Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Nipis Sangat, Sakit Lutut." - Eyra Hazali Komen Sejadah Neelofa

22-7-2021 11:58 AM|Oleh: Cari-Azza| Komen: 129





Bidalan haters gonna hate sudah tidak sesuai dilabelkan terhadap mereka yang mempunyai persepsi negatif sahaja. 

Ini kerana sesuatu isu tidak semestinya berkait rapat dengan sikap individu tertentu, mungkin sahaja meluahkan ketidakpuashatian.

Mungkin itu yang dimaksudkan oleh aktres, Eyra Hazali yang turut bersetuju dengan pendapat netizen yang tidak mahu membeli sejadah buatan selebriti Neelofa.

Namun, ianya bukan kerana tidak mahu menyokong tetapi kerana sejadah Naelofar terlalu nipis hingga menyebabkan dia sakit lutut dan kadang-kadang dahi.


IG


Ianya membuatkan netizen turut bergurau menyatakan sejadahnya memang cantik cuma nipis dan perlu mengalasnya dengan karpet yang di beli di Nilai 3, Selangor. Nakal betul gurauan mereka kan?
Twitter

Selain itu, ada juga yang turut membandingkan sejadah yang dijual oleh mereka yang lebih tebal berbanding sejadah tersebut. Alternatif bagi mereka yang sudah terbeli sejadah Neelofa ialah melapikkannya dengan karpet seperti di atas.

Twitter

Apa pun, itu pandangan peribadi Eyra semata-mata, jangan lah pula ada yang haters yang akan menyerang dia pula nanti ya. - CARI





Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 129
Komen

Previous : Ukuran Badan Che Ta Tak Berubah Dari 17 Tahun Lepas

Next       : Dibiar Atas Meja, Bayi Najdi UNIC Usia Dua Minggu Jatuh Ke Lantai

Komen Terbaru

Quote armin 26-7-2021 05:43 PM
cantik sangat rasa nak beli tapi tak nak support sheol. banyak lagi sejadah cantik2. kalau beli pun mmg utk travel atau solat dalam bilik berlainan dalam rumah senang nak basuh sbb nipis. kalau dlm bilik sendiri suka yang tebal. beli RM11 je kat shopee memang tebal puas hati pakai. untuk travel dah aim sejadah lain yg lagi cantik

Lain-lain Komen

Quote chinta89 22-7-2021 12:07 PM
pernah baca psl isu sejadah tebal sejadah nipis..

vhttps://www.muftiwp.gov.my/artik ... -sejadah-yang-empuk
Quote Masukkeluar 22-7-2021 12:11 PM
lahhh dia bgthu benda betul..bkn dia kutuk niqabis pn..pentaksub niqabis=pentaksub ebit lew.

hahah lol.
Quote kakakpositifker 22-7-2021 12:12 PM
betul lah. nipis sgt. kenapa nipis eh
Quote tunangku 22-7-2021 12:15 PM
dua2 kita suka nipis or tebal
nipis simpan dlm beg jalan2

tebal guna kat rumah
tp rumah@masjid pun mmg ada karpet
Quote haruslah 22-7-2021 12:17 PM
Yg trbal sket guna kat rumah
Yg nipis2 utk guna travel...buh dlm kete
Kat nilai pun byk sejadah best2
Quote tunangku 22-7-2021 12:18 PM
kakakpositifker replied at 22-7-2021 12:12 PM
betul lah. nipis sgt. kenapa nipis eh

kakak beli ke
mahal kot
Quote nazzse 22-7-2021 12:22 PM
sejadah tebal lagi best, tapi feeling pakai dekat rumah je la.
Travel pakai yg nipis, boleh lipat kecik tu je lah senang
Quote Cleocatra 22-7-2021 12:22 PM
Nak selesa, bawah sejadah aku tu aku beli memory foam mat
Kompom tak sakit kaki, lutut, dahi

Aku memang tak akan beli sapot barang jualan Al niqobis hajjah al nelopa al mughalazah al mutawwasita al kelantanni...
Quote Nnasda53 22-7-2021 12:23 PM
Cakap benda yang betul pun tetap kena tibai dengan lobenak.
Quote nononcrux 22-7-2021 12:37 PM
aku pernah rasa sejadah nipis..mmg sakit dahi & lutut auto tak khusyuk nak solat sbb mindset tergangu.. betul la dia tegur tu untuk kebaikan
Quote rosmahisham 22-7-2021 12:40 PM
Edited by rosmahisham at 23-7-2021 10:05 AM

Nipis tp mahal sejadah nilopa ni..aku beli kat kedai paki,tebal baru rm50..sakit dahi kalau nipis apa lg yg miang ada gatal2 kalau sujud mcm carpet kat masjid tu..i is cannot!x kusyuk solat..iols beli  sejadah plain putih ada sponge bwk g mekah boleh hilang masa tawaf isi dlm bag..cam na boleh terjatuh ntah..hrp ada la org guna sejadah aku tu jgn la dibuang/dipijak klu org jumpa! Iols syg sgt beli kat pkns shah alam masa tu..
Quote miss_sepet 22-7-2021 12:40 PM
Untuk travel boleh la kot… senang bawak nipis2 ni..
Quote laksmanabentan 22-7-2021 01:00 PM
harga murah ker sejadah lopak nih?
Quote uda 22-7-2021 01:02 PM
nononcrux replied at 22-7-2021 12:37 PM
aku pernah rasa sejadah nipis..mmg sakit dahi & lutut auto tak khusyuk nak solat sbb mindset tergang ...

Pastu nanti dahi akan berbekas drp sejadah tu.
memang sakit if sejadah nipis and lcin pulak if baca takda karpet.
Quote None68 22-7-2021 01:05 PM
Mmg x jadi beli bila tengok material.
Quote makneng 22-7-2021 01:14 PM
Mengkome beli kat mydin je.. Tebal n mursmurs
Quote KIM.K 22-7-2021 01:15 PM
Nipis2 ni kulit dahi pun merekah
Quote supersudoku 22-7-2021 01:18 PM
Sape penah beli yg shery ibrahim sejadah ala yoga mat tu.. sis berkenan dari dulu lagii...tp mahalll ...tp kdg2 rs nak la beli elok sikit
Quote aemon 22-7-2021 01:21 PM
iols x sapot produk this paki.

Lihat semua komen(129)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top