Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Nabil Ahmad Cemburu Dengan Ustaz Ebit

22-7-2021 05:02 PM| Komen: 35

Pengacara popular, Nabil Ahmad antara yang terkesan dengan penjelasan pendakwah bebas, Ebit Lew berhubung beberapa dakwaan menerusi sesi siaran langsung di Instagram.

Dalam ruangan komen, Nabil meluahkan rasa cemburu melihat Ebit yang dianggap sebagai individu yang benar-benar dijaga Tuhan walaupun terpaksa menempuh pelbagai ujian dan tohmahan.


Kredit foto: IG Nabil/UEL

“Allah betul-betul cuci dosa-dosa ustaz. Sebab dalam usaha yang ustaz buat, tiba-tiba ditohmah dengan pelbagai fitnah.

“Cemburunya saya dengan ustaz,” tulis Nabil.

Selain Nabil, sesi siaran langsung itu yang mendapat tontonan hampir 300,000 itu juga mendapat perhatian beberapa rakan artis lain antaranya Neelofa, Sheery Ibrahim dan Datin Fouziah Gaos.



“MasyaAllah, mana ada manusia yang sanggup keluar duit sendiri dan tak putus-putus tolong orang. Janji Allah tak akan miskinkan orang yang selalu menolong. Inilah buktinya,” komen Fouziah.


Sumber: Utusan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 35
Komen

Previous : Ukuran Badan Che Ta Tak Berubah Dari 17 Tahun Lepas

Next       : Seksa Lawan Covid-19, PU Abu Pakai Gelang Pink

Komen Terbaru

Quote Plain-tif 23-7-2021 11:20 PM
akuHavocczz replied at 22-7-2021 07:41 PM
Yang paling terkinja
1) producer james bond malaysia - promote filem dia dalam comment
2) pelak ...

Aku pun perasan dia siap nak promote filem dia. Rengsa tgk

Lain-lain Komen

Quote akuHavocczz 22-7-2021 05:10 PM
Tadi nampak ramai gila artis comment kat live tu.. so kena bukak satu komen artis satu thread ke?? Tanya je
Quote Tinot7 22-7-2021 05:13 PM
Apa maksud dia, individu yg betul2 dijaga Tuhan?

Dalam ruangan komen, Nabil meluahkan rasa cemburu melihat Ebit yang dianggap sebagai individu yang benar-benar dijaga Tuhan walaupun terpaksa menempuh pelbagai ujian dan tohmahan.
Quote slyfynx 22-7-2021 05:14 PM
Ish, mmg kene bukak ke semua thread penadapat retis ttg EL ngn Palestine ni?
Quote sarah82 22-7-2021 05:17 PM
Jadi nak bgtau yg ebit ni keturunan Al Baik meh?
Quote Shayang 22-7-2021 05:21 PM
akuHavocczz replied at 22-7-2021 05:10 PM
Tadi nampak ramai gila artis comment kat live tu.. so kena bukak satu komen artis satu thread ke?? T ...

Sapa artis yg komen tu cer listkan
Quote makneng 22-7-2021 05:31 PM
Menjadi2 keta'suban ummah ek..
Quote Ferr_Remy 22-7-2021 05:33 PM
Org kecam ko pun meroyan... Nak cemburu org lain kena kecam plak.
Quote bungarose 22-7-2021 05:37 PM
Maner ko tawu nabil?
Aku harap aper yang el cakap kat pc td benar dan tidak berselindung.
Jangan risau kerana Allah Tahu
Quote MadameOnion 22-7-2021 05:39 PM
Baru insaf 2-3 bulan dah tau sapa dijaga allah dan sapa allah tak jaga..hebaaatttt
Quote JohnyEnglish 22-7-2021 05:48 PM
dia pun nka jugak
Quote makadek 22-7-2021 05:53 PM
Mula dah taksub bertubi tubi
Dr awl pembabitan dewa
Mmg dia kata duit sendiri
Korang derma sampai penuh tong pn dia kata
Saya saya saya sayu sayu saya ..saya derma
Ada petik nama pertubuhan
Eleh nbil mamat despatch bodo
Quote nakkomenjugak 22-7-2021 06:14 PM
side eye je aku dengan mat bil ni
Quote MFR_IN 22-7-2021 06:29 PM
Thread Neelofa comment ada dop? Sorang terus komen 1 thread ke guna? Hok oloh sek mung pung..
Quote akuHavocczz 22-7-2021 07:41 PM
Shayang replied at 22-7-2021 05:21 PM
Sapa artis yg komen tu cer listkan

Yang paling terkinja
1) producer james bond malaysia - promote filem dia dalam comment
2) pelakon drama malam malam - sibuk bagitahu tayar dia rosak kat situ
3) artis banyak kali cerai- masuk masuk boleh "hi everyone" ingat tu live dia ke

Quote lyshafull 22-7-2021 07:52 PM
Mcm ni la .. kadg2 Terlalu banyak pujian Ujian dari Allah SWT … kadg2 bila kita dihina pun ujian dari  Allah SWT … semua Allah SWT sayang ye Nabil … kita je tak syang Allah SWT sebb cepat taksub/cemburu dgn Manusia yg lebih melakukan kebaikan yg ditunjuk ..  Allah SWT tu syg kita sama rata ye Nabil … hahahah x taw la ape yg iolls melalut hahahahha

Tapi kesimpulannye semua Allah SWT syg
Quote whimsicalmusic 22-7-2021 09:03 PM
Mmg ramai pn retis masuk komen, semua si EL ni sebut tmasuk fara mendosah..EL ni kuat btol org backup dia ya
Quote akuchenta 22-7-2021 09:21 PM
akuHavocczz replied at 22-7-2021 07:41 PM
Yang paling terkinja
1) producer james bond malaysia - promote filem dia dalam comment
2) pelak ...

Tak dapat tangkap 3 klu tu sapa..

Retis sendu iq below par je kot sokong el

Yg educated tak kot
Quote Orix 22-7-2021 09:44 PM
Apa yg iols perhatikan spe yg sanjung EL ni mostly org tak berpendidikan tggi. Sorry to say
Quote espri6006 22-7-2021 09:58 PM
Orix replied at 22-7-2021 09:44 PM
Apa yg iols perhatikan spe yg sanjung EL ni mostly org tak berpendidikan tggi. Sorry to say

ooo,itu yang you perhati tapi hakikatnya tidak, maaf anda silap.

Lihat semua komen(35)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top