Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Perangai Bodoh, Lagi Bagus M*mpus,"- Caprice Disuruh Bunuh Diri

21-7-2021 12:29 PM|Oleh: Saiful| Komen: 12

Sebelum ini kecoh bila Caprice kata nak bongkar satu rahsia yang besar!

Namun baru-baru ini, penyanyi rap itu mengambil tindakan mebuang gambar poster pembongkaran tersebut di Instagramnya.


Foto: IG

Disebabkan tindakannya itu, ia telah mengundang komen nakal dari netizen.



Bukan itu sahaja ada yang sempat menyakat Caprice.

"Pada aku, Caprice ini kena kahwin, dia rasa dia sahaja betul, dah kahwin nanti senyaplah dia baru tahu makhluk apa selalu betul," tulis seorang netizen.


Kelakar sungguh sebab kata orang memang golongan isteri sentiasa merasakan diri mereka bertul dan lelaki selalunya akan kalah.

Di samping itu ada juga yang kata sebenarnya 21 Julai adalah tarikh Caprice nak kahwin.

Sementara itu disebabkan kekecohan yang ditimbulkannya, ada pula yang bertekad akan terus mengecam untuk membuatkan Caprie tertekan sampai rasa nak bunuh diri.

Di Instagram, Caprice sendiri yang mendedahkan perkara tersebut.


"Aku akan pastikan netizen hentam kau sampai kau rasa nak bunuh diri. Lagi bagus mati lagi baik.

"Kaya tak semestinya kau boleh buat semua benda bro. Ingat, ramai yang memerhati. Takut tak sempat mengucap balik Malaysia nanti. Jaga-jaga.???

Tidak berdiam diri, Caprice balas balik.

"Tak perlu ugut-ugut atau jaga-jaga @ejang94. Pilih satu cara @pdrmsia_official atau kasar? Dua-dua kita boleh uruskan walaupun kita tak sampai Kuala Lumpur lagi. Insya-Allah," tulis Caprice.

Aduhai, bila nak habis drama ni ya? Tapi yelah, memang ramai yang suka layan kontroversi macam ni. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 12
Komen

Previous : Anak Meraung Tengok Didie Alias 'Kena Bunuh'

Next       : Ain Edruce Boros, Ketagih Shopping Online Barang Anak Sampai Ditegur Suami

Komen Terbaru

Quote mendeluk 21-7-2021 10:19 PM
cm_vungtau replied at 21-7-2021 02:54 PM
Caprice ni takyah la letak gambar TMJ tu. Takde kena mengena pun dalam kes ni. Cuba rileks aje, mint ...

dia pun takmo letak kot.
aku bet dia kena suruh…

Lain-lain Komen

Quote dua_chzy 21-7-2021 12:52 PM
Kesian juga kau ni Ariz. Be stwong.
Quote makadek 21-7-2021 01:03 PM
Uel  x  Caprice  x  Nadir Al Nuri

Khairol yol antara penyokong tegar dewasayu
Finally dh buat u turn tu org panggil natural

Tp mmg silap topi pn benda kecik nk besarkan
Namun kena bg creditla kat dia gak

Lepas baca coretan tuan Nadir ni, puas jugak la aku duk cari apa kepentingan Caprice dalam kes ni. Rupanya kes ni memang haram takde kelibat Caprice langsung pun. So mmg 10% yang Caprice tak puas hati tu, totally masalah personal, pasal gambar, pasal buat video masa ayah uel sakit. But this Mr Know Everything macam biasa lah. Benda yang takde kaitan ngan dia pun seboleh bolehnya dia nak gak buat gempak supaya nampak lah mcm dia tau semua menda yang jadi kat Gaza tu kan.

In fact, apa yang tuan Nadir duk cerita berjela2 ni, kita boleh faham la punya lah susah nak masuk Gaza ni, inikan pulak kau nak memekak sebab tak dapat masuk nak sumbangkan idea dan jumpa influencers kat sana. Punyalah takde kepentingan langsung.

Ok, tolak tepi hal peribadi. Aku rasa benda perli memerli, terasa hati, hal hal personal tu diorang patut settle tepi like a man je la kan. Tapi fokus dia kat sini pasal dana. Disebabkan ramai yang menyumbang kat acc NGO uel tu, aku rasa benda yang dibangkitkan oleh tuan Nadir ni adalah logiknya. Sebab dengar kata ada 4 kontena ubat ubatan still tersadai kat mesir, benda ni sangat sangat sangat membazir. Kita menyumbang mesti lah nak sumbangan tu sampai kepada penerima. Pastu dengar kata UEL masuk sana dengan sogokan kepada pihak tertentu. Aku rasa part ni pun uel kena bagi pencerahan sendiri, bukan PA dia.

Soalan2 mcm kat bawah ni aku rasa mmg patutla kita dapat penjelasan daripada UEL. Tapi part terjah tu mmg dari dulu lagi aku tak berkenan sgt, penat kot dah kesian kat org miskin alih2 dapat tau dari pusat zakat rupanya si miskin dh dapat bantuan, pastu duk buat cerita tak dapat pape bantuan. Berkali2 kena game ngan "org miskin" dah aku rasa uel ni.

Tapi part dia punya cepat, tangkas, laju namampos bagi bantuan tanpa kira siapa2 pun tu, memang aku respek habis la. Sampai aku pun pasang cita2 nak jadi mini Ebit Liew. Macam tu lah hebatnya dia punya penangan. Tapi aku taknak la kecewa kan, at least dia kena jelaskan menda2 ni smua biar terang, biar kita tahu dana tu ke mana.

