibat Perintah Kawalan Pergerakan yang menjadi penghalang ahli keluarga berjumpa akan dlonggarkan tidak lama lagi.


 
Oleh sebab itu saya sering membawa isu ini dalam mesyuarat MKN, supaya kelonggaran bertemu keluarga dapat dipertimbangkan bagi mereka yang sudah lengkap menerima dua dos vaksin.

InsyaAllah, kerajaan sedang memperhalusi cadangan ini bagi membolehkan pasangan dan keluarga jarak jauh disatukan semula, katanya.


Sumber: Suara Merdeka

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 34
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote white_musk 23-7-2021 02:14 PM
Ramai pulak yang sentap dengan pasangan PJJ sebab tak dapat jumpa ibubapa konon. Sabanarnya mahu berjalan  saja

Lain-lain Komen

Quote Mulotkoyak 22-7-2021 05:28 PM
Aku just nak tny ape beza pasangan yg PJJ dgn anak bujang?
Bukan kah pasangan PJJ pun akan melawat ibubapa dikampong jugak ke?
Dan mane korg tahu diorg xmelawat famili yg lain?
Padahal yg bujang pun kalo blik kampong kebanyakkan nya terperuk dlm rumah. Xpun gi dusun.
Quote CiliPadiSedap 22-7-2021 05:29 PM
Mulotkoyak: Aku just nak tny ape beza pasangan yg PJJ dgn anak bujang?Bukan kah pasangan PJJ pun akan melawat ibubapa dikampong jugak ke? Dan mane korg tahu diorg ...


Pjj tu mcm online learning jarak jauh
Quote white_musk 22-7-2021 05:35 PM
Buka saja kebenaran rentas negrti kepadasemua orang. Jangan menidakkan hak hak orang lain juga
Quote nakkomenjugak 22-7-2021 06:10 PM
hmmm kita tengok jela apa keputusannya nanti
Quote shernazz 22-7-2021 06:19 PM
CiliPadiSedap replied at 22-7-2021 05:29 PM
Pjj tu mcm online learning jarak jauh

Kira boleh settle.online tak?
Quote CiliPadiSedap 22-7-2021 06:20 PM
shernazz replied at 22-7-2021 06:19 PM
Kira boleh settle.online tak?

bergantung pada situasi
Quote JunkMail 22-7-2021 06:21 PM
Malaysia ni hanya untuk org kawen je. Org bujang sila berambus. Anda tidak penting.
Quote msdummy.2018 22-7-2021 06:21 PM
Baik ko lift up jer wehhhh
Quote shernazz 22-7-2021 06:23 PM
CiliPadiSedap replied at 22-7-2021 06:20 PM
bergantung pada situasi

Kira lebih baik dari orang lain tolong settlekan kan?
Quote CiliPadiSedap 22-7-2021 06:57 PM
shernazz replied at 22-7-2021 06:23 PM
Kira lebih baik dari orang lain tolong settlekan kan?

kaka kalau bab double meaning ni mmg perit nak fahamkan sebab dulu sekolah kaka kbat dapat jusa c minus
Quote stingerhush 22-7-2021 07:02 PM
Nak play angel kewww pak mail kita ni...nak score political mileage?

Hark ptuiiiiii....rakyat dah nak mampos baru nak better late than never?

Quote TomyamPuteh 22-7-2021 07:03 PM
Dkt DIY makin byk barang skrg ni.
Quote Orix 22-7-2021 09:43 PM
Konon padahal kau lah punca covid mencanak ! Lupa ke ms kes Sabah kau kata tak perlu kuarantin sbb Sabah bukan oversea, sekali . Puihh
Quote fatinandreanna 22-7-2021 10:19 PM
Honestly Aku lebih kasihan pd ibubapa yg masuk pusat kuarantin, hospital dimana anak2 kecil mereka pulak menjalani kuarantin kendiri di rumah.
Quote fatinandreanna 22-7-2021 10:24 PM
JunkMail replied at 22-7-2021 06:21 PM
Malaysia ni hanya untuk org kawen je. Org bujang sila berambus. Anda tidak penting.

Ya itulah hakikatnya. Bantuan utk org bujang bulan lepas dpt rm100. Padahal org single ni pun byk risiko kewangan. Klu syarikat kecilkan saiz operasi zaman covid ni, diorg kena dulu berasakan prinsip LIFO ( last in first out). Dahlia sekarang bukan senang nak dpt kerja sbb hampir semua sektor terjejas. Biasanya diorg diexpected tolong family sbb blum ada tanggungan.
Quote tripleid 22-7-2021 10:50 PM
Masihkah kau ingat..
Quote shernazz 22-7-2021 11:08 PM
CiliPadiSedap replied at 22-7-2021 06:57 PM
kaka kalau bab double meaning ni mmg perit nak fahamkan sebab dulu sekolah kaka kbat dapat jusa c  ...

Alahai
Lebih baik dari gagal kaka..
Quote Jorja 23-7-2021 05:39 AM
Kalau setakat rentas daerah, pjj kerja gomen tak ada masalah pun. Ubah aja alasan pjj tu ke balik brtugas dari urusan rasmi
Quote slyfynx 23-7-2021 07:13 AM
Abis orang bujang dgn ibu bapa tu bukan berpisah dengan anak jugak ke?
Selalu orang bujang di anak tirikan.
Dah la x abis2 pasal yang dah dua dos, mcm yang x dpt lagi ni mmg berniat dapat suntkan lambat

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top