Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Punah Harapan, KKM Nafi Boleh Rentas Negeri Kalau Lengkap Dos Vaksin

22-7-2021 03:56 PM Komen: 30
Berikut adalah penafian berita tular dalam media sosial oleh agensi yang bertanggungjawab, melalui kenyataan media Pasukan Respons Pantas Kementerian Komunikasi dan Multimedia (KKMM).


Kredit foto: Twitter

Kementerian Kesihatan (KKM) menafikan kenyataan petikan video berdurasi 20 saat yang menunjukkan seolah-olah kerajaan memberi kebenaran untuk rentas negeri dan daerah bagi mereka yang telah lengkap menerima dos vaksin, seperti yang sedang tular di media sosial.

KKM menjelaskan petikan video tular yang dimaksudkan merupakan video siaran berita arus perdana bertarikh 1 April lepas yang berdurasi selama satu minit serta telah disunting dan disebarkan menerusi aplikasi WhatsApp untuk mengelirukan orang ramai.

Kementerian  itu menasihati masyarakat untuk sentiasa membuat semakan di media sosial rasminya untuk mendapatkan maklumat terkini yang sahih.


Sumber: BERNAMA

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 30
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Truefeelings 22-7-2021 09:27 PM
No 3) perpustakaan negara buka semula. Heyyy ni pun kena mintak ke.

Lain-lain Komen

Quote insulin 22-7-2021 03:57 PM
Quote Mulotkoyak 22-7-2021 04:02 PM
Ala Malaysian pun  dh fhm pak menteri kan suke putar belit and pusing-pusing isu. Walaupun benda tu dh lama rkyt tetap fhm. So rkyt xkesah pun. Yg penting rkyt skg berdoa dan sujud mnta menteri semua mamposss cpt kne covid tahap 5. Geng2 yg mkn duit rakyat tp xbuat kje tu pun same laaa ye. Sbb rkyt sentiasa berdoa skg menteri sekalian mati dlm keadaan sadis. Don't worry. Tmbh laaa menteri lg kalo bole.
Quote Normabaru 22-7-2021 04:04 PM
eh ape bangang reply kkm ni.. kan tpm sendiri ckp benda sama.. takkan tu pon berita lama.. ckp jela gula2 midin bg tu kkm xdiconsult terlebih dahulu.. now nk reverse blk malu so ckp la outdated news.. apepun kerajaan mmg gagal total!

Quote nakkomenjugak 22-7-2021 04:08 PM
And when you trust your television
What you get is what you got
'Cause when they own the information, oh
They can bend it all they want
Quote AbukRokok 22-7-2021 04:15 PM
polis nak cari dan saman bawak masuk mahkamah x sapa yg sebarkan video tu?

hehehehehe
(nasib baik dpt balik raya dgn jayanya......ngkorang? merepot.......)
Quote ellejo 22-7-2021 04:35 PM
geram aku tgk org2 luar negara hidop mcm biasa bila da vaksin.
Quote Skuau 22-7-2021 04:54 PM
pelik la kjaan ni..kalau rakyat dh tahap maki..minta boleh ke sana...sini....bg jer la dgn syaratnya....'RISIKO TANGGUNG SENDIRI'(bg yg 'mendapat' penyakit drp orng lain)...dan 'pemberi'(penyakit).....boleh disaman/didakwa kerana 'memberi dan menyebarkan penyakit' kpd orng lain.
Quote hyie 22-7-2021 05:14 PM
yang gomen kata nak umum pasal kelonggaran untuk yang dah lengkap 2 dos vaksin tu, dah umum ke chuolsszahhh?
Quote nononcrux 22-7-2021 06:05 PM
hyie replied at 22-7-2021 05:14 PM
yang gomen kata nak umum pasal kelonggaran untuk yang dah lengkap 2 dos vaksin tu, dah umum ke chuol ...

tertunggu tungu juga ni.. perkhabaran yang dinantikan..
Quote delia3003 22-7-2021 06:13 PM
Edited by delia3003 at 22-7-2021 06:26 PM

Terpaksa edit salah baca
Quote nasbab86 22-7-2021 06:20 PM
delia3003 replied at 22-7-2021 06:13 PM
Laki bini PJJ yg lengkap 2 dos vaksin je boleh rentas negeri setakat ni.

yg ni semua negeri pn boleh ke? or fasa 2 & 3 je?
Quote TomyamPuteh 22-7-2021 06:23 PM
delia3003 replied at 22-7-2021 06:13 PM
Laki bini PJJ yg lengkap 2 dos vaksin je boleh rentas negeri setakat ni.

Is there any black and white? Not yet kan.
Quote mbhcsf 22-7-2021 06:24 PM
persoalannya yes or no?

tapi cuak jugak lah nak  bergerak ke sana ke mari....ni delta pulak ni.

tapi vaccine vaccine pun kena jaga SOP jugaks...


Quote delia3003 22-7-2021 06:25 PM
nasbab86 replied at 22-7-2021 06:20 PM
yg ni semua negeri pn boleh ke? or fasa 2 & 3 je?


Oops sorry iols salah baca. Kerajaan baru mempertimbangkan utk bagi kebenaran rentas negeri utk pasangan PJJ yg dah complete 2 dos
Quote delia3003 22-7-2021 06:27 PM
TomyamPuteh replied at 22-7-2021 06:23 PM
Is there any black and white? Not yet kan.

Belum uols, iols salah baca. Sorry
Quote xpdckelate 22-7-2021 06:28 PM
akhir tahun ni boleh la kot

harapnya
Quote monreyes 22-7-2021 06:31 PM
bkn ke kata nak bgtau lps raya haji
Quote mbhcsf 22-7-2021 06:33 PM
Edited by mbhcsf at 22-7-2021 06:35 PM

just nak tanya


how confident are you guys untuk bergerak rentas negeri melawat lawat sanak saudara?

i mean ...sejak terkurung 2 thn   ni , u all rasa lain macam tak untuk mingle get together balik?
macam how confident are you when you will have to stop by at R&R ke untuk relieve yourself and solat ?
dan kalau drive kete sendiri is okay, but kalau  kena naik plane or u know bus, train ? how confident ye you guys?
sebab i sendiri takut nak keluar kecuali drive kete  tak naka bagi battery kong je and bubuh minyak and basic errands je.

  

kawan kawan i cuma cakap bila habis pandemic ni , jom keluar makan makan....

yes i miss my  friends .
Quote Truefeelings 22-7-2021 06:48 PM
Mananya list benda2 yg bole wat kalau dah vaksin 2x. Penat tunggu ni. Tak sabar pun ye. 3 things i want 1) dine in 2) shopping mall kedai semua bukan 3) rentas. Nampaknya no 3 tak kesampaian. No 1 dan 2 camne

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top