Jadi aku rasa caprice dh bleh kot duk diam2 sebab dia cam takde function je dalam kes ni  lebih kepada nak interframe je. Pastu dia nak orang follow cara dia "berjuang". Kau berjuang cara kau nak ajak bincang la sumbang idea la itu cara kau la, yang nak hangin orang tak ikut cara kau apahal. Aku rasa orang takkan bising klau dia straight to the point. Tak perlu buat teaser perli2 yang membuka ruang fitnah, ruang pecah belah, dan ruang bertelagah. Ini dia pegi highlight menda2 tak penting konon as "teaser", isu2 yg dia highlight ni sumpah tak penting. Pasal gambar kanak2 dapat mainan, pasal video arwah ayah uel kat ward, pasal dia tak dapat msuk bagi sumbangan idea. Sampai mengadu domba ke TS Hishamuddin. Ni smua tak perlu. Straight je to the main issue. Bila dia buat igs perli2 dengan bnda tak penting, label org kambing politik, lebai berkopiah, etc etc ni yg orang takleh terima. Looking forward untuk tau kes ni lebih lanjut.

Aku rasa NGO NGO smua dh boleh kot stop dengki mendengki, duk menjatuhkan sesama sendiri, iri hati, masing2 spatutnya bersatu lah, dah la kerajaan pun mcm pundek masing2 duk menggila sakit hati ngan rakyat jaga rakyat, ni tambah pulak NGO masing2 duk bertelagah. Bila nak abis? Prangai monyet2 politik takyah bawak ke NGO la. Fokus hal bantu orang lain je la. And aku stuju la bab audit tu. Syed Saddiq pun dh start buat audit wei, NGO bila lagi nak tunjuk audit korang. Buanglah ego masing2, apa salahnya bekerjasama bila perlu kan?

Sumber :  https://t.me/nadiralnuri

Salam 21 Julai.

9 Persoalan kepada Ebit Liew and Team dari tulisan ustaz nadir:

1. Kenapa sikap ustaz Zul wakil Ustaz Ebit biadap? Selepas dapat kertas kerja terus diam.

2. Kenapa team Ebit mampu keluar bersiar2 tapi tak update apa2 selama sebulan Di Cairo?

3. Kenapa membazir beli barang dekat Cairo sedangkan barang boleh beli kat Gaza?

4. Apa bukti barang-barang yang dibeli berjaya masuk Gaza? Atau masih tersadai?

5. Kenapa biadap dalam layanan kepada wakil Malaysia yang sambut? Siap sound tak bagi buat live?

6.Apa keperluan bina rumah anak yatim?

7. Kenapa susahkan kerja-kerja NGO lain dengan buat pembayaran ratusan ribu dollar kepada syarikat Hala?

8. Duit pembayaran tu poket sendiri atau sumbangan?

9.  Kalau sumbangan, mana bukti audit perbelanjaan NGO ebit?
Quote Mulotkoyak 21-7-2021 01:18 PM
Knape setiap pic die kne lenggak keatas. Ak xsuke laaa semua yg terlibat.
Quote nakkomenjugak 21-7-2021 02:11 PM
Edited by nakkomenjugak at 21-7-2021 02:13 PM

Halahhhhh tak perlu laa nak sampai suruh orang tu ke kuburan sebelum waktu. Si kalpis masa tu dalam fasa ku didalam emosi iniiii~... Halahhh zulhilmi affendi nya punnnn. Tahu pulak tukar dp kan? no telo bila kena tag pdrm?
Quote dua_chzy 21-7-2021 02:12 PM
#justiceforCaprice
Quote annadonna 21-7-2021 02:14 PM
Banyak sgt masa lapang dorang ni.
Quote likilu 21-7-2021 02:38 PM
Alasan je tu nak suaka. Xnak balik Malaysia sangat konon, pandai eh game netizen


Kau pilih jalan ni, ingat tu!
Quote cm_vungtau 21-7-2021 02:54 PM
Caprice ni takyah la letak gambar TMJ tu. Takde kena mengena pun dalam kes ni. Cuba rileks aje, mintak maaf pada orang yang sepatutnya dah la.
Quote Belibis 21-7-2021 05:23 PM
Brand tak kukuh..macam ayam goreng warung nak lawan keepsi laaa..
Quote TomyamPuteh 21-7-2021 07:54 PM
makadek replied at 21-7-2021 01:03 PM
Uel  x  Caprice  x  Nadir Al Nuri

Khairol yol antara penyokong tegar dewasayu

Kredit
150
Berinformasi
Quote ashilalat 21-7-2021 09:09 PM
makadek replied at 21-7-2021 01:03 PM
Uel  x  Caprice  x  Nadir Al Nuri

Khairol yol antara penyokong tegar dewasayu

Ok..terima kasih post benda ni. Aku baca rumusan ni je.

Sbb kes ni dh mcm terkait sana terkait sini sampai aku hilang punca apa sbnrnya kes yg kecoh2 ni. Baik UEL baik topi nasi dua2 aku menyampah. Sori.
Quote mendeluk 21-7-2021 10:19 PM
cm_vungtau replied at 21-7-2021 02:54 PM
Caprice ni takyah la letak gambar TMJ tu. Takde kena mengena pun dalam kes ni. Cuba rileks aje, mint ...

dia pun takmo letak kot.
aku bet dia kena suruh…

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top