CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Israel Akan Bertindak Agresif Sebab Enggan Jual Aiskrim Di Tanah Dijajah Zionis

21-7-2021 09:20 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2205| Komen: 12

Description: Perdana Menteri Israel, Naftali Bennett memberitahu ketua Unilever bahawa Israel akan bertindak agresif terhadap Ben & Jerry’s selepas syarikat itu membuat keputusan menghentikan penjualan aiskrim ...
Perdana Menteri Israel, Naftali Bennett memberitahu ketua Unilever bahawa Israel akan bertindak agresif terhadap Ben & Jerry’s selepas syarikat itu membuat keputusan menghentikan penjualan aiskrim di wilayah Palestin yang dijajah Zionis yang melibatkan Tebing Barat dan Baitulmuqaddis Timur.




Ben & Jerry’s kelmarin memaklumkan untuk bertindak sedemikian kerana tidak menyokong sebarang tindakan yang tidak konsisten dengan nilai-nilai syarikat.

Ini kerana wilayah berkenaan secara kejam dijajah oleh rejim Zionis.

Al-Jazeera melaporkan, Kementerian Luar Israel mengkritik keputusan itu dan melabel syarikat berkenaan bekerjasama dengan ‘pengganas ekonomi’.


Sumber: Utusan
2

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote krustykrab 21-7-2021 10:04 AM
Jahat naww yahudi ni..setakat eskrim pun nak bertindak agresif...yg ko pulun tembak org tu ko tak de rasa simpati pulak
Quote VioletsAre_Blue 21-7-2021 10:28 AM
Dia pengganas kata kat orang pulak pengganas.. Dasar israel babi
Quote nakkomenjugak 21-7-2021 01:23 PM
HUH!
Ehh pandai meroyan ehhhh! Bila orang buat kat dia, melentingggg
Quote ctaz 21-7-2021 04:53 PM
nama lagi penganas....
mesti la sentiasa bertindak ganas
Quote aqissa 21-7-2021 04:54 PM
Ahahaha... koyak
Quote Decaffeinated 21-7-2021 04:58 PM
Tebing barat tu area Palestine. Abis lah ummah ereb x dapat makan ais krim.

Quote sekngucing 21-7-2021 05:57 PM
Wilayah palestin yg dijajah zionis

Gila punya propaganda

Ni semua dr m punya kerja..dari tahun 80an dok tnjuk pasal isu ni..kanak kanak yg membesar zaman tu..dan yg lahir kemudian habis pakat nak jd teroris semuanya

Padahal allah dah sebut berapa.kali ntah dlm quran pasal bumi israel..takda satu ayat pun sebut palestin
Perjuangkan utk palestin tu pun bidaah
Quote Punat_button 21-7-2021 06:14 PM
acik2 gigih tepuk tangan Israel tak dapat makan ais krim rupa2nya east jerusalem dan west bank ja. Lain kali jangan malas membaca senang2 kena kencing dgn tajuk nanti makin kepam sampai bila nak jadi andartu




Quote ultra78 21-7-2021 06:23 PM
Ayuh rakyat Malaysia sokong produk Unilever.

Quote sekngucing 21-7-2021 08:16 PM
Punat_button replied at 21-7-2021 06:14 PM
acik2 gigih tepuk tangan Israel tak dapat makan ais krim rupa2nya east jerusalem dan west bank ja. L ...

itulah.. kalau sebut israel. marah sebab aiskrim tak  dijual di kawasan palestin.. nanti ummah keliru.. jd tukar tajuk - kawasan dijajah zionis

tgom kita punya media pun otak kena propaganda kuat..
Quote meisapoya 21-7-2021 11:01 PM
Macam budak tak leh aiskrim.
Quote Punat_button 22-7-2021 12:49 PM
sekngucing replied at 21-7-2021 08:16 PM
itulah.. kalau sebut israel. marah sebab aiskrim tak  dijual di kawasan palestin.. nanti ummah kel ...

Wartawan Cari fail BM janji ada perkataan Israel


Lihat semua komen(12)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 02:01 PM GMT+8 , Processed in 0.098436 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top