CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Manusia Paling Kaya Di Dunia Melancong Ke Angkasa Lepas

21-7-2021 10:27 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1999| Komen: 5

Description: AUSTIN, Texas – Kapsul membawa manusia paling kaya di dunia, Jeff Bezos dan penumpang lain yang dilancarkan menggunakan roket New Shepard selamat mendarat di sebuah gurun di barat Texas hari ini, lap ...
AUSTIN, Texas – Kapsul membawa manusia paling kaya di dunia, Jeff Bezos dan penumpang lain yang dilancarkan menggunakan roket New Shepard selamat mendarat di sebuah gurun di barat Texas hari ini, lapor laman  berita RT.com


Blue Shepard merupakan kenderaan angkasa lepas milik syarikat diasaskan Bezos, Blue Origin.

Selepas terapung seketika di angkasa lepas, kapsul itu kembali ke Bumi dan menggunakan payung terjun untuk mendarat di sebuah kawasan  lapang di barat Texas.


Kredit foto: AFP

Bezos, 57, disertai  saudara lelakinya, Mark, perintis aviasi wanita, Wally Funk dan  Oliver Daemen yang merupakan remaja Belanda berumur 18 tahun. Bapa Daemen membayar untuk tempat duduk di dalam kapsul tersebut menerusi satu lelongan.


Semua penumpang berada dalam keadaan selamat.

Kredit foto: AFP


Roket Blue Shepard juga mendarat dengan selamat. Selepas membawa kapsul itu ke angkasa lepas, roket itu menggunakan penggalak untuk kembali ke Bumi dan melakukan pendaratan.

New Shepard dilancarkan sekitar 11 minit lebih awal dari Tapak Pelancaran Blue Origin yang terletak di kawasan gurun di Pergunungan Guadalupe, barat Texas. –CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nakkomenjugak 21-7-2021 01:18 PM
bila duit dah banyak, tak tau nak buat apa. bestnya
Quote Artemesiaa 21-7-2021 04:47 PM
Berlumba2 si kaya gila buat benda ni dan macam trend pulak.  Nak dengki pun tak da maknanya dah mereka belanja guna duit mereka bukan minta sesiapa.
Quote dani-rox 22-7-2021 12:47 AM
Artemesiaa replied at 21-7-2021 04:47 PM
Berlumba2 si kaya gila buat benda ni dan macam trend pulak.  Nak dengki pun tak da maknanya dah mere ...

memang duit dia tp hasil kerahan dan eksploitasi para pekerjanya, malah kompeni Amazon menipu duit gaji contract workers. dan Bezos jugak dah dua tahun tak bayar cukai.
Quote dani-rox 22-7-2021 12:50 AM
dick shaped rocket, because he is one





Quote xpdckelate 22-7-2021 12:50 AM
duit ada,sementara masih hidup belanja la duit tu..dh mati bukan boleh buat bekal belanja kat alam barzakh

Lihat semua komen(5)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 10:21 PM GMT+8 , Processed in 0.079352 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top